inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Π.Α.Ο.Κ Ρετρό

Άφησε τη δουλειά στη μέση…

Η χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της σεζόν 2001-02 με τον Παναθηναϊκό

Γιάννης Σωτηρίου
13.04.2020 13:09
Share
SHARE

Η σεζόν 2001-02 ήταν η πρώτη φορά, στην οποία ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε με αξιώσεις την έξοδο του στο Champions League μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό τέτοιες ημέρες πριν από δεκαοχτώ χρόνια (31 Μαρτίου 2002), απέμεναν άλλες πέντε αγωνιστικές για το φινάλε. Και μπορεί να βρίσκονταν στη 4η θέση με 41 βαθμούς (οι «πράσινοι» ήταν στην 3η θέση με 42), διατηρούσε ωστόσο ζωντανές τις ελπίδες του για τη 2η θέση, που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League (1η ήταν η ΑΕΚ με 46 και 2ος ο Ολυμπιακός με 45 βαθμούς).

H ομάδα του Μπάγεβιτς, βέβαια, θα μπορούσε να βρίσκονταν σε πλεονεκτικότερη θέση, αν δεν είχε…αυτοκτονήσει περισσότερες από μία φορές στη διάρκεια της σεζόν. Τρεις αγωνιστικές πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό γνώριζε την ήττα από το Αιγάλεω με 2-1 (το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων στο 89΄ ο Χλωρός), ενώ την προτελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου άφηνε δύο πολύτιμους βαθμούς στην Πάτρα, έστω και αν είχε προηγηθεί με 3-0 της Παναχαϊκής! Σ΄ όλα αυτά προσθέστε και την κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, όταν μέτρησε μόλις μια νίκη (3-1 τον Πανιώνιο) στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν γεμάτη, αν και τα εισιτήρια ήταν 22.000, μια και η θύρα 7 παρέμεινε κλειστή, για λόγους προστασίας των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ηταν, βλέπετε, η εποχή, που δεν είχε επιβληθεί απαγόρευση στη μετακίνηση των οπαδών. Μια αγωνιστική νωρίτερα, οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν δώσει το «παρών» στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο είχε στιγματιστεί από τον άγριο ξυλοδαρμό του Μάκη Ευθυμιάδη (ο Δραμινός διαιτητής είχε δώσει πέναλτι, στις καθυστερήσεις του αγώνα, με το οποίο ο Τζόρτζεβιτς είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1).

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο α΄ μέρος, άνοιξε το σκορ με τον Σπάσιτς, ο οποίος στις αρχές του β΄ μέρους έχασε κλασική ευκαιρία για το 2-0, το οποίο πέτυχε τελικά ο Φρούσος στο 50΄. Με τα γκολ, όμως, των Καραγκούνη (66΄) και Κωνσταντίνου (73΄), που είχαν μπει ως αλλαγές στο ματς, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε.

«Χαίρεσαι να παίζεις σ’ αυτό το γήπεδο και με τόσο κόσμο στις εξέδρες» είχε πει μετά το παιχνίδι ο Λυμπερόπουλος, που επίσης είχε επιστρατευτεί από τον πάγκο των φιλοξενούμενων με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Το 2-2 ήταν σαν ήττα και για τις δύο ομάδες, αφού είχαν χάσει ουσιαστικά τις ελπίδες τους ακόμη και για τη δεύτερη θέση.

Για τους γηπεδούχους είχαν αγωνιστεί οι Πουρλιοτόπουλος, Μπορμπόκης (29΄ Νάστος), Κατσαμπής, Αμπονσά, Ουντέζε, Καφές (72΄ Ζέμαν), Κούτσης, Κωνσταντινίδης, Φρούσος (80΄ Οκκάς), Γεωργιάδης και Σπάσιτς.

Για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν, η οποία τρεις ημέρες αργότερα νικούσε 1-0 την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξαν οι Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Κυργιάκος (46΄ Βόκολος), Πίτσος, Γιάρνι (46΄ Κωνσταντίνου), Κόλκα, Μπασινάς, Καραγκούνης και Ολισαντέμπε (46΄ Λυμπερόπουλος).

Τον αγώνα είχε διευθύνει ο Πειραιώτης Παύλος Παπίλιας, ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Μετά το παιχνίδι και χωρίς πλέον ελπίδες για τη δεύτερη θέση, ο Μπάγεβιτς προανήγγειλε τη συμμετοχή εφεδρικών παικτών στις τέσσερις αγωνιστικές, που απέμεναν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Χωρίς κανένα ουσιαστικό κίνητρο, ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε δύο βαριές εκτός έδρας ήττες, με 4-1 από τον ΟΦΗ και με 6-2 από την ΑΕΚ. Τερμάτισε, έτσι, 4ος με δέκα βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, που ευνοήθηκε στην ισοβαθμία στους 58 βαθμούς με την ΑΕΚ, κατακτώντας τον τίτλο.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑΣ

Μήλον της έριδος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

Το συμβόλαιο του Μπάγεβιτς ολοκληρώνονταν στο τέλος της σεζόν, αλλά ήδη από το Μάρτιο ήταν θέμα συζήτησης αν θα παρέμενε στην Τούμπα ή σε ποια άλλη ομάδα θα συνέχιζε την καριέρα του. Μάλιστα, παραμονές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είχε διαδοθεί ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τους «πράσινους». «Κάθε 15 μέρες μου αλλάζουν ομάδα. Δεν έχω δώσει πουθενά και σε κανέναν το δικαίωμα με τη συμπεριφορά μου για το παραμικρό. Υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα για τον Μπάγεβιτς, αλλά δεν υπάρχει χρόνος σε μία τέτοια στιγμή για την ομάδα να ασχολούμαι με τέτοια θέματα» είχε ξεκαθαρίσει σε δήλωση του.

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ… ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ

Στις δηλώσεις του ο Μπάγεβιτς είχε σταθεί και στο γεγονός ότι και οι τρεις αλλαγές που έκανε, ήταν αναγκαστικές (πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο αντικατέστησε τον Μπορπόκη). «Μετά το 2-1 μέσα σε πέντε λεπτά δεχθήκαμε και δεύτερο τέρμα, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Έγινε μπέρδεμα με τον Ζέμαν και

έτσι δεχθήκαμε το γκολ. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ευθύνη είναι δική μου. Ήθελα να αποσύρω τον Κούτση και να περάσω έναν επιθετικό. Παρ’ όλα αυτά, ο Καφές ζήτησε αλλαγή και δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Και ο Φρούσσος ζήτησε αλλαγή» είχε υπογραμμίσει.

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΖΕΜΑΝ;

Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Μάριαν Ζέμαν είχε καταγράψει μία από τις μόλις πέντε παρουσίες του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Τον Ιανουάριο του 2002 ο Σλοβάκος στόπερ δέχτηκε να παίξει στον ΠΑΟΚ λαμβάνοντας μόνο μισθούς και πριμ, θέλοντας να… επενδύσει ενόψει της σεζόν που ακολουθούσε. Όντας δανεικός από τη Βίτεσε, δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Δικεφάλου και στο τέλος της περιόδου αναχωρούσε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Πορτογαλία και την Μπέιρα Μαρ. Επιπλέον, για τους Πουρλιοτόπουλο και Κωνσταντινίδη ήταν η τελευταία τους συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ (ο δεύτερος επέστρεψε στην Τούμπα τρία χρόνια αργότερα).

Όλα τα σκέπασαν οι… κασέτες

Όλα όσα είχαν γίνει εκείνη τη 22η αγωνιστική της σεζόν 2001-02 πέρασαν αυτομάτως σε δεύτερη μοίρα, από τη στιγμή που το βράδυ της ίδιας ημέρας ( 31ης Μαρτίου 2002) βγήκαν στον αέρα της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» (του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου)απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που αποκάλυπταν το παρασκήνιο στο χώρο της διαιτησίας

Ηταν τότε που ακούστηκε η… ιστορική, πλέον, φράση του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά, Γιάννη Σπάθα «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμ….», σε συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα του συνδέσμου Σπύρο Λιόλιο. Ηταν η αποκάλυψη της περίφημης «παράγκας», που είχε πρωταγωνιστή τον Θωμά Μητρόπουλο, τότε ιδιοκτήτη της ομάδας του Αιγάλεω. Και τι δεν είχε ακουστεί σ’ εκείνη την εκπομπή. Σε άλλη κασέτα ο Θωμάς Μητρόπουλος έλεγε στον Σπάθα να δώσει ένα… τεσσάρι εκατομμύρια στο διαιτητή κι ένα στον επόπτη. Ο Σπάθας απάντησε «να γίνει ψαλίδι», αλλά ο Μητρόπουλος είπε «όχι, τέσσερα» και πρόσθεσε «να μην κάνει το μεγάλο έγκλημα, να παίξει έξυπνα…». Ακολούθησε άλλη συνομιλία Θωμά Μητρόπουλου-Σπάθα σχετικά με τη βαθμολογία διαιτητή από τον παρατηρητή Φιλιππίδη. Ο Σπάθας έλεγε: «Θα τον πάμε στο εφτάμισι με οκτώ, όχι στα εννιάρια». Από εκείνες τις κασέτες ξεχώρισαν και κάποια… ευτράπελα, όπως το όνειρο που ο Σπάθας διηγούνταν στον Μητρόπουλο, στο οποίο οι δυο τους πήγαιναν στην κόλαση, αλλά γλίτωναν, γιατί ο Σπάθας κατάφερνε να λαδώσει αγίους!

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Φλωρίδης, ως υφυπουργός Αθλητισμού (13 Απριλίου 2000 – 24 Οκτωβρίου 2001) προσπάθησε για την κάθαρση του ποδοσφαίρου (είχε πετύχει την έκπτωση του Βίκτωρα Μητρόπουλου από την προεδρία της ΕΠΑΕ), ωστόσο το έργο του ήταν ημιτελές.

Πηγή : FORZA

Ποδόσφαιρο

Ιταλικά ΜΜΕ: «Η Τζένοα θα κάνει κίνηση για Κοτάρσκι»

Μάνος Τσαλγατίδης
29.06.2025 23:35

«Ο λόγος που θαυμάζω τον Ιβάν Σαββίδη»

Γιάννης Σωτηρίου
29.06.2025 23:24

O ΠΑΟΚ Β περιμένει τους… κομμένους

Μάνος Τσαλγατίδης
29.06.2025 23:17

Το… παράδοξο με τον αριθμό 10!

Μάνος Τσαλγατίδης
29.06.2025 23:18

Ο Σβαμπ ακολούθησε βήματα ΠΑΟΚ για την Κίελ

Γιάννης Σωτηρίου
29.06.2025 21:39

Παβλένκα: «Να δημιουργήσουμε ασπρόμαυρες αναμνήσεις»

Μάνος Τσαλγατίδης
29.06.2025 21:12

Μπάσκετ

Ελεύθερος από τους Μπακς ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ

Ευαγγελία Σαράντη
29.06.2025 11:31

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Κάναντι

Γιάννης Σωτηρίου
28.06.2025 21:17

Αντίστροφη μέτρηση για τα διαρκείας στον ΠΑΟΚ

Ευαγγελία Σαράντη
28.06.2025 20:27

Έντονες συζητήσεις για τη παραμονή Φόρεστερ!

Μάνος Τσαλγατίδης
28.06.2025 19:32

Έφερε κι άλλη παίκτρια από ΗΠΑ ο ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
27.06.2025 20:35

Βαγγέλη και Βασιλική να σας ζήσει! (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
27.06.2025 18:48

Αντίπαλοι

Αϊτόρ: «Δεν προκάλεσα τον κόσμο του ΠΑΟΚ!»

Παναγιώτης Κυρικλίδης
29.06.2025 15:19

Αλμέιδα: «Στη Τούμπα έχασα τον έλεγχο!»

Γιάννης Σωτηρίου
28.06.2025 19:14

Ανακοίνωσε Τσιριβέγια ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
28.06.2025 12:15

Ουναΐ ήταν και πάει για τον Παναθηναϊκό

Γιάννης Σωτηρίου
27.06.2025 23:11

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ζ. Ζίβκοβιτς

Μάνος Τσαλγατίδης
27.06.2025 19:52

Στην Τουρκία ο Γιούρασεκ

Γιάννης Σωτηρίου
27.06.2025 14:48
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ιταλικά ΜΜΕ: «Η Τζένοα θα κάνει κίνηση για Κοτάρσκι»
29.06.2025 23:35
«Ο λόγος που θαυμάζω τον Ιβάν Σαββίδη»
29.06.2025 23:24
O ΠΑΟΚ Β περιμένει τους… κομμένους
29.06.2025 23:17
Ο Μέσι έριξε σφαλιάρα στον Βιτίνια (video)
29.06.2025 22:49
Το… παράδοξο με τον αριθμό 10!
29.06.2025 23:18

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
21.06.2025 21:57
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο μοναδικός δρόμος προς τη σίγουρη αποτυχία

Θόδωρος Χαστάς
20.06.2025 14:05
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο λόγος του Πόντιου…

Σωτήρης Μήλιος
18.06.2025 10:09
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το συμβόλαιο του Ντέλια και η προοπτική του OPEN

Κώστας Βασιλόπουλος
16.06.2025 21:28
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ζητείται ηρεμία…

Μάνος Τσαλγατίδης
15.06.2025 21:06
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Με… νεροπίστολα και σφεντόνες δεν μπορείς να κερδίσεις τα πυρηνικά

Σωτήρης Μήλιος
10.06.2025 16:52

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?