Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ Β θα χρησιμοποιήσει τελικά ως έδρα του στο πρωτάθλημα το γήπεδο του Μακεδονικού και όχι το Καυτανζόγλειο…
Οσοι βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Καυτανζόγλειο, με την ευκαιρία του ευρωπαϊκού αγώνα της ομάδας νέων του ΠΑΟΚ, απογοητεύτηκαν με τα όσα είδαν στο εθνικό στάδιο της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ αγόρασε χορτοτάπητα για να γίνει το ματς!
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Καυτανζόγλειο στάδιο απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ένα… κανονικό γήπεδο, στο οποίο θα μπορούν να διεξάγονται παιχνίδια για τη Σούπερ Λιγκ, πολύ δε περισσότερο για ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το γεγονός ότι στο εθνικό στάδιο της Θεσσαλονίκης δεν είχε διεξαχθεί-μέχρι την περασμένη Τετάρτη -κανένα επίσημο παιχνίδι ποδοσφαίρου τις δύο τελευταίες σεζόν (τελευταία φορά ήταν στις 22 Απριλίου 2019, όταν αναμετρήθηκαν ο Ηρακλής και ο ΝΠΣ Βόλος για το πρωτάθλημα της Β΄ Eθνικής) ή ότι για μεγάλο διάστημα παρέμενε κλειστό εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης, που αντικρύζουν όσοι τυγχάνει να το επισκεφτούν.
Η πρώτη εικόνα, που είδαν οι λιγοστοί θεατές του αγώνα της Κ-19 του ΠΑΟΚ με τη Ζίλινα, όταν πήραν θέση στις εξέδρες ήταν η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Σε τέτοιο βαθμό, που εξέφραζαν και την ανησυχία τους μη τυχόν και εξαιτίας του άσχημου τερέν προκληθεί και κάποιος τραυματισμός ποδοσφαιριστή (ευτυχώς οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν).
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν έμεινε ασχολίαστη (κι όχι ευμενώς) και από τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ, που ήταν οι απεσταλμένοι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τα πράγματα, βέβαια, θα ήταν ακόμη χειρότερα αν μόλις 48 ώρες πριν το ματς, με δαπάνη του ΠΑΟΚ, δεν αγοράζονταν και δεν τοποθετούνταν 800 τ.μ. χορτοτάπητα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σημεία στο τερέν, που έχει «ηλικία» δύο χρόνων. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο ΠΑΟΚ αγόρασε μόνος του χορτοτάπητα για να γίνει το ματς!
Τα σκουριασμένα κάγκελα, που υποτίθεται ότι χωρίζουν τον αγωνιστικό χώρο από τις εξέδρες, τα σπασμένα πλαστικά καθίσματα στη θύρα, που βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή και τα βρώμικα (στο σύνολό τους) καθίσματα, όπως και η… απερίγραπτη κατάσταση, που επικρατεί στα δημοσιογραφικά θεωρεία συμπληρώνουν ένα απογοητευτικό σκηνικό. Είναι σαφές ότι ο χρόνος στο Καυτανζόγλειο, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων, έχει σταματήσει στη σεζόν 2016-17, την τελευταία δηλαδή περίοδο, που ο Ηρακλής αγωνίζονταν στη Σούπερ Λιγκ. Και να φανταστεί κανείς ότι σε λίγες ημέρες, που θ’ αρχίσει η Σούπερ Λιγκ 2, εκεί θ’ αγωνίζεται όσο ο Ηρακλής. Σε μια-δύο εβδομάδες, πόσα πράγματα από τα παραπάνω μπορούν άραγε να βελτιωθούν;
Το σίγουρο είναι ότι κάθε ημέρα που περνάει και δεν προκύπτει συμφωνία για την υπογραφή σύμβασης με τη διοίκηση του σταδίου, δυσκολεύει όλο και περισσότερο το έργο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ (μαζί και το ύψος των αναγκαίων δαπανών) να καταστήσουν το Καυτανζόγλειο ένα γήπεδο ικανό να φιλοξενήσει παιχνίδια για τη Σούπερ Λιγκ (αλλά και για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ), μια και οι ανάγκες για τις απαραίτητες παρεμβάσεις ολοένα και θ’ αυξάνονται.
Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένοι εσωτερικοί χώροι όπου διάδρομοι και τοίχοι έχουν το κακό τους το χάλι…
ΟΤΑΝ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΒΛΕΠΕ… ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟΥ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε βρεθεί στο Καυτανζόγλειο τον περασμένο Μάιο, παραμονές της παράδοσης προς χρήση του νέου ταρτάν (η αντικατάστασή του κόστισε 880 χιλιάδες ευρώ).
«Δουλεύουμε συνεχώς ώστε το στάδιο να εκσυγχρονιστεί όπως του αρμόζει, να αξιοποιηθούν πλήρως οι εγκαταστάσεις του και να φιλοξενήσει εκ νέου σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που συνέβη τελευταία φορά το 2009» είχε δηλώσει, συμπληρώνοντας ότι «ήδη εξελίσσονται οι υπόλοιπες απαιτούμενες αναβαθμίσεις του Καυτανζογλείου, με σπουδαιότερες τις μελέτες για την πυρασφάλεια και την ενεργειακή αναβάθμιση».
Λόγια εκτός πραγματικότητας, εντελώς αναντίστοιχα με την εικόνα, που παρουσιάζει σήμερα το στάδιο.
Πηγή : FORZA