Την ώρα που η πλευρά του ΠΑΟΚ παρέμενε σε αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος που θα άνοιγε οριστικά τον δρόμο για την κατασκευή της Νέας Τούμπας, διαπιστώθηκαν κομβικά λάθη και παραλείψεις που τον ανάγκασαν να ζητήσει “πάγωμα” της διαδικασίας.
Η σύνταξη του κειμένου έχει σοβαρές ασάφειες αλλά και λάθη που θα μπορούσαν να αποβούν… μοιραία όταν θα ερχόταν οι ώρα των πράξεων.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με το μέχρι τώρα δρομολογημένο Διάταγμα, δεν υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στον χρηματοδότη για τα έργα που αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όπως η υπογειοποίηση της Κλεάνθους, τα πάρκα ή τα πάρκινγκ.
Μια δέσμευση δηλαδή που έχει αναλάβει ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλονικης, και είχε επιβεβαιωθεί ξανά δημόσια στην πρόσφατη συνάντηση ΠΑΟΚ-Τζιτζικώστα (δείτε ΕΔΩ), θα βρισκόταν στον “αέρα”.
Έτσι, ο Δικέφαλος θα έμενε “ακάλυπτος” για εργασίες που δεν αφορούν αυτό καθαυτό το γήπεδο και θα τον έφερναν αντιμέτωπο με έξοδα πολλών παραπάνω εκατομμυρίων ευρώ που δεν του αναλογούν.
Η ΠΑΕ πλέον ψάχνει κάθε λεπτομέρεια των διαδικασιών θέλοντας να κόψει εγκαίρως και από την ρίζα οποιοδήποτε νέο ανάχωμα μπορεί να δημιουργηθεί. Υπό τον φόβο λοιπόν να αναζητείται χρηματοδότης, ή να “χρεωθεί” η ίδια με παραπάνω μπάτζετ για ένα έργο που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η οικογένεια Σαββίδη, ζήτησε να διευκρινιστεί στο Διάταγμα ότι δεν είναι δική του αυτή η ευθύνη αλλά της Πολιτείας.
Η απάντηση που είχαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν ότι πρόκειται για κάποιο λάθος εκ παραδρομής. Δεδομένης όμως της στάσης και της συμπεριφοράς της Πολιτείας για το ζήτημα του νέου γηπέδου, το ερώτημα είναι αν όντως πρόκειται για παράβλεψη ή για κάτι εσκεμμένο.
Η ουσία είναι ότι σίγουρα το Προεδρικό Διάταγμα θα πάει αναγκαστικά ακόμα πιο πίσω από τα τέλη του 2021 που υπολογιζόταν. Το πόσο και το πώς είναι -και θα είναι πάντα- στο χέρι της Κυβέρνησης.