Ο δρόμος για την Ευρώπη!

Σενάριο για προκριματικά τον Σεπτέμβριο

Τα Play Off ξεκινούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και εκτός του τίτλου του πρωταθλητή, αυτό που διακυβεύεται είναι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια…

Με τα σημερινά δεδομένα, και με την αφαίρεση των 7 βαθμών, φαίνεται πως ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι η 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.  Εκεί, τα… κουκιά φαίνεται πως είναι μετρημένα.

Ο 2ος του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκινά από τον 2ο προκριματικό, μαζί με άλλες πέντε ομάδες.

Σ΄ αυτό το γύρο θα παίξουν οι 2οι της Τουρκίας (σήμερα Μπασακσεχίρ), Αυστρίας (σήμερα Σάλτσμπουργκ), Ολλανδίας (οριστικά Αλκμάαρ), Τσεχίας (εκτός απροόπτου, Βικτόρια Πλζεν) και Κροατίας (σήμερα Ριέκα).

Με τα σημερινά δεδομένα, ο ΠΑΟΚ θα ήταν αδύναμος, και θα κληρώνονταν με έναν εκ των Σάλτσμπουργκ, Πλζεν και Μπασακσεχίρ.

Αν πάρει το πρωτάθλημα Αυστρίας η Σάλτσμπουργκ (είναι 6β. πίσω, 10 αγωνιστικές πριν το τέλος), τότε ο ΠΑΟΚ πάει στους ισχυρούς και θα κληρωθεί με έναν εκ των Λίντσερ ΑΣΚ, Αλκμάαρ ή Ριέκα.

Στον 3ο προκριματικό μπαίνουν στον χορό οι 3ης της Γαλλίας (οριστικά η Ρεν) και της Ρωσίας (σήμερα η Κράσνονταρ) και οι 2ες της Πορτογαλίας (σήμερα Μπενφίκα), Βελγίου (οριστικά Γάνδη) και Ουκρανίας (Ντιναμό Κιέβου ή Ζορία Λουχάνσκ). Στον 3ο γύρο, θα υπάρχουν τέσσερα ζευγάρια και οι τέσσερις νικητές θα φτάσουν στον 4ο γύρο, όπου θα προκύψουν οι δύο ομάδες, θα προχωρήσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι κληρώσεις του 3ου και 4ου γύρου, εξαρτώνται από τις κληρώσεις του προηγούμενου γύρου, καθώς στην κληρωτίδα μπαίνουν ζευγάρια κι όχι ομάδες.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Με βάση το αρχικό καλεντάρι της UEFA , ο 2ος προκριματικός γύρος θα ξεκινούσε στις 21/22 Ιουλίου και οι ομάδες θα έπαιζαν κάθε βδομάδα μέχρι τις 26 Αυγούστου. Με τα νέα δεδομένα, τα εθνικά πρωταθλήματα θα παίζουν μέχρι το τέλος Ιουλίου (το ελληνικό τελειώνει στις 19/7 και μετά είναι το κύπελλο), οπότε το καλεντάρι της UEFA πάει περίπατο.

Το ένα ενδεχόμενο είναι να πάνε όλα πιο πίσω, υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να γίνουν οι προκριματικοί σε ένα παιχνίδι, χωρίς ρεβάνς. Για την ώρα, η UEFA δεν έχει αποφασίσει. Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά κύπελλα πριν τις 11 Αυγούστου (μιλάμε για τον προκριματικό και τον 1ο γύρο)

Αυτό που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, είναι το γεγονός ότι η UEFA θέλει να συνεχιστούν το φετινό Champions και Europa League, οπότε κάποια στιγμή, θα διεξάγονται παράλληλα οι διοργανώσεις δύο σεζόν και σύμφωνα με μια πληροφορία, μπορεί τα προκριματικά να γίνουν τον Σεπτέμβριο!

ΤΟ EUROPA LEAGUE

Η Ελλάδα έχει τρεις θέσεις στα προκριματικά του  Europa League. Ο Κυπελλούχος θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο και οι δύο επιλαχόντες της βαθμολογίας θα ξεκινήσουν στον 2ο προκριματικό. Αν ο Κυπελλούχος έχει θέση στα προκριματικά του Champions League , τότε ο 3ος της βαθμολογίας μπαίνει στον 3ο προκριματικό και ο 4ος με τον 5ο στον 2ο προκριματικό.

Κι εδώ ισχύει ότι και στο Champions League . Είναι αδύνατο να ξεκινήσουν προκριματικά πριν τις 13 Αυγούστου.

Σ΄ ότι αφορά τα ελληνικά ευρωπαϊκά εισιτήρια, η υπόθεση είναι τελειωμένη, από την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη. Θέμα να προκύψει, αν ο Άρης δεν αδειοδοτηθεί λόγω της οφειλής του σε ξένους ποδοσφαιριστές. Σ΄ αυτή την περίπτωση, θα παίξει στην Ευρώπη ο 1ος των Play Out!

Πηγή : FORZA

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!