Κάποιες ημερομηνίες έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Μία τέτοια είναι και η σημερινή (10/4).
Ημέρα μνήμης και πένθους είναι η 10η Απριλίου για την οικογένεια του Δικέφαλου, καθώς σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια (to 1991) δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο Ευθύμιος Λιάκας και ο Κώστας Ντόλιας, δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο στην Αθήνα.
Ήταν στις 10 Απριλίου του 1991, όταν οι δύο ΠΑΟΚτσήδες έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο της επιστροφής από την Αθήνα, μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ στον οποίο συμμετείχε η ομάδα του Δικεφάλου. Πρόκειται για μια δολοφονική ενέργεια εναντίον τους με τη μορφή ενέδρας, η οποία επιχειρήθηκε να περαστεί ως ατύχημα από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, ρίχνοντας, μάλιστα, λάσπη στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων παιδιών.
«Οι δύο φίλοι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη με Ι.Χ αυτοκίνητο, αμέσως μετά τον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ με τον Πανιώνιο. Γύρω στις 11 το βράδυ στη διασταύρωση Αγίου Στεφάνου, στο 240 χλμ, της εθνικής οδού το Ι.Χ δέχθηκε από μπροστά βόμβα μολότοφ η οποία εξερράγη αμέσως με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τυλιχθεί στις φλόγες, Ο Κώστας και ο Ευθύμης που κάθονταν στο πίσω κάθισμα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και κάηκαν ζωντανοί ενώ τα δύο παιδιά που κάθονταν μπροστά κατόρθωσαν να βγουν απ’ το αυτοκίνητο έχοντας αρκετά σοβαρά εγκαύματα (που τους ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα) φωνάζοντας «Μας έκαψαν»! Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες (ένας υπάλληλος της EXPRESS SERVICE και οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων) τη βόμβα έριξε κουκουλοφόρος που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο παρακολουθούσε το ΙΧ των οπαδών του ΠΑΟΚ και το προσπέρασε, την εκδοχή αυτή υιοθέτησε και η αστυνομία», έγραψε το 1996 η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΑΟΚΤΣΗΣ».
Μετά από χρόνια, οι αρχικές καταθέσεις άλλαξαν και το μοιραίο συμβάν από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο μετατράπηκε σε ατύχημα από φωτοβολίδες, ενώ κανένας δεν έχει πληρώσει γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.
Με πρωτοβουλία των ΣΦ ΠΑΟΚ, τον Σεπτέμβριο του 2015 στην είσοδο της θύρας 1 του γηπέδου της Τούμπας τοποθετήθηκε μια μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στη μνήμη του Ευθύμη Λιάκα και του Κώστα Ντόλια.