Μία από τις μεγαλύτερες αρετές που έχει ο Ράζβαν Λουτσέσκου ως προπονητής είναι ο τρόπος με τον οποίον προσεγγίζει τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά και στην προηγούμενη σούπερ πετυχημένη του θητεία στον ΠΑΟΚ, αυτό χρειάζεται και τώρα, ίσως ακόμα περισσότερο. Ο… ψυχολόγος Ράζβαν φροντίζει να “χτίζει” τις σχέσεις του με το κάθε μέλος του ρόστερ ξεχωριστά, έρχεται όσο κοντά πρέπει με τον καθένα και κρατά τις σωστές αποστάσεις.
Όλα αυτά ανάλογα με την περίπτωση, τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία και τις ανάγκες του κάθε παίκτη. Δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν υπάρχει η ίδια συνταγή για όλους. Έτσι, το έργο του 52χρονου τεχνικού είναι δύσκολο ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά καθώς δεν είναι λίγα τα τέτοιου είδους σημεία αναφοράς στην τωρινή ομάδα. Αυτή τη φορά, οι… συνεδρίες είναι πολλές και η ανηφόρα μεγάλη μέχρι να φτάσει ο Λουτσέσκου στον επιθυμητό στόχο.
Αν αυτό που ξεχώρισε στη διετία 2017-19 ήταν η σωστή διαχείριση του Μπίσεσβαρ, ίσως του Βιεϊρίνια και του Πασχαλάκη, τώρα τα “αγκάθια” έχουν πολλαπλασιαστεί και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να μην “πληγώσουν” την ομάδα.
Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται (ή θα βρεθεί όταν επιστρέψει) και πάλι ο μέσος από το Σουρινάμ. Η ηλικία, οι διαθέσεις του, το βαρύ συμβόλαιο, οι αγωνιστικές ανάγκες του ΠΑΟΚ είναι μόνο μερικά από αυτά που πρέπει να τεθούν στο πρώτο τετ α τετ με τον Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης είναι πάντα σε αυτούς που χρειάζονται ειδική προσέγγιση. Με τον Βιεϊρίνια, λογικά θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση. Το δύσκολο ήταν τότε να τον μετατρέψει σε αριστερό μπακ. Μπροστά σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν… piece of cake.
Από εκεί και πέρα, ο Λουτσέσκου είναι αναγκασμένος να βγάλει άκρη και να βρει τα κατάλληλα κουμπιά με ακόμα πιο ειδικές περιπτώσεις όπως ο Άμρ Ουάρντα και ο Σίντζι Καγκάβα. Πρέπει να βρει τις κατάλληλες συντεταγμένες, μέσα από τις οποίες θα βοηθήσει και θα βοηθηθεί από τον Χρήστο Τζόλη, αλλά και όλη την υπόλοιπη νεολαία του ΠΑΟΚ. Πρέπει να πει ποιους δεν υπολογίζει, γιατί δεν τους υπολογίζει, πώς μπορούν να φανούν χρήσιμοι.
Από τον… καναπέ του Λουτσέσκου θα περάσουν πολλοί και οι ώρες “ψυχοθεραπείας” θα είναι αμέτρητες και συνεχόμενες.
πηγή: FORZA
Facebook Page: Θόδωρος Χαστάς
Twitter: Thodoros Hastas
Instagram: theohastas