Δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην δράση, καθώς σήμερα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (19:30, EΡT SPORTS & EΡΤ 3) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basket League.
Στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ηρακλή με 75-57, με τον Jermaine Love να έχει 16 πόντους, ενώ στον μοναδικό αγώνα του για την Basket League, o Παναθηναϊκός νίκησε εντός έδρας τη Λάρισα με 69-60, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει 22 πόντους. Στον πιο πρόσφατο αγώνα του για την EuroLeague, την Παρασκευή (6/11), ο Παναθηναϊκός έχασε από την CSKA Moscow με 83-89, με τον Nemanja Nedovic να έχει 19 πόντους,
Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Γιώργος Βόβορας, ο οποίος ήταν στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας από το 2016 και φέτος πήρε την ευκαιρία ως πρώτος προπονητής. Τη σεζόν 2008-09 μάλιστα, ο 43χρονος ήταν βοηθός προπονητή του Αργύρη Πεδουλάκη στον ΠΑΟΚ.
Όσον αφορά το ρόστερ, προέκυψαν αρκετές προσθαφαιρέσεις, με τους Ιωάννη Παπαπέτρου (1994, 2.08), Γιώργο Παπαγιάννη (1997, 2.18) και Κωνσταντίνο Μήτογλου (1996, 2.10), Ίαν Βουγιούκα (1985, 2.11) και Ben Bentil (1995, 2.05) να παραμένουν σστην ομάδα. Από τις μεταγραφές, ξεχώρισε αυτή του Nemanja Nedovic (1991. 1.91) από την Milano, του Howard Sant-Roos (1991, 1.98) από την CSSKA Moscow και τους Marcus Foster (1995, 1.91) από την Hapoel Holon. Στο ρόστερ υπάρχει και ο Λεωνίδας Κασελάκης (1990, 2.01), ο οποίος πέρασε από τον ΠΑΟΚ τη διετία 2012-2014.
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δίπλα στον Γιώργο Βόβορα με τον ρόλο του βοηθού του, βρίσκεται ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος έπαιξε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, ενώ από το “PAOK Sports Arena” άρχισε την προπονητική του καριέρα, αρχικά με τον ρόλο του βοηθού δίπλα στους Σούλη Μαρκόπουλο, Ηλία Παπαθεοδώρου και Κώστα Φλεβαράκη και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής.
Η ιστορία με τον Παναθηναϊκό
Το σημερινό παιχνίδι θα είναι το 149ο από καταβολής Α΄ Εθνικής, με τον Παναθηναϊκό να έχει 105 νίκες και τον ΠΑΟΚ 43. Στα χρόνια της Basket League, οι ομάδες έχουν κοντραριστεί 90 φορές, με τον ΠΑΟΚ να μετράει 18 νίκες.
Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού καταγράφηκε στις 4 Ιανουαρίου του 2015, όταν νίκησε με 71-54 στο “PAOK Sports Arena” με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να έχει 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Η ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη
Ο βοηθός του Κώστα Μέξα, Στάθης Νεραντζάκης, μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.
-Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ. Πώς κύλησε η προετοιμασία;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας μας, αλλά και των περισσότερων ομάδων στην Ελλάδα είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, καθώς μείναμε και πάλι για δύο εβδομάδες χωρίς αγώνα. Μπορεί να μην είχαμε απουσίες, αλλά από την άλλη δεν μπορούσαμε να δώσουμε και κάποιο φιλικό λόγω της κατάστασης, οπότε δεν είναι εύκολο και για μας να βγάλουμε συμπεράσματα για το κατά πόσο βελτιώθηκε η ομάδα.
-Σε ποιους τομείς περιμένετε βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα με τον Ηρακλή;
Στο ματς με τον Ηρακλή είχαμε πολύ κακή επιθετική λειτουργία. Δουλέψαμε αρκετά σε αυτό το κομμάτι και του δώσαμε μεγάλη σημασία στις προπονήσεις. Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, όμως, δεν μπορείς να ασχοληθείς μόνο με την επίθεση.
-Ποια είναι η εικόνα που έχετε από τον Παναθηναϊκό;
Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλα κορμιά, τόσο στους ψηλούς όσο και στις θέσεις των φόργουορντ και σε αυτόν τομέα υπερτερεί σημαντικά απέναντι στην ομάδα μας. Ο κύριος επιθετικός εκφραστής είναι ο Nedovic, στο μαρκάρισμα του οποίου πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, παρά το γεγονός ότι είναι μια καινούρια ομάδα που ουσιαστικά χτίστηκε από το μηδέν.
-Ποια είναι τα κλειδιά του αγώνα;
Θα πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά, για να μην επιτρέψουμε τον Παναθηναϊκό να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, ειδικά στην άμυνά μας, γιατί τα κορμιά τους είναι ψηλά. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε υπομονή και να διαβάσουμε τις αδυναμίες που θα παρουσιάσει ο αντίπαλος.