inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
ΑΣ ΠΑΟΚ

Κατέρριψε ρεκόρ η έφορος του ΠΑΟΚ

Έγραψε ιστορία η Τάνια Κεραμυδά

Δημήτρης Βαφειάδης
03.08.2020 23:21
Share
SHARE

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, η έφορος -πλέον- του τμήματος Τάνια Κεραμυδά, έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ το διάστημα 31 Ιουλίου με 2 Αυγούστου.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου και ώρα 08:30 το πρωί, ξεκίνησε ο αγώνας της στον ακοντισμό, όπου στην πρώτη βολή σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα της κατηγορίας της, ενώ στην τέταρτη βολή του ίδιου αγώνα η Τάνια κατέρριψε και πάλι το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με άγχος να προλάβει να τρέξει στα 100μ., που ήταν 10 λεπτά μετά από την έναρξη του ακοντισμού (8:40).

Και οι έξι βολές της Τάνιας Κεραμυδά ήταν πάνω από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην εκκίνηση των 100μ. όπου τερμάτισε στην 1η θέση κάνοντας έτσι το double στην πρώτη της συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ.

Μετά το πέρας των αγώνων και την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, η αθλήτρια και Έφορος του ΠΑΟΚ, Τάνια Κεραμυδά, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Πώς αισθάνεσαι που δέκα χρόνια μετά συμμετέχεις ξανά σε αγώνες και μάλιστα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα;

«Η αλήθεια είναι ότι δε φαντάστηκα ποτέ ότι η ζωή θα μου τα φέρει έτσι. Όμως γι’ αυτό είναι τόσο όμορφη, επειδή είναι πάντα απρόβλεπτη! Αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα, ήταν πολύ οργανωμένοι οι αγώνες και μπορώ να πω ότι οι σκέψεις μου ήταν πολύ πιο “ώριμες” απ’ ό,τι δέκα χρόνια πριν. Είχα ένα πολύ ιδιαίτερο άγχος που σε καμία περίπτωση δεν αισθανόμουν να με καταβάλλει αρνητικά. Περισσότερο μεταφράστηκε ως ανυπομονησία θα έλεγα!»

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα ΑμεΑ;

«Για να ‘μαι ειλικρινής δε το είχα σκεφτεί ποτέ. Πέρσι το καλοκαίρι που δεν ήμουν σε καλή κατάσταση με την υγεία μου, έτυχε να κάνω μια κουβέντα με την Παραολυμπιονίκη και πρώην αθλήτρια του ΠΑΟΚ, Στέλλα Σμαραγδή, η οποία με παρακίνησε να το σκεφτώ και να ασχοληθώ. Στην αρχή ήμουν αρνητική, γιατί μου φάνηκε κυριολεκτικά αδιανόητο, αλλά μου πρότεινε να έρθω σε επαφή με τον νυν προπονητή μου κύριο Χρήστο Μητσιόπουλο. Είχε απόλυτο δίκιο. Οφείλω να παραδεχτώ ότι εκείνη είναι η αιτία που εν τέλει ξεκίνησα και την ευχαριστώ θερμά.

Από εκεί και πέρα, από το περασμένο καλοκαίρι ήρθα σε επαφή με τον προπονητή για να ξεκινήσουμε προετοιμασία αλλά η υγεία μου δε μου έκανε το χατήρι. Όλη τη χρονιά νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο αρκετές φορές, ακολούθησα πολύ βαριές φαρμακευτικές αγωγές με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω καθόλου προπόνηση. Ο προπονητής μου παρόλα αυτά πίστεψε και πιστεύει πολύ σε εμένα και μετά την καραντίνα με ώθησε να ξεκινήσω προπονήσεις για να “γράψω” την πρώτη μου συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ. Τις στιγμές στις προπονήσεις που εγώ δεν πίστευα ότι μπορώ, εκείνος γελούσε και μου έλεγε το αντίθετο. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά αξίζει τον σεβασμό μου, φυσικά τον έχει και τον ευχαριστώ πολύ που με έκανε να ξανακερδίσω τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση. Χαίρομαι που ως ΑμεΑ ανήκω στο Σύλλογο “Ελπίδα Θεσσαλονίκης” το περιβάλλον είναι ωραίο και προσωπικά με αντιπροσωπεύει πλήρως και ως έννοια η λέξη ελπίδα».

Άρα λοιπόν δύο χρυσά μετάλλια και δύο πανελλήνια ρεκόρ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με μόνο 2 μήνες προπόνησης;

«Ναι έτσι είναι! Πιθανόν να μην είναι ούτε καν δύο. Ήταν πολύ εξαντλητικό το ωράριο μου καθώς μετά από τη δουλειά πήγαινα αμέσως στην προπόνηση και μετά στις προπονήσεις των ακαδημιών στίβου του ΠΑΟΚ. Πολλές φορές δεν προλαβαίνω ούτε να κοιμηθώ. Ήμουν και είμαι αρκετά καταπονημένη γιατί έχω να διαχειριστώ και την υπόλοιπη μου καθημερινότητα αλλά από εδώ και στο εξής πιστεύω ότι θα ρυθμίσω το χρόνο μου καλύτερα».

Τι να περιμένουμε από εσένα από εδώ και πέρα; Ακοντισμό ή 100μ. τελικά; Ποιοι είναι οι επόμενοί σου στόχοι;

«Φυσικά ακοντισμός! Τα 100μ. είναι πολλά πλέον για μένα και το σώμα μου δε με ακολουθεί. Δε θέλω να πιέζω καταστάσεις, πρέπει μερικές φορές να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και τα όριά μας ακόμα και αν δε μας αρέσει. Δεν κρύβω ότι μου άρεσε πολύ η αίσθηση που ξανακάθισα στο βατήρα μετά από τόσα χρόνια και σίγουρα θα το ξανακάνω σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά μέχρι εκεί. Ο ακοντισμός είναι το αγώνισμα που πλέον με ενδιαφέρει και οι στόχοι είναι αρκετοί. Πρώτος, κυριότερος και αδιαπραγμάτευτος για μένα είναι η υγεία μου! Θέλω να είμαι καλά γιατί δυσκολεύομαι αρκετά και εξαιρετικά συχνά. Από εκεί και πέρα όπως όλοι οι αθλητές, έτσι και εγώ πολλά σκέφτομαι αλλά θα προτιμούσα να μη γίνω περισσότερο συγκεκριμένη γιατί μου αρέσει να μιλάω με τις πράξεις. Σίγουρα πάντως δε θα τα παρατήσω γιατί αυτή η ενασχόληση είναι και μεγάλη ψυχολογική διέξοδος για μένα. Υγεία και σκληρή δουλειά!».

Αφιερώνεις σε κάποιον την επιτυχία σου;

«Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. το αφιερώνω με όλη μου την καρδιά στη νονά μου Αλέκα Σιούλη μιας και στα σπριντ έγραψε την ιστορία της. Θα ήθελα πολύ να είναι κοντά μας και να το ζει, λυπάμαι που δεν πρόλαβα να το κάνω νωρίτερα αλλά εύχομαι να με βλέπει από κάπου και να την έχω κάνει χαρούμενη.

Τη συνολική μου εικόνα σε αυτό το πανελλήνιο δε θα μπορούσα να την αφιερώσω κάπου αλλού πέρα από τα παιδάκια μας, στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Θέλω να καταλάβουν όλα τα μικρά παιδιά ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε ότι και αν συμβαίνει στη ζωή μας. Οι δυνάμεις που κρύβουμε στην ψυχή μας είναι ανεξάντλητες και πολύ μεγαλύτερες απ’ότι νομίζουμε. Οι αθλητές τρέχουν με τα πόδια τους. Οι πρωταθλητές τρέχουν με την καρδιά τους!»

Και όπως είχα διαβάσει κάπου, η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα πετύχεις!

«Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς την ομάδα των γιατρών που με παρακολουθούν στενά και καθημερινά, διότι πάντοτε προσπαθούν να με φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας μου τις ιδανικότερες λύσεις που μπορούν».

Ποδόσφαιρο

Ο Παυλίδης έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 23:29

Κλείνει την σεζόν και ετοιμάζεται για ΠΑΟΚ ο Γκουγκεσασβίλι

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 22:44

Ισοφάρισε με γκολ-οφσάιντ η Σλοβακία (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 22:30

Το… κάρφωσε ο Ντέλιας! (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 22:10

Ενδεκαδάτος ο Κωνσταντέλιας στο φιλικό της Ελλάδας (pic)

Όλγα Χιονίδου
07.06.2025 20:45

Με Ζίβκοβιτς στο αρχικό σχήμα η Σερβία (pic)

Όλγα Χιονίδου
07.06.2025 20:37

Μπάσκετ

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Μπαλτάκος

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 21:52

Νέες καταγγελίες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (videos)

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 18:52

Ούτε που τους νοιάζει το μπάσκετ

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 10:18

Τιμωρία 10μηνης απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για Γιαννακόπουλο

Πάνος Γεωργογιάννης
06.06.2025 19:11

Έφτασε τα 1926 διαρκείας η ΚΑΕ ΠΑΟΚ! (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
06.06.2025 18:56

H… υπενθύμιση του ΠΑΟΚ για τα διαρκείας!

Όλγα Χιονίδου
06.06.2025 17:25

Αντίπαλοι

«Τελειώνει» του Κωστούλα στη Μπράιτον

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 15:26

«Τόσα δίνει στον Νίκολιτς η ΑΕΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 13:42

Ανακοίνωσε Κυριακόπουλο ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 12:39

ΑΕΚ: Πέθανε ο ιδρυτής της Original, Δημήτρης Χατζηχρήστος

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 01:06

Ο Μπάτσι ανέλαβε τον Πανσερραϊκό!

Πάνος Γεωργογιάννης
04.06.2025 22:00

Στον Παναθηναϊκό ο Κυριακόπουλους

Γιάννης Σωτηρίου
04.06.2025 11:47
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο Παυλίδης έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική (video)
07.06.2025 23:29
Ο ΟΣΦΠ επιβεβαίωσε το νέο κρούσμα ντόπινγκ
07.06.2025 23:06
Κλείνει την σεζόν και ετοιμάζεται για ΠΑΟΚ ο Γκουγκεσασβίλι
07.06.2025 22:44
Ισοφάρισε με γκολ-οφσάιντ η Σλοβακία (video)
07.06.2025 22:30
Το… κάρφωσε ο Ντέλιας! (video)
07.06.2025 22:10

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.05.2025 14:19
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ακροβατώντας σε μία λεπτή στρώση πάγου…

Σωτήρης Μήλιος
20.05.2025 23:55

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?