inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Π.Α.Ο.Κ.Ποδόσφαιρο

Λουτσέσκου: «Να μην τα παρατάμε ποτέ»

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
20.08.2021 00:05
Share
SHARE

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Ριέκα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, εξέφρασε την αυτοπεποίθηση του ότι σταδιακά η εικόνα και η αποτελεσματικότητα του Δικεφάλου θα βελτιώνονται, όσο της μεταδίδει αυτοπεποίθηση και ισορροπία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε ούτε στο τρίτο παιχνίδι της σεζόν και για την έλλειψη ευστοχίας παρά τη μεγάλη παραγωγή τελικών προσπαθειών:

«Η αρχή της δουλειάς για αυτό το σύνολο. Στην αρχή τα πράγματα δε μπορούν να είναι πάντα τέλεια. Αν δουλέψεις καλά, αν αλλάξεις τη φιλοσοφία και βρεις τη στρατηγική σου στο παιχνίδι, είναι φυσιολογικό να έρχονται μαζί και οι μεταπτώσεις στην απόδοση, τουλάχιστον στην αρχή. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, όχι ατομικής, αλλά αυτοπεποίθησης στο νέο τρόπο δουλειάς, θέτοντας τους στόχους και την επιθυμία να είμαστε νικητές.

Θυμάμαι στην πρώτη μου θητεία στην ομάδα ότι υπήρχαν αυξομειώσεις στην απόδοση, δημιουργούσαμε ευκαιρίες και δεν έμπαιναν τα γκολ. Τρεις μήνες μετά δυσκολευόμασταν να κερδίσουμε εκτός έδρας, αλλά κάποια στιγμή όλα άλλαξαν και έμοιαζαν τέλεια. Οι αποψινές ευκαιρίες που χάθηκαν, αργότερα θα μπαίνουν ακόμα κι αν δεν το περιμένετε. Στη συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές μου πριν το παιχνίδι, προέβλεψα αυτήν την κατάσταση, τους είπα ότι θα υπάρξουν και καλές και κακές στιγμές.

Αλλά τους είπα ότι το σημαντικό ήταν να μην τα παρατήσουμε ποτέ, να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Συνέβη απόψε αυτό, ήρθε το γκολ ισοφάρισης στο τέλος. Σήμερα είχαμε τον έλεγχο για τα πρώτα 15 λεπτά, μετά τον χάσαμε, κάναμε ένα λάθος και ήμασταν και άτυχοι στο γκολ που δεχτήκαμε γιατί η μπάλα κόντραρε. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αποκτώντας την αυτοπεποίθηση για την οποία μιλούσα πριν.

Και για να είμαι ειλικρινής, ξέρουμε ότι δεν είμαστε απόλυτα καλά, αφού κάποιοι παίκτες ήρθαν αργά στην προετοιμασία. Ο Μπίσεσβαρ, ο Κούρτιτς που είναι εδώ μόνο 3 εβδομάδες, ο Κάρολ που είχε ένα πρόβλημα και τώρα αναγκάζεται να βγάζει ενενήντα λεπτά… Αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, να δημιουργούμε».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα, τις στατικές φάσεις και αν αισθάνεται ότι έχει στο ρόστερ ικανό αριθμό σκόρερ (απ’ όλες τις γραμμές), όπως και στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ:

«Σκοράραμε από στατική φάση! Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης, κατανόησης της δουλειάς. Να πηγαίνουμε σε αυτές τις καταστάσεις με αυτοπεποίθηση ότι θα σκοράρουμε. Τώρα είναι πολλές οι πληροφορίες, οι παίκτες έχουν και μια φυσική αμφιβολία, αλλά όλα θα έρθουν βήμα βήμα. Σε κάθε ομάδα που προπόνησα συνέβαινε αυτό στην αρχή.

Όσο για τους πολλούς σκόρερ, γιατί δε σημειώνετε ότι τότε το πρώτο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήρθε 0-0. Μετά κερδίσαμε την Κέρκυρα, αλλά μετά ήρθαμε 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης με δοκάρια και πολλές ευκαιρίες.. Και έπειτα 1-0 σε δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό. Γι’ αυτό δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές, γιατί θεωρούν πολλές φορές ότι δε θα κουβαλήσουν στον αγώνα τα λάθη.

Ο εγκέφαλος εκείνη την ώρα κουβαλά ήδη την πληροφορία, δε θα σε ρωτήσει. Πρέπει να έχεις την αυτοπεποίθηση ότι θα σκοράρεις. Η ομάδα, λοιπόν, τη δεδομένη στιγμή χρειάζεται να κατανοήσει ότι πρέπει να παλεύει συνεχώς, να δουλεύουμε σκληρά. Έχω εικόνα του πώς θα είναι η ομάδα σε τρεις-τέσσερις, επτά μήνες.

Αυτό που μας λείπει είναι ότι σε καταστάσεις που δεν είμαστε καλοί μέσα στο παιχνίδι, επιστρέφουν παλιές στρατηγικές και δεν είμαστε καλοί. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στους ποδοσφαιριστές, την υπομονή, την ισορροπία και την αυτοπεποίθηση. Και όλα αυτά σε ένα – ας μην ξεχνάμε – δύσκολο περιβάλλον».

Για το τι σημαίνει για μία ομάδα να έχει τόσο υψηλό μέσο όρο ηλικίας στην αρχή της σεζόν:

«Το ξέρετε αυτό; Κοιτάω τα διαβατήρια; Όχι. Δεν είναι ποδοσφαιριστές αυτοί; Τελείωσαν το ποδόσφαιρο; Όχι, πραγματικά δεν ξέρω. Δεν βλέπω την ηλικία τους. Οι παίκτες αυτοί έχουν την εμπειρία και βοηθούν την ομάδα να αποκτήσει αυτήν την αυτοπεποίθηση και την ισορροπία, μας βοηθούν να προοδεύουμε. Υπάρχουν και παραδείγματα παικτών, όπως ο Μουργκ, που τρεις μέρες δεν προπονήθηκε λόγω πυρετού. Δε μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερο.

Κάποιοι παίκτες είχαν κορονοϊό ή τραυματισμούς, δηλαδή όχι πολύ ρυθμό. Εγώ προσπαθούσα να τους περάσω αυτοπεποίθηση. Δε μπορώ να σας πω ότι θα πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Μπροστά μας έχουμε έναν στόχο, τη Ριέκα και την πρόκριση. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρωτάθλημα και σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά πρέπει να πάμε βήμα – βήμα, να βλέπουμε κάθε στόχο που θέτουμε. Επόμενος στόχος είναι η Ριέκα και η πρόκριση».

Για όσα ανέφερε στους ποδοσφαιριστές του μετά τη λήξη:

«Δεν είπα κάτι συγκεκριμένο. Ήθελα να δουν ότι είμαι εκεί γι’ αυτούς, να τους συγχαρώ για την προσπάθεια. Είχα μια κουβέντα με τον Κούρτιτς, για το επόμενο παιχνίδι και την κατάσταση μας. Ήθελα να είμαι εκεί για να πάρουν την αυτοπεποίθηση που έπρεπε».

Για το αν ανησυχεί ότι λείπει η ποιότητα στην επιθετική γραμμή και αν ψάχνει να λύσει το πρόβλημα μεταγραφικά:

«Δεν είναι θέμα ποιότητας. Αυτό που μας λείπει είναι οι επιλογές. Γιατί όταν έχεις αρκετούς παίκτες, αν κάποιος δεν είναι καλός, έχεις τη δυνατότητα να τον αλλάξεις. Αλλά όπως είπα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική και αρκετή για όλους, η προσαρμογή στη νέα στρατηγική δεν είναι εύκολη. Έχω αναφέρει ξανά ότι θα πρέπει να έχουμε 16-18 βασικούς, αλλά τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν παίκτες που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να ξεκινούν.

Ο Ολιβέιρα έπαιξε 50′ λεπτά με ρήξη χιαστού. Αναγκαστικά τη θέση του πήρε ο Σφιντέρσκι, που δεν έχει κάνει κατάλληλη προετοιμασία γιατί είχε ένα δύσκολο διάστημα με τον κορωνοϊό και δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αυτό μας οδηγεί στο ότι πρέπει να βρούμε λύση εκεί.

Επίσης, ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στον προηγούμενο αγώνα. Έχει ενθουσιασμό, είχε μια δύσκολη σεζόν, αγωνίστηκε στην Κύπρο, μετά πήγε στο Gold Cup με το Σουρινάμ – μη με ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάξαμε τον Ελ Καντουρί με τον Μπίσεσβαρ και αυτό μας βοήθησε στη ροή του παιχνιδιού. Επίσης είναι ο Καγκάβα, που έκανε πλήρη και πολύ καλή προετοιμασία, όμως του λείπει η αυτοπεποίθηση να έρθει κοντά στην περιοχή. Και δεν είναι τόσο box-to-box, οπότε είναι λίγο επικίνδυνο να τον βάλεις νωρίτερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι που είναι 1-0 και ρευστό».

Για το αν προβληματίζεται για τη χαμηλή απόδοση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον – κατά την ψήφο των συμπαικτών του – MVP της περυσινής σεζόν και αν θεωρεί ότι παίκτες κλειδιά σαν και αυτόν μπορούν να συνδράμουν στο δρόμο για την πρόκριση:

«Όλοι περιμένουμε για τον καλύτερο Ζίβκο, και ο ίδιος το περιμένει. Αλλά, στις διακοπές έκανε ένα λάθος, ήταν δύσκολο γι’ αυτόν μετά. Ύστερα άλλαξε τη φιλοσοφία του, άλλαξε και κατάλαβε τη νέα στρατηγική.

Του άρεζε πολύ να παίζει αντεπιθέσεις, αλλά είναι μια αλλαγή στην οποία θα πρέπει να ανταπεξέλθει. Προσπαθεί πολύ, χρειάζεται υπομονή. Πιστεύω ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί η απόδοση του να εκτοξευθεί».

Ποδόσφαιρο

Αποκάλυψη Βιειρίνια: «Δε φεύγω από το σπίτι μου…»!

Πάνος Γεωργογιάννης
11.05.2025 23:14

PAOK Inside LIVE: Το “αντίο” του Βιειρίνια στη γιορτή του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 23:07

Αποθέωσαν τον Αντρέ Πέλκας-Μιχαηλίδης: «Είναι θρύλος»

Πάνος Γεωργογιάννης
11.05.2025 23:07

Λύγισαν και οι πιο δυνατοί στο «αντίο» του αρχηγού (videos)

Εύα Σαράντη
11.05.2025 22:58

Οργάνωσε την Θύρα 4 ο Βιεϊρίνια! (video)

Εύα Σαράντη
11.05.2025 22:49

Βιεϊρίνια: «Ευχαριστώ την οικογένεια Σαββίδη που με έφερε σπίτι μου»

Πάνος Γεωργογιάννης
11.05.2025 22:43

Μπάσκετ

Παπαδάκης: «Κάντο με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου» (pics)

Όλγα Χιονίδου
11.05.2025 15:55

More life Σαβάρ!

Εύα Σαράντη
11.05.2025 14:25

KAE ΠΑΟΚ: «Χρόνια πολλά ΜΑΜΑ!»

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 11:52

Ο ΠΑΟΚ θα μείνει αξέχαστος στον Κρούζερ

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 21:32

Υποβιβάστηκε το Λαύριο (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:43

Μπάρτλεϊ: «Έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ για το μέλλον μου!» (vid)

Δημήτρης Βαφειάδης
10.05.2025 16:57

Αντίπαλοι

Αλητείες των παικτών της ΑΕΚ στην Τούμπα! (videos)

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 22:09

Στην Τούμπα ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:58

Ενδεκάδα με εκπλήξεις από την ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:22

«Πρόταση από τα Εμιράτα για Αλμέιδα»

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 17:21

Σπανός: «Μιλάω με δύο επιχειρηματίες για τις μετοχές του Ατρόμητου»

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 16:33

Ο Λεβαδειακός… καταδίκασε την Καλλιθέα

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:23
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Αποκάλυψη Βιειρίνια: «Δε φεύγω από το σπίτι μου…»!
11.05.2025 23:14
PAOK Inside LIVE: Το “αντίο” του Βιειρίνια στη γιορτή του ΠΑΟΚ
11.05.2025 23:07
Αποθέωσαν τον Αντρέ Πέλκας-Μιχαηλίδης: «Είναι θρύλος»
11.05.2025 23:07
Λύγισαν και οι πιο δυνατοί στο «αντίο» του αρχηγού (videos)
11.05.2025 22:58
Οργάνωσε την Θύρα 4 ο Βιεϊρίνια! (video)
11.05.2025 22:49

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο… κανονικός ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του

Κώστας Βασιλόπουλος
29.04.2025 14:13
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Δε γινόταν να μην κερδίσει αυτό το ματς

Θόδωρος Χαστάς
28.04.2025 23:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?