«Χρυσάφι» από Πατούλη για τα rapid tests του Καρυπίδη

Όχι δεν πρόκειται για κάποια… τρολιά

Μια Περιφέρεια προμηθεύεται rapid test στην τιμή του 3,85 ευρώ το ένα. Μία δεύτερη Περιφέρεια προμηθεύεται rapid tests σε τιμή τρεις φορές παραπάνω και συγκεκριμένα σε τιμή 9,31 ευρώ το ένα.

Όχι δεν πρόκειται για κάποια «τρολιά» από αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά για τα έργα και τις ημέρες του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. Ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης προμηθεύτηκε rapid test από εταιρεία συμφερόντων του Θεόδωρου Καρυπίδη της ΠΑΕ Άρης σε τιμή 9,31 ευρώ το ένα όταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του επίσης «γαλάζιου» Απόστολου Τζιτζικώστα προμηθεύτηκε rapid test σε τιμή τρεις φορές χαμηλότερα.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου 2021, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με την «έγκριση πρακτικού γνωμοδοτικής επιτροπής για την προμήθεια 107.066 κιτ ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV2 (rapid test)» όπως αναφέρεται στο σχετικό πρακτικό. Για την προμήθεια είχε συνεδριάσει τριμελής γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής τον περασμένο Δεκέμβριο. Αντικείμενό της ήταν η διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της σύναψης σύμβασης της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια τεστ ταχείας διάγνωσης του ιού Covid-19 (rapid test)», προϋπολογισμού 1.000.000,00€ πλέον ΦΠΑ».

Για την προμήθεια δεν είχε γίνει δημοσίευση προκήρυξης αλλά πρόσκληση σε διαπραγμάτευση «με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνο τιμής». Τρεις εταιρείες υπέβαλλαν προσφορά προς την Περιφέρεια. Η REMEDY PHARMACEUTICALS IKE, η ΠΑΝΙΦΑΡΜ ΑΕ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ και η AMANI SWISS (CYPRUS) LIMITED. Η τελευταία είναι συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρου Καρυπίδη και της αδερφής του. Μάλιστα το 2019 η AMANI SWISS (CYPRUS) LIMITED είχε αποκτήσει το 89.93% των μετοχών της ΠΑΕ Άρης.

Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο της Περιφέρεια Αττικής, η τιμή της AMANI SWISS (CYPRUS) LIMITED για κάθε τεστ ανήλθε σε 9,31 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ενώ η τιμή της REMEDY PHARMACEUTICALS IKE σε 9,90 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Τελικά η επιτροπή με ομόφωνη γνωμοδότηση της ανακήρυξε ανάδοχο της προμήθειας την «AMANI SWISS (CYPRUS) LIMITED», για το ποσό των 9,26 ευρώ όπως αναφέρεται. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση της τριμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής.

Ωστόσο κατά της απόφασης υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τα οποία και καταψήφισαν την απόφαση. Οι λόγοι ήταν τόσο το κόστος της ανάθεσης όσο και η διαδικασία. Συγκεκριμένα τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπή Μπαλάφας Γεώργιος και Λογοθέτη Αικατερίνη καταψήφισαν την απόφαση επειδή τάχθηκαν υπέρ της ανοικτής πρόσκλησης. Όπως σημείωσαν με αυτή, «θα μπορούσε να διασφαλίσει σαφώς οικονομικότερες προσφορές από τις ληφθείσες μέσω της κλειστής πρόσκλησης σετρεις συγκεκριμένους οικονομικούς φορείς. Τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ.κ Κατσικάρης Δημήτριος και Μεθυμάκη Άννα καταψήφισαν επίσης την απόφαση για λόγους κόστους. Όπως σημείωσαν, «αγοράζουμε το προσφερόμενο κινέζικης παρασκευής εστ με 9,26 ευρώ, ενώ μπορεί να αγοραστεί από τη «ηλεκτρονική αγορά» της Κίνας στα 2,80 δολάρια = 2,30 ευρώ ανά τεμάχιο».

«Είναι απολύτως προφανές ότι αγοράζουμε τα Τεστ σε τετραπλάσια τιμή από αυτή που υπάρχει στην αγορά σημείωσαν.

Τρεις φορές πιο φθηνά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ας δούμε όμως τι ισχύει σε άλλες Περιφέρειες και πως κινήθηκαν για την προμήθεια rapid tests. Στις 16 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε για την προµήθεια «60.000,00 rapid test για τις ανάγκες της 3ης ΥΠΕ και της 4ης ΥΠΕ (30.000 για την κάθε ΥΠΕ) διάγνωσης Covid-19)» προϋπολογισµού 510.00,00€ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ (481.132,08€ άνευ ΦΠΑ 6%)». Για την προμήθεια είχαν υποβάλλει προσφορές 12 εταιρείες. Μεταξύ αυτών και η AMANI SWISS (CYPRUS) LIMITED συμφερόντων Καρυπίδη, η οποία έδωσε χαμηλότερη προσφορά σε σχέση με αυτή στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα η προσφορά της ανήλθε σε 7,98 ευρώ άνευ ΦΠΑ.

Τελικά ως ανάδοχος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης ανακηρύχθηκε η εταιρεία VAKTRO SCIENTIFIC, με τιμή προσφοράς τα 3,85 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Δηλαδή σχεδόν τρεις φορές από ότι τα προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής, κάτι που επιβεβαιώνει και τις καταγγελίες όσων καταψήφισαν την απόφαση Πατούλη.

πηγή: documentonews.gr

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!