inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

To «φαινόμενο» Χρήστος Τζόλης

Ο Σωτήρης Μήλιος γράφει για τον νεαρό παίκτη του ΠΑΟΚ

Σωτήρης Μήλιος
12.11.2020 22:49
Share
SHARE

Ξέρω, αδημονείτε όλοι να φύγει, να εξαφανιστεί, να πάει στα τσακίδια. Να φύγει και να μην ξανάρθει. Να φύγει και να ξορκίσει το κακό. Το 2020 δαιμονοποιήθηκε όσο καμία άλλη χρονιά στην ιστορία της ανθρωπότητας, υπάρχουν χειροπιαστοί λόγοι για αυτό.

Υπάρχει όμως και κάποιος που ζει ανάμεσά μας, που παρακαλάει να μην τελειώσει. Κάθε μία από αυτές τις 316 ημέρες του είναι και πιο μαγική από την προηγούμενη. Σχεδόν κάθε μέρα εκπληρώνεται κι ένα όνειρο. Κάθε πρωί που ξυπνάει θα πρέπει να τσιμπιέται για να σιγουρευτεί ότι όλο αυτό δεν είναι μία παραίσθηση.

Πέρσι, τέτοια εποχή, ο βασικός στόχος ήταν… να ενηλικιωθεί. Να γίνει 18. Να μπορεί να βγάλει δίπλωμα οδήγησης. Να έχει δικαίωμα ψήφου. Να είναι -και επισήμως- πια μεγάλος.

Από την στιγμή που έσβησε 18 κεράκια στην τούρτα, στις 30 Ιανουαρίου, τα πάντα άρχισαν να γίνονται αυτόματα. Από μόνα τους. Τα εμπόδια εξαφανίστηκαν, ο δρόμος έγινε ίσιωμα. Ο Χρήστος Τζόλης πάτησε το πόδι στο γκάζι και εξαφανίστηκε. Τα πάντα στην ζωή του γίνονται πια σε τόσο ιλιγγιώδεις ταχύτητες που δεν προλαβαίνει πια να σβήνει στόχους ζωής.

Το πρώτο του μεγάλο «μαξιλαράκι» ήταν να φορέσει την φανέλα της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ. Συνωμότησε όλο το σύμπαν, ακόμα και η πανδημία έπαιξε τον ρόλο της, ώστε να αναγκαστεί ο Αμπέλ Φερέιρα να σκάψει βαθιά στα ενδότερα του οργανισμού για να ψάξει για νέα, άφθαρτα κύτταρα που θα ανανεώναν τον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Στις 7 Ιουνίου ο ποδοσφαιρικός πλανήτης (όσοι δεν τον ήξεραν δηλαδή) έμαθε τον Χρήστο Τζόλη, που ήρθε από τον πάγκο για να προσπαθήσει να ταράξει τα νερά ενός… χαμένου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το επόμενο μαξιλαράκι ήταν ένα γκολ με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Του πήρε μόλις… 13 ημέρες από το προηγούμενο. «Θύμα» του ο ΟΦΗ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Αφού τα πέτυχε όλα αυτά, ο επόμενος στόχος ήταν να ξεκινήσει βασικός σε κάποιο ματς. Έγινε κι αυτό μία εβδομάδα μετά σε άλλο καυτό ματς, απέναντι στον Άρη!

Αφού όλα αυτά έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα, ο πήχης των προσδοκιών ανέβηκε. Ένα ευρωπαϊκό ματς με τον ΠΑΟΚ. Έγινε κι αυτό! Με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο.

Το βράδυ της 25ης Αυγούστου, ο Χρήστος Τζόλης εν μία νυκτί έγινε ο CT11! Στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς, σε παιχνίδι δίχως αύριο, ο μικρός σκάρωνε δύο τεμάχια στην Μπεσικτάς, γινόταν ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης και ο τρίτος σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία του, αλλά και ο πρώτος Έλληνας που πετύχαινε δύο γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Θα μπορούσε να αρκεστεί εκεί. Να αράξει στα κυβικά του. Να την «ψωνίσει», να περάσει ένα ντεφορμάρισμα ή να πέσει πάνω στον rookie wall (τον τοίχο των ρούκι) που προσγειώνει απότομα όσους πιτσιρικάδες πιστεύουν από την πρώτη τους χρονιά, ότι όλα είναι έτσι εύκολα για πάντα.

Ναι, ήρθαν και μέτριες, κακές, αθόρυβες βραδιές κυρίως απέναντι σε αντιπάλους που ταμπουρώνονται και προκαλούν ασφυξία και μποτιλιάρισμα, αλλά ακόμα κι εκεί ο Τζόλης κατέθετε με συνέπεια την ενέργεια, το πείσμα, το θράσος, τη μαγκιά του στο γήπεδο.

Ο μικρός κέρδισε με το σπαθί του κάτι που δεν το συναντάς εύκολα. Πέρασε πολύ γρήγορα, αστραπιαία, την περίοδο που θεωρείται ως… ταλέντο. Τα σάρωσε όλα με τέτοια ταχύτητα που θεωρείται, λογίζεται ως έτοιμος παίκτης, ως λύση πρώτης γραμμής. Το σώμα του -εξάλλου- δεν έχει τίποτα παιδικό. Συμπαγής, μυώδης, χτιστός, αποτέλεσμα προσεκτικής δουλειάς ετών. Ούτε η νοοτροπία του έχει κάτι παιδικό. Την πρώτη φορά που πέτυχε απέναντι του τον Κώστα Τσιμίκα -παίκτη επιπέδου Λίβερπουλ, την εποχή που δεν… έβλεπε κανέναν- άρχισε με θράσος στα όρια της ύβρης να του μοιράζει σακούλες με τέτοια άνεση και άγνοια κινδύνου λες και έπαιζε ακόμα στην Νέων.

Λίγο μετά το 1-1 με την ΑΕΚ στο 89ο λεπτό από την κεφαλιά του Μουργκ, αντί να χρονοτριβίσει με πανηγυρισμούς ήταν ο πρώτος που έτρεξε να πάρει την μπάλα από τα δίχτυα και να την στήσει γρήγορα στην σέντρα, μπας και έρθει το δεύτερο.

Λίγο μετά τον διασυρμό της Αϊντχόφεν, την οποία σε ένα ημίχρονο έκανε σμπαράλια με ένα υπέροχο γκολ και άλλη μία ασίστ, πάρκαρε στην άκρη όποια έπαρση θα μπορούσε να έχει και έδωσε ένα σύνθημα που δίνουν μόνο γεννημένοι νικητές: «Σημαντική νίκη και τρεις βαθμοί. Αλλά έχουμε και το δεύτερο γύρο, θέλουμε να κάνουμε άλλες δύο νίκες για να είμαστε πρώτοι. Και η πρόκριση είναι σημαντική αλλά θέλουμε να είμαστε πρώτοι».

Ούτε κλισεδιάρικα «κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», ούτε «στόχος μας η πρόκριση», ούτε τίποτα. «Θέλουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο». Τελεία και παύλα.

Αφού τα έκανε όλα αυτά λοιπόν, κέρδισε το συμβόλαιο ζωής με την αγαπημένη του ομάδα ως το 2024 και πέρασε στο επόμενο επίπεδο: εθνική ομάδα.

Πριν από ένα μήνα -απέναντι στην Αυστρία- έγινε ο 7ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών και χθες είπε να «τικάρει» άλλο ένα στόχο. Με το γκολ του απέναντι στην Κύπρο, έγινε ο 2ος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πίσω από τον Σωτήρη Νίνη!

Η διαφορά του με τον πρώην wonderkid του Παναθηναϊκού είναι πως ο Χρήστος Τζόλης το κάνει να φαίνεται απλό, εύκολο, λογικό. Σαν φυσική εξέλιξη ενός πλάνου καριέρας, που είχε αμέτρητες πίστες που είχαν εκπληρωθεί η μία μετά την άλλη, όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτα βίαιο, τίποτα απότομο, τίποτα εξωπραγματικό.

Ξέρετε κάτι; Ο μικρός δεν ήταν ποτέ ο πιο ταλαντούχος της γενιάς του. Ποτέ! Ούτε αυτός που έπαιρνε τα φώτα της δημοσιότητας. Ποτέ δεν ήταν η πολύ μεγάλη προσδοκία, ούτε ο παιχταράς που έρχεται. Ναι, ήταν καλός, αρκετά καλός, συνεπής, σταθερός, δουλευταράς, αξιόπιστος. Όλοι το έβλεπαν αυτό, όμως κανείς δεν μπορούσε να μεταφράσει με ακρίβεια, πως θα μπορούσε όλο αυτό να μεταφραστεί στο επόμενο επίπεδο. Οι προβλέψεις για το καλύτερο σενάριο καριέρας έλεγαν για έναν μικρό Σαλπιγγίδη, ο οποίος όμως θα έπρεπε να μάθει να παίζει και εκτός περιοχής. Στην Ελπίδων έχει όλα κι όλα τρία ματς, στην επετηρίδα είχαν άλλοι προτεραιότητα.

Η περίπτωση του Χρήστου Τζόλη, θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όσους ο Θεός προίκισε με πολύ περισσότερο ταλέντο, αλλά με λιγότερη διάθεση για να το σμιλέψουν σωστά. Ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του έναν θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας και με άγνωστο ταβάνι, η διαχείριση δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή υπόθεση.

Καμιά φορά δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις, δεν χρειάζεται να το κουράζεις. Πρέπει να το αφήσεις να πηγαίνει μόνο του. Σαν το κύμα κι όπου σε βγάλει. Ό,τι πιο εύστοχο έχει ειπωθεί ποτέ για τον Χρήστο Τζόλη, ήρθε από τα χείλη του Δημήτρη Πέλκα λίγο μετά την ασίστ του μικρού (είχαν προηγηθεί δύο δικά του γκολ) για το 3-0 επί της Μπεσίκτας: «Τι κάνεις ρε μ@λ@κ@«;

Ποδόσφαιρο

Ο κόσμος θα παίξει ρόλο στην εκδήλωση Βιεϊρίνια

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 00:18

Η «φωτοβολίδα» του Βιεϊρίνια με την ΑΕΚ (video)

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 23:20

Το σήκωσε στη Ρουμανία ο Ηλίας Χαραλάμπους!

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 22:51

Η τελευταία προπόνηση του Βιεϊρίνια on camera

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 22:31

Η ευχή Γκαρσία σε Βιεϊρίνια

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 22:20

O AΣ το παραδέχθηκε: «Το μυαλό ήταν στη ρεβάνς»

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 21:10

Μπάσκετ

Ο ΠΑΟΚ θα μείνει αξέχαστος στον Κρούζερ

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 21:32

Υποβιβάστηκε το Λαύριο (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:43

Μπάρτλεϊ: «Έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ για το μέλλον μου!» (vid)

Δημήτρης Βαφειάδης
10.05.2025 16:57

Πάρτι και κόντρα στον Ηρακλή για τις κορασίδες του ΠΑΟΚ!

Δημήτρης Βαφειάδης
10.05.2025 14:03

Η στατιστική του τελευταίου αγώνα της σεζόν

Εύα Σαράντη
10.05.2025 14:02

Ξεκούραση στη Μύκονο για Μπάρτλεϊ

Εύα Σαράντη
10.05.2025 11:24

Αντίπαλοι

Ο Λεβαδειακός… καταδίκασε την Καλλιθέα

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:23

Ξεκίνησε για Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ (pics)

Γιάννης Σωτηρίου
10.05.2025 15:49

Δεν εξασφάλισε άδεια για την Super League 2 η Λαμία

Πάνος Γεωργογιάννης
09.05.2025 19:38

Οι σκέψεις του Αλμέιδα ενόψει ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 16:56

94 εκατομμύρια του Δήμου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 14:55

Τελειώνει τον Μπρούνο Άλβες ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
08.05.2025 21:54
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο κόσμος θα παίξει ρόλο στην εκδήλωση Βιεϊρίνια
11.05.2025 00:18
Διαστημικός Σόρλοθ: Πέτυχε τέσσερα γκολ σε 25 λεπτά!
10.05.2025 23:48
Η «φωτοβολίδα» του Βιεϊρίνια με την ΑΕΚ (video)
10.05.2025 23:20
Το σήκωσε στη Ρουμανία ο Ηλίας Χαραλάμπους!
10.05.2025 22:51
Η τελευταία προπόνηση του Βιεϊρίνια on camera
10.05.2025 22:31

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο… κανονικός ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του

Κώστας Βασιλόπουλος
29.04.2025 14:13
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Δε γινόταν να μην κερδίσει αυτό το ματς

Θόδωρος Χαστάς
28.04.2025 23:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?