Βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2013 και η παρουσία του, ως έφορος των βαρέων αθλημάτων του «ασπρόμαυρου» Α.Σ., συνδέθηκε με την… εκτόξευση του τμήματος πάλης, με διαδοχικές επιτυχίες. Ο Χάρης Μάλλιος μιλάει στη FORZA για το παρόν, το μέλλον του τμήματος, αλλά και το πόσο μπορεί να επηρεάσει η δύσκολη κατάσταση με τον κορονοϊό.
Πως ήρθε η ενασχόληση σας με το τμήμα της πάλης και πως ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες;
«Από μέρους μου είχα μια εμπειρία από το τι συμβαίνει γενικότερα στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και πως κινούνται τα τμήματα, αλλά και από την φίλαθλη μου ιδιότητα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το 2016 έγινε μια προσπάθεια να «ανοίξει» το τμήμα με την είσοδο νέων προπονητών, που υποστήριζαν τον ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση να τον κάνουμε μεγάλο και να πάει καλύτερα το τμήμα. Κάτι που τελικά έγινε και ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες με τους δέκα πανελλήνιους τίτλους σε όλες τις βαθμίδες».
Τι είναι αυτό που κρατάει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή;
«Αυτό που μας κρατάει στην κορυφή είναι η ενότητα μεταξύ εμού, της διοίκησης του Α.Σ. ΠΑΟΚ αλλά και των προπονητών και των παιδιών. Η ομάδα είναι μια οικογένεια. Αυτό που μας οδήγησε και μας κρατάει στην κορυφή είναι η ενότητα και το οικογενειακό κλίμα».
Τι θεωρείτε ότι χρειάζεται για να γίνει το βήμα παραπάνω:
«Θεωρώ ότι η δουλειά που γίνεται μπορεί να μας κρατήσει στην κορυφή για τα επόμενα δυο χρόνια, ωστόσο για να κάνουμε το βήμα παραπάνω θα πρέπει να έχουμε ένα γυμναστήριο για βαρέα αθλήματα».
Σε τι στάδιο βρίσκεται το συγκεκριμένο ζήτημα;
«Έχουν γίνει επαφές για το γυμναστήριο της Σταυρούπολης, που είναι γυμναστήριο για βαρέα αθλήματα. Καταλαβαίνετε, ωστόσο, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να συντηρήσει αυτό το γυμναστήριο. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, δεν ξέρω κατά πόσο θα μας πάει πίσω όλη η ιστορία με τον κορονοϊό. Ένα νέο γυμναστήριο θα είναι το οξυγόνο του τμήματος της πάλης».
Πως θεωρείτε ότι επηρεάζει η διακοπή την πάλη;
«Ένα θετικό είναι ότι στην πάλη πρόλαβαν να γίνουν τα τρία από τα τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα και έτσι θα υπάρχει μια συνέχεια, εφόσον επανέλθουμε στην κανονικότητα. Αν επιστρέψουμε μέχρι τον Ιούλιο στις προπονήσεις, θα σωθεί η επόμενη χρονιά και οι αθλητές θα προλάβουν να είναι έτοιμοι».
Πως θεωρείτε ότι θα επηρεάσει τους αθλητές;
«Σημαντικό είναι και το θέμα της ψυχολογίας των παιδιών, αφού δεν έχει συμβεί σε κανέναν μας κάτι παρόμοιο. Αυτή την στιγμή προσπαθούμε διαδικτυακά να έχουμε να επικοινωνία με τα παιδιά για να τα βοηθάμε, και αυτό το οικογενειακό κλίμα μπορεί να δώσει ώθηση και να βοηθήσει».
Τους συλλόγους γενικότερα;
«Όταν τελειώσει αυτή η καταιγίδα θα πρέπει να δούμε τι απόνερα θα έχει αφήσει και στο οικονομικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να έχει στο πλευρό του τον κύριο Αμοιρίδη που προσφέρει την σιγουριά. Όσον αφορά τους μικρότερους χορηγούς, δεν είναι σίγουροι για την επόμενη μέρα. Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω πέραν του κύριου Αμοιρίδη, και τον Δημήτρη Νάκο για την κομβική συνεισφορά του, αλλά και τον Α.Σ. ΠΑΟΚ και τον Θανάση Κατσαρή, που βοηθούν στο μέτρο του δυνατού. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τη FORZΑ και το επιτελείο της που είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».
Ποιος ο στόχος σας για το μέλλον;
«Για μένα ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να βρίσκεται στην κορυφή, σε οποιοδήποτε άθλημα. Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του είναι κίνημα, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί, σε όλα τα αθλήματα. Άρα ο στόχος για την επόμενη ημέρα στην πάλη είναι δεδομένος. Επίσης, στόχος είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας με την ακαδημία στην Πάφο, που ήδη αριθμεί περισσότερα παιδιά από την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης!»