Με αφορμή την συμπλήρωση των 94 χρόνων του ΠΑΟΚ, το acpaok.gr κάνει μια ιστορική αναδρομή γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία κάθε τμήματος αλλά και του ένδοξου Συλλόγου μας συνολικά.
Η απαρχή της Δυναστείας: ΠΑΟΚ «Νταμπλούχος» Ελλάδος 2001-02
Όλοι έχουν συνηθίσει τον ΠΑΟΚ ως τον «Ισόβιο» Πρωταθλητή στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Ο Δικέφαλος μετρά 14 κατακτήσεις, επίδοση ρεκόρ για το άθλημα στην χώρα μας. Τo acpaok.gr παρουσιάζει το πρώτο «νταμπλ» την αγωνιστική περίοδο 2001-02. Μιλά ο προπονητής που στέφθηκε πρώτος ως «Νταμπλούχος» με την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Παπουλίδης.
Με έφορο τον αείμνηστο, Γεώργιο Κασιμάτη, ξεκίνησε η προσπάθεια της πρωτοκαθεδρίας στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Για την πρόσληψη του στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Μπάμπης Παπουλίδης σχολίασε:
«Όταν πήγα στον ΠΑΟΚ, τον Οκτώβριο, είχα αντικαταστήσει τον κύριο Καπουσούζη. Η ομάδα ήταν στην 6η θέση. Θυμάμαι μου είχαν δώσει τα ονόματα και έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο Σχολάρι. Θυμάμαι ήταν Πέμπτη. Ο κύριος Κασιμάτης είχε φέρει κρυφά από εμένα για να δει την προπόνηση μου τον προπονητή της Εθνικής Σουηδίας. Ήθελε να με… τσεκάρει. Μετά το τέλος της προπόνησης με γνώρισε στον άνθρωπο και με την σύμφωνη γνώμη του, έδωσε το «οκ» για να αναλάβω την ομάδα. Εκείνη την ημέρα είχαν έρθει και δύο μικρές που δεν ήταν στην λίστα που μου δώσανε, η Ανθούλα Αρβανιτάκη και η Δήμητρα Παντελιάδου».
Το πρώτο παιχνίδι της εποχής Παπουλίδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ήταν μία εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Χαραυγή.
«Όταν βγήκε η αποστολή στο πρώτο μου παιχνίδι στην Αθήνα απέναντι στην Χαραυγή, ξεκίνησα με βασικές τις δύο μικρές, αφήνοντας τις «φίρμες» στον πάγκο. Τότε ο κύριος Κασιμάτης μου είχε πει πως είμαι τρελός και ότι θα ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι».
Το ντεμπούτο του Μπάμπη Παπουλίδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, συνδυάζεται με νίκη επί της Χαραυγής με το εμφατικό 0-4 επί Αττικού εδάφους.
«Κερδίσαμε 0-4. Οι δύο μικρές είχαν πετύχει και τα τέσσερα τέρματα. Φυσικά, η Αρβανιτάκη και η Παντελιάδου μετέπειτα έγιναν βασικά στελέχη στην Εθνική σε ηλικία 13-14 ετών».
Με τον Δικέφαλο να είναι στις πρώτες αγωνιστικές χαμηλά στην βαθμολογία, εννέα βαθμούς από την Αίγινα, επτά βαθμούς από την Καβάλα ’86 και τέσσερις βαθμούς από τον Φιλυριακό Φλώρινας, ήταν ώρα να σημάνει η τελική αντεπίθεση.
«Το πίστεψα από την πρώτη στιγμή. Έπρεπε εμείς να παίζουμε για τη νίκη χωρίς να μας ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες ομάδες. Ήξερα ότι έπρεπε να κερδίσουμε τα «ντέρμπι» και το πρωτάθλημα θα κρινόταν στα θεωρητικά… εύκολα ματς. Αυτό που είχα πει στα κορίτσια ότι αυτά ήταν τα ντέρμπι για εμάς. Εκεί πιθανώς να την… πάτησαν και οι αντίπαλοι μας. Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».
Ο Δικέφαλος κάνει μία ονειρική πορεία και με 19 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος με 59 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους Φιλυριακό Φλώρινας και Αίγινα με 51 βαθμούς.
Με απολογισμό 103-12 στα γκολ ο ΠΑΟΚ έστειλε το μήνυμα πως έχει μπει δυναμικά στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Σε ατομικές επιδόσεις, οι Στανόγιεβιτς και Λαζάρου αναδείχθηκαν πρώτες σκόρερ στο πρωτάθλημα, αφού σκόραραν και οι δύο από 26 τέρματα.
Η Στανόγεβιτς και η Μίτροβιτς ήταν οι πρώτες ξένες παίκτριες που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ. Διεθνείς αμφότερες, με την Στανόγεβιτς να αγωνίζεται ως «δεκάρι» και την Μίτροβιτς κάτω από τα «γκόλποστ».
Επιχείρηση Κύπελλο: ΠΑΟΚ-Δόξα Άρτεμις 4-0
Στον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος είχε διεξαχθεί στην Λαμία, ο ΠΑΟΚ ήρθε αντιμέτωπος με την Δόξα Άρτεμις, ομάδα του Πειραιά.
Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το εγχώριο «νταμπλ» νικώντας εύκολα με 4-0 την Δόξα Άρτεμις. Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ, ήταν οι Παπαδοπούλου, Στανόγιεβιτς και Παντελιάδου (2).