Οι δύσκολες αποστολές του τεχνικού διευθυντή

O Mάνος Τσαλγατίδης γράφει για τα ανοιχτά θέματα του ΠΑΟΚ

H κουβέντα περί αθλητικού διευθυντή έχει ανοίξει για τα καλά στον ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο όπως όλα δείχνουν να προχωρά στην αντικατάσταση του Μάριο Μπράνκο.

Οι λίστες έχουν καταρτιστεί, οι επαφές έχουν γίνει και κάποια στιγμή πιθανότατα οι «ασπρόμαυροι» θα ανακοινώσουν νέο τεχνικό διευθυντή. Βέβαια, κάπου εδώ να σημειώσω πως ο Μπράνκο έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε μέχρι τότε αυτός είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να χειριστεί τα θέματα που θα προκύψουν.

Πιστεύω πως η αποστολή του τεχνικού διευθυντή της νέας σεζόν θα είναι αρκετά πιο δύσκολη από αυτές που είχα να διαχειριστούν οι προκάτοχοι του.

Για παράδειγμα, ο Μίχελ έπρεπε να στήσει ένα σύνολο που θα φέρει τρόπαια στην ομάδα. Αυτό έγινε μαζί με τη συνδρομή της οικογένειας Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε έμπειρους ποδοσφαιριστές, που ξεχώριζαν στις ομάδες που είχαν αγωνιστεί. Δεν λέω πως ήταν εύκολο, λέω πως ο ΠΑΟΚ έσπρωξε χρήμα στην αγορά ψώνισε από το πάνω ράφι, βρήκε και μερικά λαυράκια όπως οι Κρέσπο και Πρίγιοβιτς και έδεσε το γλυκό.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα έχει να διαχειριστεί κυριολεκτικά ένα σορό θέματα, στα οποία θα πρέπει να γίνουν… χειρουργικές κινήσεις!

Ο Δικέφαλος είχε πάνω τη φετινή σεζόν τον βραχνά του FFP και μπορεί η UEFA λόγω κορονοϊου να ενημέρωσε τις ομάδες πως φέτος θα είναι πιο χαλαρό το Financial Fair Play, αλλά στον Δικέφαλο δεν έχουν καμία όρεξη τη νέα σεζόν να βρεθούν με ακόμα πιο μεγάλο θέμα. Οπότε οι μεταγραφές επιβάλλεται πλέον να είναι στοχευμένες και οι διαπραγματεύσεις να είναι ευνοϊκές οικονομικά για τον ΠΑΟΚ.

Προσοχή! Δεν λέω πως οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν χρήμα να σπρώξουν στην αγορά. Προφανώς και έχουν, αφού υπάρχει ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά πρέπει κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ να αγοράζει με ποσά που τον ωφελούν και όχι να πληρώνει 60-70% περισσότερο από την αξία του παίκτη.

Επίσης, ο νέος τεχνικός διευθυντής επιβάλλεται να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Φυσικά, δεν λέω πως πρέπει να φύγουν όσοι είναι κοντά στα 30 ή πάνω από αυτή την ηλικία. Άλλωστε η εμπειρία χρειάζεται στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεται ταχύτητα και έκρηξη και όπως και να το κάνουμε όσο περνούν τα χρόνια αυτή χάνεται.

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να ασχοληθεί είναι οι ακαδημίες. Ο ΠΑΟΚ έχει τα κορυφαία τμήματα υποδομής στην Ελλάδα και από τα καλύτερα στα Βαλκάνια, ωστόσο κάτι δείχνει να μην πάει καλά στο… άλμα από την Κ19 στην πρώτη ομάδα. Δεν γίνεται όλα τα παιδιά να ανέβουν και να παίξουν, αλλά σίγουρα εκεί μέσα υπάρχουν παίκτες που αξίζει να κάνουν αυτό το άλμα.

Μία καυτή πατάτα στα χέρια του τεχνικού διευθυντή που πιθανότατα θα έρθει στον ΠΑΟΚ είναι και οι πωλήσεις! Ο Δικέφαλος επιβάλλεται να κάνει πωλήσεις και λόγω FFP. Βέβαια, η όλη κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού αναγκαστικά θα ρίξει τις τιμές, αλλά οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να πουλήσουν στην πιο υψηλή τιμή.

Σκοπίμως δεν αναφέρω τα συμβόλαια που λήγουν, αφού πιστεύω πως τα συμβόλαια των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Λέο Μάτος θα ανανεωθούν πιθανότατα και με τις επαφές που θα κάνει η οικογένεια Σαββίδη. Όσον αφορά τον Μαουρίσιο θα γίνουν επαφές, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θα ζητήσει.

Το παραπάνω άρθρο δεν ανακαλύπτει την Αμερική ή την θέση του τεχνικού διευθυντή προφανώς. Απλά θέλει να τονίσει πως ο ΠΑΟΚ έχει πολλά ανοιχτά θέματα, που θα πρέπει να λυθούν με μεθοδικότητα και πάνω από όλα με ΠΛΑΝΟ.

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Μάνος Τσαλγατίδης

Instagram: Manos.92

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!