Ροντρίγκο: «Πρωτόγνωρη κατάσταση στον ΠΑΟΚ»

Ο Βραζιλιάνος μπακ περιγράφει όσα ζει φέτος στην Τούμπα και την Ελλάδα

Συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας παραχώρησε ο Ροντρίγκο Σοάρες μιλώντας για την κατάσταση που έζησε στην Ελλάδα με την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα.

Ακόμη ο Βραζιλιάνος μπακ τόνισε τις διαφορές που αντιμετωπίζει στον ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Άβες όπου αγωνιζόταν πριν. Καταστάσεις πλέον πρωτόγνωρες για τον ίδιο: “Είμαι πλέον σε έναν τεράστιο σύλλογο και πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της ομάδας μου. Όταν έπαιζα στην Αβες, αν είχαμε μία νίκη σε τρία παιχνίδια, ήταν κάτι πολύ καλό. Εδώ, αν σε τρία παιχνίδια έχουμε μία ισοπαλία, είναι δύσκολα!”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την κατάσταση στην Ελλάδα:«Όλοι ακολουθούμε σχεδόν το ίδιο μοτίβο. Πρώτα, προπόνηση σε μικρότερα γκρουπ των έξι παικτών και όσο προχωράμε, μας επιτρέπουν να μπούμε σε ομαδική προπόνηση, γιατί αν δε γίνει αυτό, δε μπορούμε να παίξουμε. Αυτήν την εβδομάδα επιστρέφουμε στις ομαδικές προπονήσεις. Χθες ήταν η πρώτη μέρα που προπονηθήκαμε όλοι μαζί»

Για την προσαρμογή μετά της διακοπή:«Ουσιαστικά υπήρξε ένα «στοπ» για εμάς. Υπήρχε πλάνο ατομική προπόνησης για τον καθένα μας που μας επιβλήθηκε να ακολουθήσουμε. Μας στάλθηκε ένα GPS για να ακολουθούμε όλοι την προπόνηση και δε μπορούσαμε να το αγνοήσουμε. Αν οι αριθμοί δε συνέπιπταν, οι γυμναστές ήξεραν ήδη τι γινόταν. Οπότε δεν ήταν μία ολοκληρωτική διακοπή για εμάς»

Για την προπόνηση στη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι:«Μας δόθηκε ένα πρόγραμμα ασκήσεων, αλλά μας δινόταν και μια ελευθερία. Δεν ήταν απαραίτητο να ακολουθήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Ουσιαστικά, μας δόθηκαν κάποιες ιδέες που μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Υπήρχαν κάποιοι αριθμοί που έπρεπε να φτάσουμε, αλλά υπάρχουν και κάποια είδη προπόνησης που δε γινόταν να τα κάνουμε στο σπίτι, οπότε βγαίναμε στο δρόμο και τρέχαμε, γιατί πολλά γήπεδα ήταν κλειστά και δε μπορούσε να μπούμε εκεί».

Για τις οδηγίες του ελληνικού κράτους κατά την καραντίνα:«Υπήρχαν περιορισμοί στην κυκλοφορία αλλά τώρα έχουν τελειώσει. Δε χρειάζονται πλέον, αλλά υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα με κατ’οίκον περιορισμό και αν ήθελες να φύγεις, έπρεπε να ενημερώσεις μέσω ενός τηλεφωνικού αριθμού και να έχεις την άδεια στο τηλέφωνο σου. Η αστυνομία σταματούσε κόσμο στο δρόμο και αν δεν είχε αυτήν την άδεια για σωματική άσκηση εκτός σπιτιού ή για σούπερ μάρκετ και φαρμακείο, που επιτρεπόταν, είχε πρόστιμο. Σε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ επιβλήθηκε τέτοιο πρόστιμο…»

Για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, με πιθανότερη ημερομηνία την 6η Ιουνίου:«Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση, μεταξύ τους ανθρώπους της Λίγκας και τους παίκτες. Επειδή η διακοπή έχει να κάνει με πολλά πράγματα, καθώς και το οικονομικό, λόγω της καταστροφής. Οπότε αυτό είναι που απασχολεί περισσότερο τους παίκτες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη ασφάλεια στα παιχνίδια. Για τους παίκτες μπορώ να πω ότι η πλειοψηφία δεν ήθελε αυτήν τη επιστροφή, αλλά υπάρχουν κάποιοι που ήθελαν πραγματικά αυτήν την επιστροφή. Δεν υπάρχει κάποια ασφάλεια για τους αγώνες, ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής, μοιράζεσαι τα αποδυτήρια με άλλους παίκτες. Η ανησυχία δεν είναι τόσο σε εμάς, όσο σε αυτούς που έχουν παιδιά στο σπίτι τους, ζουν με τους γονείς τους, μεγαλύτερους ανθρώπους και κάποιες φορές, μπορεί να βρεθούν στο προπονητικό κέντρο και μπορεί να μολυνθούν. Το θέμα δεν είναι μόνο εμείς, αλλά τα μέλη των οικογενειών μας. Οι περισσότεροι, όμως, θέλουν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Για την επανέναρξη στη Γερμανία που επηρεάστηκε πολύ από την πανδημία σε σχέση με την Ελλάδα που έχει επηρεαστεί λιγότερο: «Όσο κάποιες χώρες που είχαν μεγάλα προβλήματα, έχουν επιστρέψει κι έχουν καταφέρει να βρουν πρωτόκολλα για την επιστροφή τους, εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην παίξουμε. Πιστεύω όμως ότι έχει να κάνει με το τι γίνεται από χώρα σε χώρα. Εξαρτάται από τα οικονομικά των συλλόγων και τα πρωτόκολλα που γίνονται. Στη Γερμανία, υπάρχουν κορυφαία γήπεδα, ακόμα και για το ζήτημα της απόστασης με τους δημοσιογράφους που μπορούν να είναι μέσα. Εδώ στην Ελλάδα, είναι διαφορετικά, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια γήπεδα, όπως επίσης και στην Πορτογαλία που έχει πρόβλημα με τους συλλόγους που δε μπορούν να παίξουν στην έδρα τους, καθώς δεν υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα της FIFA. Είναι μια μεγάλη αναστάτωση».

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ και τους άλλους Βραζιλιάνους που υπάρχουν στην ομάδα:«Έχουν γίνει θετικά και αρνητικά πράγματα την ίδια στιγμή. Θετικά για τη μεταγραφή μου σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ, ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχα στην Αβες. Αλλάζει εντελώς το πνεύμα μου και η νοοτροπία μου. Είμαι πλέον σε έναν τεράστιο σύλλογο, με σταματούν στο δρόμο και πλέον έχει μία τελείως διαφορετική ζωή από αυτήν που είχα και πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της ομάδας μου. Όταν έπαιζα στην Αβες, αν είχαμε μία νίκη σε τρία παιχνίδια, ήταν κάτι πολύ καλό. Εδώ, αν σε τρία παιχνίδια έχουμε μία ισοπαλία, είναι δύσκολα. Οι οπαδοί στηρίζουν ένα μεγάλο σύλλογο, είναι απαιτητικοί και παθιασμένοι και σε σταματούν στο δρόμο. Υπήρξε ένα παιχνίδι, που σταμάτησαν το λεωφορείο μας στη μέση του δρόμου για να μας εμψυχώσουν. Μία κατάσταση, που δεν είχα βιώσει ποτέ στη ζωή μου και πρέπει να προσαρμοστώ. Μεγαλύτερη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερη προσοχή μέσα στην πόλη επίσης, με τα πράγματα που κάνω, που περπατάω, που μιλάω. Είναι κάτι καλό γιατί αποτελεί μία νέα πρόκληση για μένα. Στο κομμάτι του ποδοσφαίρου, ήταν μια καλή χρονιά για μένα, παρότι δεν έπαιξα πολύ, κάνοντας οκτώ αγώνες».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Αποχαιρέτησε την Τβέντε ο Αϊτόρ (pic)

Φεύγει και άλλος από Άρη;

«Η περιπέτεια με άλλαξε πολύ!»

«Ο ΠΑΟΚ άλλαξε και το… πλήρωσε»

Δεν… βιάζεται ο Ζαμπά

Πέσαν κορμιά στη Νέα Μεσημβρία (video)

Το παίρνουν απόφαση για Μίσιτς οι Τούρκοι

Παίρνει παίκτη από ΑΕΛ ο ΟΣΦΠ;

«Προσέγγισε Οφοέντου ο ΠΑΟΚ»

Tέλος καριέρας για Ζλάταν;

«Κάθε παιδί που εξαφανίζεται κινδυνεύει» (video)

Έφαγε… πόρτα ο ΟΣΦΠ

«Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει στον αγωνιστικό χώρο»

«Το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί κανονικά»

Μονομαχία Πέλκα-Σφιντέρσκι (video)

Δεν θέλει να δικαστεί ο ΟΣΦΠ

Πρωταθλητής αν και ψήφισε… παύλα!

Τρομερή κίνηση από τον ΠΑΟΚ

Αποθέωσε Βιεϊρίνια ο Φραντζέσκος

Αντιγράφει ΠΑΟΚ η Μπαρτσελόνα (pic)

Στο διαιτητικό ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ

Έχει… δρόμο ο Κρέσπο!

Γιατί… αγχώθηκε ο Μαρινάκης;

Κρίσιμη συνάντηση στον ΠΑΟΚ

Επιστρέφει Θεσσαλονίκη ο Κρέσπο!

Έκτακτη Γ.Σ. ενόψει… εκλογών!

Ευκαιρία για… ρεκόρ!

Οριστικό «λουκέτο» στην Euroleague!

Απαντάει για τις εκλογές η FIFA

Τι έπιασες ρε Ιβάν(pic)

Η απόφαση του ΠΑΟΚ για Παπαδόπουλο!

Ξανά στη φυλακή πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ

«Κοιτά Βέρνμπλουμ η ΤΣΣΚΑ»

«Εξετάζει Κανταλαπιέδρα ο ΠΑΟΚ»

Αγγλική αποθέωση για τα στημένα του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ δεν… ιδρώνει για Μίσιτς

Θα ξεφτιλιστεί ο Αυγενάκης!

«Τρελαμένος» με την Τούμπα! (pic)

Βέρνμπλουμ η… επιστροφή! (pics)

Αυτός είναι ο Κανταλαπιέδρα (videos)

Αγχώθηκε λόγω Τούμπας ο Μαρινάκης

«Χάθηκε» ο Εσίτι στον ΠΑΟΚ

Χωρίς… αντίπαλο ο Βιεϊρίνια (pic)

Ξύπνησε από το κώμα, παραμένει στην εντατική

«Καμπανάκι» της Θύρας 4 για το μπάσκετ

«Ήταν τιμή μου!» (pic)

Φουλ για τα… 200 ο Πέλκας

H… τρέλα του Μαουρίσιο με τον ΠΑΟΚ

Έτοιμη να κάνει το μεγάλο… βήμα η Χαντάβα!

Δεν θέλει να δικαστεί ο ΟΣΦΠ

Ο Μπίσεσβαρ πήγε… παραλία (pic)

Παραμένει στην Α2 ο ΟΣΦΠ

Η Γκλαντμπαχ έπαιξε με… κόσμο

Συνελήφθη πρώην παίκτης του Άρη!

Τα συγχαρητήρια Ζίβκοβιτς σε Μίσιτς

Τους έλειψε η Τούμπα

Οι ρυθμοί θα χτυπήσουν… κόκκινο

Αποχαιρέτησε την Τβέντε ο Αϊτόρ (pic)

«Ο ΠΑΟΚ άλλαξε και το… πλήρωσε»

Δεν… βιάζεται ο Ζαμπά

Πέσαν κορμιά στη Νέα Μεσημβρία (video)

Το παίρνουν απόφαση για Μίσιτς οι Τούρκοι

«Προσέγγισε Οφοέντου ο ΠΑΟΚ»

«Κάθε παιδί που εξαφανίζεται κινδυνεύει» (video)

Οριστικό «λουκέτο» στην Euroleague!

Παραμένει στην Α2 ο ΟΣΦΠ

«Καμπανάκι» της Θύρας 4 για το μπάσκετ

Ξύπνησε από το κώμα, παραμένει στην εντατική

«Χρειάζεται κάτι νέο το μπάσκετ του ΠΑΟΚ»

Θρήνος στο ΝΒΑ

Επανέναρξη του ΝΒΑ στις 15 Ιουλίου

Οπαδοί αποφασίζουν αν θα ανανεώσει παίκτης!

Tέλος καριέρας για Ζλάταν;

Στην κούρσα για Ικάρντι και η Τσέλσι

Η Μπαρτσελονα βγάζει στο σφυρί πάνω από έξι παίκτες!

Φεύγει και άλλος από Άρη;

Παίρνει παίκτη από ΑΕΛ ο ΟΣΦΠ;

Έφαγε… πόρτα ο ΟΣΦΠ

Δεν θέλει να δικαστεί ο ΟΣΦΠ

Γιατί… αγχώθηκε ο Μαρινάκης;

ΕΠΟ: Επιτροπή για Άρη- Ντουρμισάι