Έφτασε Σάβιτς- Μπέρι ο Μαργαρίτης

Έπιασε αριθμούς- ορόσημα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ

Τους Ζόραν Σάβιτς και Ουόλτερ Μπέρι «έπιασε» μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης. Πιο συγκεκριμένα έφτασε τα 223 επιθετικά ριμπάουντ «πιάνοντας» στην τρίτη θέση της ιστορίας του Δικεφάλου τον Σάβιτς, και τα 99 μπλοκ, φτάνοντας επίσης στην τρίτη θέση και τον Μπέρι.

Αναλυτικά από το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

Ο Προμηθέας μπήκε στη Stoiximan Basket League με νίκη επί του ΠΑΟΚ και έχοντας για πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Αγραβάνη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Αγραβάνης ήταν ο κορυφαίος των νικητών και συνδύασε την εμφάνιση του με ρεκόρ καριέρας. Ήταν εκείνο των 24 πόντων που ήταν η μεγαλύτερη επίδοση των 172 εμφανίσεων του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο ήταν οι 20 πόντοι που είχε στην 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18 (Ολυμπιακός-Τρίκαλα) και στη 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2019-20 (Κολοσσός-Προμηθέας).

Ο 26χρονος φόργουορντ φόρτωσε με οχτώ φάουλ τους αντιπάλους του, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου αφού μέχρι αυτό το παιχνίδι, δεν είχε ξεπεράσει τα έξι, επίδοση που σημείωσε συνολικά πέντε φορές.

Με αυτούς τους 24 πόντους, ο Αγραβάνης έγινε ο 15ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League που ξεπερνά τους 200.

Στατιστικά πάντως η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Είχε 31 βαθμούς, έναν λιγότερο από το παιχνίδι της σεζόν 2017-18 του Ολυμπιακού με τα Τρίκαλα BC Aries.

Ο Αγραβάνης σημείωσε μόλις το 5ο double-double της φετινής Stoiximan Basket League έχοντας 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε για δεύτερη φορά σε αυτό το επίτευγμα με τη φανέλα του Προμηθέα στο Πρωτάθλημα, αφού είχε 15 πόντους και 14 ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό της περασμένης σεζόν.

Ακόμη, ο Αγραβάνης ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση εκτελεσμένων βολών της σεζόν. Είχε 10 όσες ο Καντέρ στην 1η, ο Γκρέι στη 2η και ο αδερφός του Γιάννης στην 3η αγωνιστική.

Η τρίτη καλύτερη εμφάνιση του Μάντζαρη και οι 2.000 ασίστ του Προμηθέα

Το παιχνίδι του «Δ.Τόφαλος» ανέδειξε και κάποια ακόμη αξιοσημείωτα, ατομικά και ομαδικά επιτεύγματα για τον Προμηθέα…

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν άξιος συμπαραστάτης του Αγραβάνη πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Όχι όμως την καλύτερη. Ο διεθνής γκαρντ είχε 27 βαθμούς στο ranking, δύο λιγότερους από το παιχνίδι της σεζόν 2010-11 του Περιστερίου με τον Ίκαρο (29) και έναν λιγότερο από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο για την περίοδο 2017-18 (28).

*Ο Μουχάμεντ Φαγιέ με την 133η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, μπήκε στην πρώτη 35άδα των ξένων της κατηγορίας, ξεπερνώντας τους Τρέβορ Μπράιαντ και Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ έφτασε στην 34η θέση τον Τόνι Κόστνερ (Σπόρτιγκ, ΑΕΚ, Παπάγου).

Ο Σενεγαλέζος με την τάπα που έκανε, έφτασε τις 112 στην κατηγορία και έφτασε στην 33η θέση της λίστας τον Ευθύμη Ρεντζιά.

Ακόμη μέσα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Φαγιέ έγινε ο 2ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία και ο 4ος σε εύστοχα δίποντα. Έφτασε τα 316 ριμπάουντ προσπερνώντας τον Ολεξάντερ Λίποβι (315) και τα 121 δίποντα, αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Γκίκα (119).

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Προμηθέας στο 116ο παιχνίδι του στην κατηγορία έγινε η 18η ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Basket League που ξεπέρασε τις 2.000 ασίστ και η 28η που ξεπέρασε τα 1.500 λάθη.

*Ήταν ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, για τα δεδομένα με τα οποία διεξάγεται η σεζόν και με υψηλό σκορ, το δεύτερο μεγαλύτερο του φετινού Πρωταθλήματος (163 πόντοι) μετά από εκείνο του Περιστερίου με τον Κολοσσό H Hotels (165 πόντοι).

Ο Τσαλμπούρης ισοφάρισε δύο κορυφαίες επιδόσεις καριέρας

Ερχόμενος από τον πάγκο, ο Γιώργος Τσαλμπούρης έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση που συνδυάστηκε με την ισοφάριση δύο κορυφαίων επιδόσεων της καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής σέντερ είχε 15 πόντους και πέντε ριμπάουντ. 15 πόντους είχε σημειώσει δύο φορές με τη φανέλα της ΑΕΚ, στη 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2016-17 κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και στη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

Πέντε ριμπάουντ, όπως και στο ματς της Πάτρας, είχε τρεις φορές με τον Κολοσσό H Hotels τη σεζόν 2017-18 και δύο με την ΑΕΚ στη σεζόν 2018-19.

Ακόμη…

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε τον Ζόραν Σάβιτς στην 3η θέση των παικτών του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ έχοντας πια 223 και τον Ουόλτερ Μπέρι στην 3η θέση των μπλοκέρ του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, μετρώντας 99. Με την τάπα που είχε κόντρα στον Προμηθέα, έφτασε συνολικά τις 101 και ξεπέρασε τον Χρήστο Ταπούτο για να βρεθεί στην 42η θέση της σχετικής λίστας της λίγκας.

*Ο Έλστον Τέρνερ έκανε πέντε από τα 11 κλεψίματα του ΠΑΟΚ και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League, που ανήκε σε έναν άλλον παίκτη της ομάδας του, τον Νώντα Παπαντωνίου.

*Με τους 10 πόντους του, ο Νώντας Παπαντωνίου έγινε ο 81ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τους 1.800. Χρειάστηκε 281 εμφανίσεις για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

*Στο 36ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Ζερμέιν Λοβ έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ριμπάουντ.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Μεταδόσεις με EuroLeague

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!