Ο Κάρολ Σφιντέρσκι αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του τελευταίου διαστήματος στην Πολωνία, με το γκολ του ενάντια στην Αλβανία, να είναι αυτό που δίνει πιθανότατα την ευκαιρία στους Πολωνούς να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, μέσα από τα μπαράζ της δεύτερης θέσης.
Οι Πολωνοί θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, και έτσι απευθύνθηκαν στον πατέρα του, Γκρέγκορζ, ο οποίος και μίλησε για την έναρξη της ποδοσφαιρικής καριέρας του «Σβαρόφσκι» αλλά και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε σε αυτό ο παππούς του, Τσέσλαβ.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την πρώτη κλήση του Κάρολ στην Εθνική Πολωνίας:
«Έμεινα έκπληκτος και συγκινήθηκα όταν έμαθα ότι ο γιος μου κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Δάκρυσα από ευτυχία. Έτσι κι αλλιώς πάντα παρακολουθώ τους αγώνες της Εθνικής ομάδας. Χάρη στον Κάρολ οι άνθρωποι από το Ράβιτς (τόπος καταγωγής του Σφιντέρσκι) παρακολουθούν την εθνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Όταν όμως παίζει η Εθνική, όλοι την βλέπουν τώρα.
Για το γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ανδόρα:
«Όταν ο Κάρολ σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ανδόρα ήταν μια σημαντική ημέρα για ολόκληρη την οικογένεια. Η 28η Μαρτίου ήταν η επέτειος της γέννησης του παππού του, Τσέσλαβ, ο οποίος τον στήριξε με κάθε τρόπο στην αρχή της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μετά το γκολ του, ο Κάρολ σήκωσε τα χέρια του και κοίταξε ψηλά. Ήταν μια αφιέρωση για εκείνον. Όταν πήγε στη Γιαγκελόνια, πήρε το νούμερο 28. Για τον παππού του και για μένα καθώς γεννήθηκα στις 28 Νοεμβρίου. Η φανέλα από τον αγώνα με την Ανδόρα βγήκε σε δημοπρασία και ως ενθύμιο έχω τη φανέλα από το παιχνίδι με την Ισλανδία, είχε σκοράρει και πάλι…».
Για την επιρροή του παππού του, Τσέσλαβ:
«Ο πατέρας μου ήταν η μεγαλύτερη επιρροή για το ότι ο Κάρολ άρχισε να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Ο παππούς Τσέσλαβ έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά είχε έναν τραυματισμό και αργότερα έγινε διαιτητής. Ήταν αυτός που πήγαινε και έπαιρνε τον Κάρολ από το γήπεδο του Ράβιτς. Στην αρχή δεν άρεσε το ποδόσφαιρο στον γιο μου, επειδή ήταν μικρόσωμος. Παρόλα αυτά κατάφερνε πάντα να βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή και είχε τον τρόπο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αναπτύχθηκε απότομα μετά την μετακίνηση του στο Μπιάλιστοκ. Ο γιος μου από μικρός κυνηγούσε το γκολ. Πάντα είχε το ταλέντο του σκόρερ. Σε όλα τα τουρνουά ήταν ο καλύτερος παίκτης ή πρώτος σκόρερ. Είχε φέρει πολλά Κύπελλα».
Για τον Πάουλο Σόουζα:
«Αν και ο Κάρολ έκανε καλή σεζόν στην Ελλάδα, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Γέρζι Μπρζέτσεκ, δεν τον κάλεσε ποτέ. Ήρθε ο Πάουλο Σόουζα και του έδωσε μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, συμμετείχε και στην αποστολή για το Euro. Ανταποδίδει, όπως μπορεί καλύτερα, την εμπιστοσύνη του προπονητή του: καλά παιχνίδια και γκολ. Προσωπικά αγαπώ το ματς απέναντι στη Ανδόρα. Ήταν μια στιγμή υπερηφάνειας και τιμής για εμάς. Όλοι θα ήθελαν να δουν το παιδί τους να παίζει για την Εθνική ομάδα της χώρας. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη στιγμή του ήταν με την Αλβανία. Κάποιος θα έλεγε ότι χρειάστηκε απλά να βάλει το πόδι του και να σκοράρει αλλά θα πρέπει να μπορείς και να το κάνεις…»