Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε συνέντευξη στα ρουμανικά ΜΜΕ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ σημειώνοντας ότι του είναι δύσκολο να μιλάει για τον Δικέφαλο, ενώ ο πρώην τεχνικός των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε και στο φαινόμενο του ρατσισμού.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν έχει μιλήσει με κάποιον από τον ΠΑΟΚ από την στιγμή που αποχώρησε:
«Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να μιλήσω γιατί δεν θα ήταν σωστό, ούτε για τους ανθρώπους του συλλόγου, ούτε για τον προπονητή που είναι τώρα στον ΠΑΟΚ. Έχω υποχρέωση να είμαι επικεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Αλ Χιλάλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Τους αγαπώ, έζησα τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου εκεί και τους ευχαριστώ. Θα υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσω να τους συναντήσω ξανά».
Για τα συναισθήματά του για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην Αμερική:
«Δεν είναι καθόλου υπερβολικές οι αντιδράσεις. Είναι μια πραγματικότητα, ακόμη ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχει ρατσισμός και δεν θα έπρεπε να υφίσταται ρατσισμός το 2020. Είμαστε όλοι άνθρωποι ανεξαρτήτως του χρώματος που έχουμε στο δέρμα μας. Αυτό το φαινόμενο εξαρτάται από την παιδεία που έχουν οι άνθρωποι. Στην Ρουμανία ακούμε συνθήματα που δεν θα έπρεπε να ακούμε σε γήπεδα και δεν κάνουμε τίποτα, αλλά αυτό που έγινε στην Αμερική είναι πάρα πολύ σοβαρό».
Για το φαινόμενο του ρατσισμού:
«Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Αμερική. Αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα, Δεν θα μπορούσα να κάνω σύγκριση ανάμεσα σε αυτό που υπάρχει στο γήπεδο, όπου έχουμε τις εκδηλώσεις κάποιων αμόρφωτων, με το τρέχον σκάνδαλο στην Αμερική. Στη συνέχεια, υπάρχει το πρόβλημα με τους ανθρώπους που δεν κερδίζουν όσο αξίζουν επειδή έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα δέρματος ή δεν μπορούν να οδηγήσουν για τον ίδιο λόγο. Το θέμα είναι πολύ, πολύ περίπλοκο.
Μπορώ να πω ότι το σκάνδαλο στην Αμερική σήμερα είναι απλώς ένα μικρό σήμα συναγερμού για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Και με αυτό που συνέβη, ακόμη και τώρα μετά τις αντιδράσεις δεν θα σταματήσει … Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν κάποιες κινήσεις που θα μπορούσαν να έχουν αποτελεσματικότητα στο μέλλον. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον!».