Το διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στην έκτακτη εκπομπή του Open, με τίτλο «ποδόσφαιρο ώρα μηδέν» και αναφέρθηκε στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην έφεση του Δικεφάλου στο CAS, αλλά και το σάπιο «ερυθρόλευκο» σύστημα που γκρέμισαν οι «ασπρόμαυροι».
Αναλυτικά όσα είπε:
«Όλοι είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όλοι θέλουμε να βλέπουμε τη μπάλα να κυλάει στο χορτάρι. Πρέπει να… σπάσουμε το κεφάλι μας για να βρούμε λύσεις που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Κανένας δε μπορεί να ξέρει και να πει με βεβαιότητα ποια είναι τα σωστά βήματα.
Όλη αυτή η κρίση θα δοκιμάσει τις σχέσεις μας και την συνεργασία μας με τους ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι ότι σε οικονομικό επίπεδο, είναι βασικό οι ποδοσφαιριστές να μην αδικηθούν και να μη χάσουν δεδουλευμένα χρήματα. Στις λογικές μειώσεις που πρέπει να γίνουν, κάποιοι προσπαθούν να βάλουν και κάποιες υποχρεώσεις που ξέχασαν να πληρώσουν από το 2019.
Οι ομάδες αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχουν απέναντι στην υγεία και θα κάνουν όλα τα απαραίτητα τεστ στους ποδοσφαιριστές. Επειδή στην πορεία μπορούν να προκύπτουν πολλά προβλήματα, θα πρέπει η Πολιτεία να πάρει την έξτρα ευθύνη που της αναλογεί, μετά το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων».
Για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ιταλία και το θέμα της υγείας:
«Είναι πολύ πιθανό η υγειονομική βόμβα στην περιοχή να ήταν ένας αγώνας ποδοσφαίρου, το Αταλάντα-Βαλένθια. Όλοι θέλουμε να παίξουμε αλλά με έναν τρόπο να μην διακινδυνεύουμε την δημόσια υγείας και να μην διακινδυνεύουμε την επόμενη σεζόν. Το ζήτημα αφορά ότι εμείς σε αντίθεση με την Ιταλία, έχουμε να παίξουμε προκριματικά στην Ευρώπη.
Οι ποδοσφαιριστές μετά από αποχή δύο μηνών θα πρέπει να μπουν σε φουλ ρυθμούς αγώνων, οπότε αυτό από μόνο του είναι παρακινδυνευμένο. Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε τους τίτλους που διεκδικούμε. Για αυτό είπαμε ότι αν δε μπορέσουμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να πάρουμε το πράσινο φως, είπαμε να πάρουμε μια απόφαση να διακόψουμε το ποδόσφαιρο».
Για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση οριστικής διακοπής:
«Αν ανακηρυχθεί πρώτος, σημαίνει ότι πέφτει και ο τελευταίος. Υπάρχουν τα παραδείγματα της Ολλανδίας και της Γαλλίας. Να μην το πάμε σε ένα μικροπολιτικό παιχνίδι, που προσπαθεί η επικοινωνία του Ολυμπιακού. Ο Πανιώνιος, για παράδειγμα, θα έπρεπε να ανησυχεί πολύ περισσότερο. Ευχόμαστε να μην υπάρξει διακοπή. Αν υπάρξει, θα το συζητήσουμε τότε».
Για το αν οι παίκτες μπορούν να κάνουν τεστ κι εφόσον βγει αρνητικό να μείνουν σε ξενοδοχεία:
«Δεν είναι εύκολο… Ποιος έχει εγκαταστάσεις με δωμάτια για να κλειδώσει τους παίκτες;»
Για την υπόθεση του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας:
«Έχουμε να κάνουμε με τακτικούς δικαστές και ανεξάρτητα όργανα. Μπορεί να έχουμε διαφωνήσει με αποφάσεις τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο να εκδικάζουν αυτοί, απ΄ό,τι διορισμένες επιτροπές. Έχουν μία δικαστική, νομική κατάρτιση που δε μπορούμε να τη βάλουμε δίπλα-δίπλα, για παράδειγμα, με την κ. Μαρούπα. Είναι μια διαδικασία που έγινε τότε και μία που γίνεται τώρα. Καλό είναι να μας υπενθυμίζει το ποδόσφαιρο του 2012-2015. Μαλακώνουν κάποιες καταθέσεις, λειαίνονται με τα χρόνια. Καλύτεροι μάρτυρες, είμαστε εμείς που ήμασταν στο ποδόσφαιρο και τότε. Βλέπαμε πράγματα που μας έκαναν να γελάμε, βιάστηκε η λογική μας και έφυγε ο κόσμος από τα γήπεδα. Όλες οι υποθέσεις σήμερα, έστω και καθυστερημένα η Επιτροπή Δεοντολογίας κάνει αυτό που πρέπει. Εγώ εύχομαι να είναι αθώοι όλοι. Να μη διευκόλυνε κανένας τον Ολυμπιακό να κερδίσει, να μην υπήρχε κανένα στημένο παιχνίδι κι ας βγούμε εμείς τρελοί που βλέπαμε διαφορετικά πράγματα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επειδή βρέθηκε σε αντιπαράθεση με αυτήν του Ολυμπιακού, χωρίς δική της πρωτοβουλία, τα έβαλε και γκρέμισε αυτό το σύστημα. Το γκρεμίσαμε και δε μας το συγχώρησε Ολυμπιακός. Θα σηκώσουμε και αυτό το γάντι και θα κυνηγήσουμε όλες του τις υποθέσεις, μέχρι εκεί που δεν πάει.
Ούτε ξέρω ούτε με αφορά τη γίνεται στη Vialand. Η κ. Μαρούπα, ο κ. Αρκούδης, ο κουμπάρος του κ. Αυγενάκη, είναι μια επιτροπή που γνωμοδότησε. Είχαμε προαναγγείλει ότι η υπόθεση αυτή, θα λήξει στο CAS. Ευελπιστούμε ότι το CAS θα δικάσει. Θα δούμε αν οι ελληνικές αρχές, υπολείπονται σε ταχύτητα και διείσδυση και αν κάποιοι γλίτωσαν από τιμωρίες»