Αδιάβαστη και προκλητική η Μαρούπα

Αγνοεί την απόφαση του CAS και χαρακτηρίζει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Χωρίς ίχνος ντροπής μετά την ξεφτίλα που υπέστη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η γνωστή για τις… εκτιμήσεις ακινήτων, Ειρήνη Μαρούπα, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, την οποία μετά από λίγο κατέβασε, αφού προφανώς κατάλαβε ότι παρουσιάστηκε εντελώς αδιάβαστη…

Συγκεκριμένα η Ειρήνη Μαρούπα αφού πρώτα έκανε «επίθεση» στο CAS αναφερόμενη με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς την σύνθεσή του, στη συνέχεια επιτέθηκε στους οπαδούς του Δικεφάλου τους οποίους χαρακτήρισε ως «όχλο»!

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ειρήνης Μαρούπα:

Περί CAS, παραπληροφόρησης και όχλου!!!

Το CAS είναι το ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο. Δικάζει σε ανώτατο επίπεδο, όπως ο Άρειος Πάγος ας πούμε, τις προσφυγές εναντίον των αποφάσεων των δευτεροβάθμιων επιτροπών της ΕΠΟ.

Εδώ κλήθηκε να αποφασίσει επί 2 προσφυγών κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης η οποία επέβαλε ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη, σε εκτέλεση της απόφασης- πορίσματος της ΕΕΑ.

Ο μεν ΠΑΟΚ με την προσφυγή του ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να μπει στην ουσία της υπόθεσης η δευτεροβάθμια επιτροπή, επειδή δεν δεσμεύεται από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και να απαλλάξει τις δυο ομάδες επειδή δεν υφίστανται αποδείξεις για την πολυϊδιοκτησία. Το ότι δεν δεσμεύεται από την απόφαση της ΕΕΑ, το λέει ο κανονισμός της ΕΠΟ, που αναφέρει ότι ξαναδικάζει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια επιτροπή την υπόθεση στην ουσία της.

Ο δε Ολυμπιακός προσέφυγε για να επιβληθεί η ποινή του υποβιβασμού στον ΠΑΟΚ σε εφαρμογή του κανονισμού της ΕΠΟ, ο οποίος περιέχει διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν ισχύει μεταβολή της ποινής για το τρέχον πρωτάθλημα όταν είναι σε εξέλιξη. Η ποινή του υποβιβασμού μετατράπηκε σε ποινή αφαίρεσης βαθμών με ΝΟΜΟ μετά την έκδοση της απόφασης της ΕΕΑ.

Δηλαδή και οι δύο ομάδες ζητούσαν να εφαρμοστεί ο κανονισμός της ΕΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ο αθλητικός νόμος που επιτάσσει αφενός μεν δεσμευτική την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, η οποία αποστέλλεται στην ΕΠΟ μόνο για την επιβολή της ποινής, αφετέρου δε την αφαίρεση βαθμών αντί του υποβιβασμού μετά την τελευταία τροποποίησή του.

Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια επιτροπές της ΕΠΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΤΕΡΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟ …… ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ…. ενός σωματείου!!!!

Και έπραξαν σωστά. Για όσους στοιχειωδώς αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ιεράρχηση κανόνων δικαίου. Και το καταστατικό ενός σωματείου είναι κάτω κάτω όπως κάτω από τον νόμο είναι και οι υπουργικές αποφάσεις και τα διατάγματα….

Βεβαίως η πρωτοδίκης κυρία Τσαγκιά, δικαστής που στελέχωσε το πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, παρεμπιπτόντως έκρινε την υπόθεση στην ουσία της και ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Κι έπραξε ολόσωστα διότι δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας τι θα συνέβαινε αν δεν εφάρμοζε τον νόμο που επιτάσσει δεσμευτική την απόφαση της ΕΕΑ.

Σημειωτέον ότι τις επιτροπές της ΕΠΟ στελεχώνουν δικαστές βάσει του νόμου Κοντονή που προσπάθησε να βάλει ένα φρένο στο παραγκοαυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Άρα επαναλαμβάνω ότι και οι δύο ομάδες ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ από την δικιά του σκοπιά ο καθένας. Γι αυτό προσέφυγαν στο CAS….

Ας εξετάσουμε την σύνθεση του δικαστηρίου αυτού. Συνεστήθη από 3 δικηγόρους διαιτητικούς δικαστές.

Τον έναν διάλεξε ο ΠΑΟΚ. Άρα θα συμφωνούσε με την άποψη του ΠΑΟΚ. Τον άλλον διάλεξε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Άρα θα συμφωνούσε με τον Ολυμπιακό. Κι ένας τρίτος τέθηκε πρόεδρος.

Δηλαδή εκ προοιμίου οι 2 από τους 3 “δικαστές” συμφωνούσαν με τις ομάδες που τους διάλεξαν ότι εφαρμοστέο ήταν το καταστατικό της ΕΠΟ, πάνω από τον νόμο του ελληνικού κράτους.

Η απόφαση του CAS ήταν η παραπομπή της υπόθεσης για επανάκριση στην ουσία της υπόθεσης στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Και δηλαδή τι περιμένατε αγαπητοί οπαδοί του ΠΑΟΚ; Ο δικαστής που διάλεξε η ομάδα σας και ο δικαστής (διαιτητές δικηγόροι και οι δύο) που διάλεξε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να αποφασίσουν εναντίον αυτού που ζητούσαν και οι δύο ομάδες και που για τον λόγο αυτόν τους διάλεξαν; Οι ομάδες σας διάλεξαν αυτούς που συμφωνούσαν με τις απόψεις τους. Και σε κάθε περίπτωση εφάρμοσαν το καταστατικό του σωματείου τους.

Και σε κάθε περίπτωση ο CAS δεν θα αποφάσιζε ο ίδιος την αυτοδιάλυσή του με την κατάργηση του παράνομου αυτοδιοίκητου του.

Άρα το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και κατά την γνώμη μου κακώς, αν και όχι εσφαλμένα η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ δεν έκρινε την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας στην ουσία της ώστε το ζήτημα να θεωρείται λήξαν.

Εκτός αυτού όμως δηλώνω την έκπληξή μου για τον τρόπο που λειτουργεί ο όχλος, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που αισθάνονται δικαίωση επειδή επιστρέφει η υπόθεση για επανάκριση παρότι ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ.

Κι αναρωτιέμαι πράγματι αν αυτή η χώρα, με σημαντικό κομμάτι του λαού της, υπονομευμένο πνευματικά, εκπαιδευτικά, ψυχικά, οικονομικά, και σε σχέση ακόμα ακόμα με την χρήση της απλής λογικής του,ΑΠΌ ΤΟ ΕΠΊΣΗΜΟ ΚΡΆΤΟΣ μπορεί να έχει τελικά ΣΩΤΗΡΙΑ….

Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία στις ομάδες. Σας παρακαλώ κάντε την χάρη να σεβαστείτε τον εαυτό σας και τα σχόλιά σας να είναι ευπρεπή και παρακαλώ μόνο στην δημοσίευση αυτή.

Υγ. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι εδώ με την σωστή απόφαση που πήρε η Εεα για πολυιδιοκτησια των 2 ομάδων”

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Στη μάχη του Πανελλήνιου ο ΠΑΟΚ

Διευκρίνιση Super League για Αυγενάκη

Από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό ο Τσόχλας!

Κράτησε Αυγενάκη ο Μητσοτάκης!

Τι ισχύει μετά το δεύτερο κρούσμα

Το «αντίο» του Γιαννούλη στον Μαουρίσιο

«Ο Μαουρίσιο είναι οικογένειά μου»

Ώρα… Πηλίου για τον ΠΑΟΚ!

«Κοντά ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας για Άκπομ»

«Ευχαρίστηση να παίζω μαζί σου!» (pic)

«Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά»

Οι αθλητικές μεταδόσεις (4/8)

«Μεγάλο ταλέντο ο Τζόλης!»

Τα πρωτοσέλιδα (4/8)

«Θα μας λείψεις φίλε μου» (pic)

«Σωστή επιλογή για Σβαμπ ο ΠΑΟΚ»

Κατέρριψε ρεκόρ η έφορος του ΠΑΟΚ

Η παρουσία Μαουρίσιο στον ΠΑΟΚ με αριθμούς

Αποχαιρέτησε Μαουρίσιο ο Μιχάι

Τα λένε ΕΠΟ-Κλάτενμπεργκ

Ο ΠΑΟΚ έχει προτάσεις για Μιχόγεβιτς!

To ευχαριστώ του ΠΑΟΚ σε Μαουρίσιο (pics)

«Πήγε στους Έλληνες γίγαντες ο Σβαμπ!»

Τέλος από ΠΑΟΚ ο Μαουρίσιο!

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ η Μπατζαρακούδη

Έκαναν προπόνηση Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο! (pic)

Αυτός είναι ο Γιάννης Αμανατίδης

«Στο παιχνίδι για Άκπομ και η Φενέρ»

Επικό καλωσόρισμα Κυριάκου σε Σβαμπ (pic)

«Επιτέλους ένα ΠΑΟΚτσάκι στο Οpen» (pic)

«Δεν έρχεται ο Ιβάν»

Τα πρώτα… θέλω του Γκαλίνοβιτς

Ημέρα χαράς για τον Κάτσε

Επέλεξε νούμερο ο Σβαμπ (pic)

Χωρίς Εσίτι ο ΠΑΟΚ

Χαιρέτησε την Serie A o Σάκχοφ

«Θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ ο Βέρνμπλουμ»

Έκλεισε Κομητούδη ο ΠΑΟΚ

Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Έκαναν προπόνηση Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο! (pic)

Αινιγματική ανακοίνωση του ΟΦΗ

Νέα προσθήκη στην τεχνική ηγεσία

«Πήγε στους Έλληνες γίγαντες ο Σβαμπ!»

ΣΟΚ στην Αταλάντα με Ίλισιτς

Πήρε και Μπιτς ο ΠΑΟΚ!

Πρώτο θέμα στην Αυστρία ο Σβαμπ

«Ήθελε Μουρίλο ο ΠΑΟΚ»

«Mάχη της Μπεσίκτας για Άκπομ-Πούκι»

Τα άλλαξε όλα ο Σβαμπ (pics)

Η βόλτα του Σβαμπ στην Τούμπα (pics)

«Ξύπνησε» ο Αυγενάκης!

Ο Στέφαν έγινε… Στέφανος (video)

Ο ΠΑΟΚ έχει προτάσεις για Μιχόγεβιτς!

Τι ισχύει μετά το δεύτερο κρούσμα

Έκτακτο: Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ!

Το «αντίο» του Γιαννούλη στον Μαουρίσιο

«Ο Μαουρίσιο είναι οικογένειά μου»

Ώρα… Πηλίου για τον ΠΑΟΚ!

«Κοντά ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας για Άκπομ»

«Ευχαρίστηση να παίζω μαζί σου!» (pic)

Από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό ο Τσόχλας!

«Ετοιμαστείτε για πολλά τρίποντα»

Ανακοίνωσε Καμπερίδη ο ΠΑΟΚ!

Οι σκέψεις για τον Μήτρου-Λονγκ

Ανυπομονεί για ΠΑΟΚ ο Μπιτς

Έτοιμες για το Πανελλήνιο!

Επίσημο του Μπιτς!

Ενεργοποιεί τη βόμβα του καλοκαιριού η Γιουνάιτεντ

Έβηξες; Αποβλήθηκες!

Νταμπλούχος ξανά ο Ολιβέιρα (video)

Ο Ομπαμεγιάνγκ χάρισε στην Άρσεναλ το Κύπελλο

Τρελό σενάριο από Ολλανδία: Ξανά ο Άγιαξ στον δρόμο του ΠΑΟΚ;

Εξώδικο από τον Λεβαδειακό στην ΕΠΟ

Τα… συνεταιράκια εναντίον του Αλαφούζου

Αινιγματική ανακοίνωση του ΟΦΗ

Μπεσίκτας: Σενάρια για Πούκι και Μενσά

Νίκησαν Ραπίντ και Πλζεν