Η Εθνική μπάσκετ επιστρέφει Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ

Πέρασαν 34 χρόνια από τον τελευταίο επίσημο αγώνα, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 1989, και 18 χρόνια από την τελευταία φορά που η Εθνική Ανδρών εμφανίστηκε σε δράση στη Θεσσαλονίκη, στο τουρνουά «Αλεξάνδρεια» τον Αύγουστο του 2003 προετοιμαζόμενη για το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας. Υπήρξαν το 1991 και οι Μεσογειακοί αγώνες, επίσημη διοργάνωση μεν αλλά με την ομάδα των Νέων να συμμετέχει. Η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην πόλη που έχει δώσει πολλά και έχει να δώσει ακόμα περισσότερα στο ελληνικό μπάσκετ και είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τον πρώτο προκριματικό αγώνα της Εθνικής για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2023, με την κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την ΕΟΚ να ανακοινώνεται σήμερα.

Το σημαντικό παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, αφού έχει προηγηθεί στις 25/11 η πρώτη αναμέτρηση των προκριματικών στη Μεγάλη Βρετανία, η Εθνική θα παίξει στο «Αλεξάνδρειο» και μπροστά στο φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τη Λευκορωσία.

Σήμερα (21/9) ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποδέχτηκε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Ζεϊμπέκη ο οποίος είναι και μέλος του νέου Δ.Σ. της ΕΟΚ και Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη αλλά και του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Νίκου Σταυρόπουλου, ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Η ΕΟΚ είχε εκδηλώσει εξ αρχής την επιθυμία της να επιστρέψει η Εθνική ομάδα στη Θεσσαλονίκη και οι τοπικές αρχές δέχτηκαν με θέρμη το αίτημα, που ήταν και δικό τους για χρόνια αλλά δεν είχε ευοδωθεί.

Λιόλιος: «Μια συνδιοργάνωση με έντονη σημειολογία»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμαρχο. Καταλαβαίνετε το ότι η πρώτη μου επίσκεψη ως πρόεδρος της ΕΟΚ γίνεται στην πόλη σας, στην πόλη όλων των Ελλήνων, την πόλη στην οποία για χρόνια χτύπαγε η καρδιά όλου του ελληνικού μπάσκετ, σημαίνει κάτι. Το μπάσκετ πρέπει να ξαναβρεί τη θέση του στην πόλη και η Θεσσαλονίκη τη θέση στο ελληνικό στερέωμα.

Η διοργάνωση αυτού του αγώνα σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη παρουσία της Εθνικής εδώ μετά από 34 χρόνια. Ήταν ο Νοέμβριος του 1987, όταν δυο μήνες μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ είχε παίξει εδώ για τα προκριματικά του επόμενου, μάλιστα τότε ήταν και παίκτης ο Νίκος ο Σταυρόπουλος που είναι σήμερα εδώ μαζί μας.

Καταλαβαίνετε ότι το μπάσκετ επιστρέφει και μάλιστα μας τίμησε η Θεσσαλονίκη με την ανάληψη του πρώτου επίσημου αγώνα της δικής μας διοίκησης εντός Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερη χαρά που θα συνεργαστούμε με τον Δήμαρχο και θέλω να τον ευχαριστήσω και προσωπικά για τη βοήθειά του. Θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του ΕΑΚ για την άδεια που μας δίνει, και τη διοίκηση του Άρη. Ο Αγώνας θα γίνει πάλι στο Αλεξάνδρειο, όπως σημειολογικά είχε γίνει και εκείνος του 1987. Και μην ξεχνάμε ότι οι προκριματικοί αγώνες αυτοί έχουν στόχο την παρουσία στο Παγκόσμιο του 2023, το οποίο θα φιλοξενηθεί και στην Ιαπωνία, μια χώρα που εκεί πάλι σε Παγκόσμιο είχε φιλοξενήσει μια επιτυχία που μας είχες βγάλει όλους στους δρόμους. Αυτό θέλουμε και πάλι, να ενώσει η επίσημη αγαπημένη, να μας βγάλει και πάλι ενωμένους να χαρούμε».

Ζέρβας: «Πολύ σημαντική η επιστροφή στην πόλη μας»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: «Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την ΕΟΚ θα φιλοξενήσουν μετά από 34 χρόνια στην πόλη μας, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, έναν σημαντικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ. Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ -η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων- επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για έναν σημαντικό αγώνα κόντρα στη Λευκορωσία, στις 28 Νοεμβρίου. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η καινούρια διοίκηση της ΕΟΚ κάνει ποδαρικό εδώ, αλλά και που συγχρόνως εμπιστεύεται την πόλη για έναν εξαιρετικά σημαντικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ. Το άθλημα που γνώρισε τόσο μεγάλες δόξες στην πόλη μας, επιστρέφει και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Θα δουλέψουμε από κοινού, ώστε να φέρουμε και πάλι το μπάσκετ εκεί όπου εμείς οι λίγο παλιότεροι το ζήσαμε, το χαρήκαμε, το απολαύσαμε».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!