inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Π.Α.Ο.Κ.Ποδόσφαιρο

Ιβάν Σαββίδης: Επενδύσεις 700 εκατομμυρίων!

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της FORZA

Γιάννης Σωτηρίου
22.02.2021 13:24
Share
SHARE

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την επιτυχημένη διαδρομή του Πόντιου επιχειρηματία στην Ελλάδα, με τα νούμερα να τον καθιστούν ως έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα.

Στο χώρο της αγοράς και στις επενδύσεις, λένε πως, ακόμα και τα νούμερα να μην σου βγαίνουν, ακούς το ένστικτο σου. Κάπως έτσι ο Ιβάν Σαββίδης το 2012, άκουσε το ένστικτο και σε συνδυασμό με την αγάπη για την Ελλάδα, έκανε το πρώτο βήμα που θα τον οδηγούσε οκτώ μισή χρόνια αργότερα, να είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας.

Ο επιχειρηματίας ούτε γεννιέται, ούτε γίνεται. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι «μεταμορφώνονται» σε επιχειρηματίες και αυτό ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του Πόντιου μεγαλοεπιχειρηματία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον (Ροστόφ) και το 1993 έγινε γενικός διευθυντής της «Donskoy Tabak».

Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι ένας συνδυασμός από πολλές σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή και από πολλά τυχαία γεγονότα. Μόνο το δυνατό ένστικτο μπορεί να σε βγάλει σε σωστές αποφάσεις.

Η πρώτη απόφαση του πάρθηκε τον Αύγουστο του 2012, με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην εποχή πρώτου μνημονίου η Ελλάδα δεν συγκαταλεγόταν στις ελκυστικές χώρες για επενδύσεις, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης άκουσε το ένστικτό του και την συμβουλή, όπως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί, που του έδωσε όταν παντρεύτηκε ένας θείος του από την Ελλάδα χαρίζοντας μια φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ

«Με διάφορους τρόπους ο Θεός με οδηγούσε στον ΠΑΟΚ», έχει παραδεχτεί. Ο άνθρωπος και ο επιχειρηματίας, που ως πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τον ποντιακό ελληνισμό, έχει αποκτήσει σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης με τον λαό του ΠΑΟΚ, τον οποίο όταν ανέλαβε υποσχέθηκε να τον κάνει ανεξάρτητο -«τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη», είχε πει- οδηγώντας την ομάδα σε τίτλους και επιτυχίες.

Κράτησε και υλοποίησε όλες τις υποσχέσεις του κόντρα σ’ όσους «ανοιχτοχέρηδες» συνεχίζουν να αμφισβητούν τόσο την οικονομική του ισχύ (με συνολική περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια συγκαταλέγεται στους 200 Ρώσους κροίσους και βρίσκεται στο Νο 1.742 της λίστας Forbes!) όσο και τις ειλικρινείς προθέσεις του, βασιζόμενοι σε φήμες και «στημένα» δημοσιεύματα.

Είναι οι ίδιοι που ξεχνούν ότι μπήκε σφήνα στον διαγωνισμό της παραλίγο πτωχευμένης ιστορικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, με στόχο να μην καταλήξει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών, την έθεσε υπό το γκρουπ της Donskoy Tabak, την εξυγίανε παρά τις κρατικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την αδυναμία υλοποίησης των υποσχέσεων που του είχε δώσει η πολιτεία.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ

Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε βάθος χρόνου έχει ανέλθει, μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, στα 140.000.000 ευρώ και είναι με διαφορά ο ιδιοκτήτης με τη μεγαλύτερη επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας από τους Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, δεν έχουν «ρίξει» στον τρύπιο κουμπαρά του ποδοσφαίρου μας, ένα τέτοιο ιλιγγιώδες ποσό, μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Δίχως να υπολογίζονται οι διάφορες χορηγίες προς τη Λίγκα κ.α. «Όταν θα είμαι ηλικιωμένος, δεν θέλω να έρθει ο εγγονός μου και να μου πει γιατί ξόδεψες τα λεφτά σου στον ΠΑΟΚ. Μόνον ένα πράγμα να μπορεί να μου πει. Γιατί ξόδεψες λίγα για τον ΠΑΟΚ», τα λόγια του.

Η ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ

Οι επενδύσεις στο ποδόσφαιρο θα συνεχιστούν με την κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και την ανάδειξη προπονητικών κέντρων. Το έργο της «Νέας Τούμπας» έχει πάρει το δρόμο της, ωστόσο δεν έχει φτάσει η στιγμή για να γίνει η πλήρης οικονομική ανάλυση της συγκεκριμένης επένδυσης. Πάντως, η αγορά «λέει» πως το νούμερο θα είναι το λιγότερο οκταψήφιο…

ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας

Ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω των επενδύσεων, δημιούργησε περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Τα νούμερα που αφορούν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, είναι εντυπωσιακά και καταδεικνύουν την σπουδαιότητα των επενδύσεων του ομογενή επιχειρηματία.

Στον ΟΛΘ εργάζονται 449 υπάλληλοι, ακολουθεί το Open με 408, στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 219 υπαλλήλους. Στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων υπάρχουν 189 στο «Μακεδονία Παλλάς» και 105 στο «Πόρτο Καρράς». Ακολουθεί η «Σουρωτή» (89) και η Dimera Ltd (56).

ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΤΗΡΙΑ

Ο Ιβάν Σαββίδης προέβη σε αγορές ακινήτων που προκάλεσαν αίσθηση και συζητήθηκαν στην πιάτσα της κτηματαγοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς το κόστος τους ανήλθε στα 12-13 εκατ. ευρώ. Αρχικά, απέκτησε το αρχιτεκτονικά αριστουργηματικό «Κόκκινο Σπίτι», για την ανακαίνιση του οποίου απαιτήθηκαν άλλα 2-3 εκατ. ευρώ, ακολούθησαν οι αγορές της διατηρητέας βίλας Ζαρντινίδη και της βίλας ΝΑΤΟ επί της Βασιλίσσης Όλγας. Μίσθωσε το κτίριο όπου άλλοτε στεγαζόταν η Εύξεινος Λέσχη, στη Βασιλίσσης Όλγας για να δημιουργήσει εκεί το «Σπίτι ακαδημιών του ΠΑΟΚ», ενώ μέσω της Dimera έχει προχωρήσει στην εκμίσθωση του πρώην Maison Crystal, στην περιοχή της Νέας Παραλίας.

 

Ο ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΟΛΘ-Λιμάνι 216.000.000 € 449

Πόρτο Καρράς 205.000.000 € 105

ΠΑΕ ΠΑΟΚ 140.000.000 € 219

OPEN TV: 97.000.000 € 408

Ξενία – Παλιούρι 14.000.000 € –

Dimera Group 9.200.000 € 56

Σουρωτή Α.Ε. 7.000.000 € 88

Μακεδονία Παλλάς 4.900.000 € 189

Ακίνητα Θεσσαλονίκης 13.000.000 € –

Σύνολο: 706.100.000 € 1.514

 

Το λιμάνι, ο τουρισμός, τα ΜΜΕ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη εταιρεία, όπου επένδυσε ο Ιβάν Σαββίδης, ωστόσο από το 2013 μέχρι σήμερα, ε μια περίοδο πλήρους επενδυτικής ανομβρίας στη χώρα, έχει επιδοθεί σε ένα εγχώριο επενδυτικό σαφάρι, στον τομέα του τουρισμού, των ΜΜΕ και άλλων δραστηριοτήτων

Οι πρόσφατες μετοχικές διεργασίες στον ΟΛΘ, υπό την αίρεση πάντα της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μέσω των οποίων η Belterra, συμφερόντων Σαββίδη, θα κατέχει το 67% της SEGT, η οποία με τη σειρά της ελέγχει το 67% του ΟΛΘ, θα εκτοξεύσουν στα 216.000.000 ευρώ το ύψος της επένδυσης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Το ύψος του τιμήματος των εξαγορών και τα πρότζεκτ των ανακαινίσεων, αποκαταστάσεων και αξιοποιήσεων στο χώρο του τουρισμού ξεπερνούν α 223 εκατ. ευρώ. Επινοικίασε για 99 χρόνια το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς», το οποίο ανακαίνισε, ρίχνοντας 4.900.000 ευρώ, η εξαγορά του «Πόρτο Καρράς» ανήλθε στα 205.000.000 ευρώ, με το business plan να κάνει λόγο για επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου.

Σ’ ότι αφορά την έκταση των 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου υπήρχε το ξενοδοχείο «Ξενία», το κόστος ανέρχεται στα 14.000.000 ευρώ και μετά από ένα κάρο προβλήματα, μπαίνει στην τελική ευθεία.

ΟΠΕΝ

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ προχώρησε στην εξαγορά ενός εκ των έξι πανελληνίων αδειών για τηλεοπτικούς σταθμούς, με την επένδυση του στο OPEN TV να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ! Το κόστος απόκτησης της άδειας ανήλθε στα 14,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο μέσα σε δυόμιση χρόνια ο ομογενής επιχειρηματίας έχει χρηματοδοτήσει το κανάλι με 82.500.000 ευρώ.

Πηγή : FORZA

 

Ποδόσφαιρο

Ο Κουλιεράκης έχει γοητεύσει για τα καλά τη Λίβερπουλ

Γιάννης Σωτηρίου
12.08.2025 00:05

Προπόνηση με… Κουλιεράκη στον ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης
11.08.2025 23:22

Κλείδωσε η άφιξη Γιακουμάκη στη Θεσσαλονίκη!

Μάνος Τσαλγατίδης
11.08.2025 22:50

Τσεχικά ΜΜΕ: «Περίπλοκη η κατάσταση με Ζαφείρη-Σλάβια»

Μάνος Τσαλγατίδης
11.08.2025 22:36

Πρόβλημα με Τάισον πριν την Βόλφσμπεργκερ!

Μάνος Τσαλγατίδης
11.08.2025 21:53

Το «ασπρόμαυρο» αίσθημα ευθύνης του Αντρίγια

Μάνος Τσαλγατίδης
11.08.2025 21:15

Μπάσκετ

Σκουλαριώτης: «Ο κόουτς με το παπούτσι στο χέρι, κι εμείς… τελικό!»

Ευαγγελία Σαράντη
11.08.2025 22:21

Μέλβιν: «Η ατμόσφαιρα στο Παλατάκι ήταν τρελή»

Πάνος Γεωργογιάννης
11.08.2025 19:40

Τζάκσον: «Όνειρο να παίζεις σε ιστορικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ»

Πάνος Γεωργογιάννης
11.08.2025 19:00

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ κάνει εκκίνηση στη νέα σεζόν

Πάνος Γεωργογιάννης
11.08.2025 18:10

Στην Θεσσαλονίκη ο Γιούρι Ζνοβτς (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
11.08.2025 17:51

Το Παλατάκι αλλάζει μορφή! (pics+video)

Δημήτρης Βαφειάδης
11.08.2025 12:42

Αντίπαλοι

Στην Αυστραλία συνεχίζει ο Βρακάς

Γιάννης Σωτηρίου
11.08.2025 17:21

Κιουμπάερ: «Έτσι μπορούμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»

Δημήτρης Βαφειάδης
11.08.2025 10:42

Ξεχώρισε ο Γκούμας στη νίκη του Λεβαδειακού

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 21:34

Έκανε… σεφτέ πριν τον ΠΑΟΚ η Βόλφσμπεργκερ

Πάνος Γεωργογιάννης
10.08.2025 20:39

Με αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ η Βόλφσμπεργκερ

Πάνος Γεωργογιάννης
10.08.2025 18:00

Απαιτητική «έξοδος» πριν τον ΠΑΟΚ!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
10.08.2025 14:56
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο Κουλιεράκης έχει γοητεύσει για τα καλά τη Λίβερπουλ
12.08.2025 00:05
Σοκαριστικός τραυματισμός στο πρόσωπο για παίκτη της Καρλάιλ!
11.08.2025 23:46
Προπόνηση με… Κουλιεράκη στον ΠΑΟΚ!
11.08.2025 23:22
Κλείδωσε η άφιξη Γιακουμάκη στη Θεσσαλονίκη!
11.08.2025 22:50
Τσεχικά ΜΜΕ: «Περίπλοκη η κατάσταση με Ζαφείρη-Σλάβια»
11.08.2025 22:36

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Απαραίτητος ο ρεαλισμός στον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
11.08.2025 22:44
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Μουδιασμένος ΠΑΟΚ, εντός, εκτός και επί τα αυτά…

Θόδωρος Χαστάς
08.08.2025 15:00
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Το ταμείο της προετοιμασίας και το συμβόλαιο που του αξίζει!

Μάνος Τσαλγατίδης
28.07.2025 08:28
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Η απόλαυση του… χορού στη βροχή

Μάνος Τσαλγατίδης
24.07.2025 23:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ενωμένοι για τα επόμενα 100 χρόνια δόξας του ΠΑΟΚ!

Κώστας Βασιλόπουλος
24.07.2025 14:22
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Μιλάμε για μετάλλαξη

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
22.07.2025 00:51

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?