Το αναπάντεχο δώρο που χάρισε φέτος η UEFA στον ΠΑΟΚ ήταν ίσως μία από τις καλύτερες ειδήσεις που μπορούσαν να έρθουν στην Τούμπα τη δεδομένη στιγμή. Η… προαγωγή του Δικεφάλου από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League στον τρίτο δεν ισοδυναμούσε απλά με ένα βήμα λιγότερο στον δρόμο για τους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης. Το βασικότερο ήταν ότι έδωσε “αέρα” δυο πολύτιμων βδομάδων στην προετοιμασία και στο στήσιμο της καινούριας ομάδας που θέλει να φτιάξει ο Ράζβαν Λουτσέσκου.
14 κερδισμένες μέρες μπορεί να φαντάζουν ως μια καλοδεχούμενη “εξυπηρέτηση”, αλλά στην ουσία αποτελούν μια πολυτέλεια που δεν είχαν ποτέ οι “ασπρόμαυροι” τα τελευταία χρόνια. Πέρσι ήταν έτσι κι αλλιώς η πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας, πρόπερσι ο ΠΑΟΚ “έτρεχε” πανικόβλητος να μεταβεί ξαφνικά από την εποχή Λουτσέσκου στην εποχή Φερέιρα, το 2018 ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 24 Ιουλίου (Βασιλεία), το 2017 στις 27 Ιουλίου (Ολιμπίκ Ντόνετσκ), το 2016 στις 26 Ιουλίου (Άγιαξ). Χαρακτηριστικό και ακόμα χειρότερο ήταν το 2015 όταν έπρεπε να μπει στον χορό από τις 16 Ιουλίου με αντίπαλο την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.
Φέτος που δεν υπάρχει η πίεση ενός προκριματικού Champions League, που ο (νέος) προπονητής βρίσκεται στη θέση του αμέσως μόλις τέλειωσε η προηγούμενη σεζόν, που υπάρχει εύρος χρόνου στον ΠΑΟΚ για να σπάσει και να ξαναρίξει… Φέτος που είναι αναγκαίος -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- ο σχεδιασμός, η στρατηγική και ο προγραμματισμός, λείπει ο τεχνικός διευθυντής. Λείπει αυτός που θα τρέξει όλες τις δεκάδες ανοιχτές υποθέσεις αναφορικά με το ρόστερ, ποιος θα φύγει, ποιος θα ανανεώσει, ποιος θα έρθει.
Η δουλειά βγαίνει με… προσωπικό ασφαλείας, το οποίο κάνει μεν ό,τι μπορεί αλλά για πράγματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς του.
Παρόλα αυτά, στα θετικά συγκαταλέγεται μέχρι τώρα το γεγονός ότι ο Ομάρ Ελ Καντουρί ανανεώνει τη συνεργασία του με την ΠΑΕ. Ένας παίκτης που επιθυμούσε διακαώς να κρατήσει ο Λουτσέσκου, ένας παίκτης που κρατά τη συνοχή και την ποιότητα της ομάδας στο κέντρο χωρίς περαιτέρω ρίσκα.
Από εκεί και πέρα, η διαφαινόμενη απόκτηση του Λούκας Τέιλορ είναι μεταγραφή ειδικών συνθηκών, ενώ οι υποθέσεις για τις θέσεις που “καίνε” (φορ, χαφ, εξτρέμ, τερματοφύλακας) βρίσκονται αναγκαστικά προς το παρόν σε πρώιμο στάδιο.
Ο χρόνος υπάρχει, ο χρόνος είναι αγαθό πολύτιμο, αρκεί να ξέρεις, να μπορείς και τελικά να τον αξιοποιείς.
Facebook Page: Θόδωρος Χαστάς
Twitter: Thodoros Hastas
Instagram: theohastas