inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Διάφορα

Επίσημο: Αναστολή λειτουργείας συνδέσμων! (vid)

Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το θέμα της οπαδικής βίας

Θόδωρος Χαστάς
21.02.2022 12:35
Share
SHARE

Τα βασικά σημεία των επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, καθώς και τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας παρουσίασε η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

O Τάκης Θεοδωρικάκος συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θα ευχόμουν να μην δίναμε ποτέ αυτή τη συνέντευξη και να ζούσε ο Άλκης. Οφείλουμε όμως να πούμε κάποια πράγματα και να πράξουμε τα αναγκαία ώστε να μην υπάρξει άλλος Άλκης, άλλο ελληνόπουλο, άλλος πολίτης, άλλος άνθρωπος θύμα αυτού του παραλογισμού.

Στεκόμαστε εδώ σήμερα γιατί είμαστε απέναντι στη βία. Ως Πολιτεία, ως πολίτες οφείλουμε να είμαστε απέναντι σε κάθε είδους βία και να καταστείλουμε αμέσως όλες τις εκφάνσεις της που μας οδήγησαν εδώ σήμερα.

Δυστυχώς, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε παρατηρούμε μία σειρά από ακραία περιστατικά απάνθρωπης βιαιότητας, πράξεις χουλιγκανισμού, αλλεπάλληλα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και πρωτοφανή εγκλήματα, που έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινωνία.

Οφείλω στο σημείο αυτό να τονίσω-και το αναφέρω ως παρατήρηση και όχι ως δικαιολογία, ότι ο χουλιγκανισμός είναι μια παγκόσμια μάστιγα…και δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο των ελληνικών γηπέδων. Αυτή η παγκόσμια μάστιγα λοιπόν, αυτή η θλιβερή πανδημία είναι η αιτία θανάτου δεκάδων ανθρώπων, συνήθως νέων, εδώ και πολλά χρόνια.

Ήρθε η ώρα, αντί να σκοτώνονται τα παιδιά μας άδικα, να “σκοτώσουμε” ως Πολιτεία, αλλά και ως πολίτες, ξεχωριστά ο καθένας, αυτή τη Λερναία Ύδρα.

Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας: Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, οι αθλητικοί παράγοντες, οι ομάδες, αθλητές, κοινωνία των πολιτών και τοπική αυτοδιοίκηση

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία παρεμβαίνει, αλλά είναι προφανές ότι πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε. Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από το προσκλητήριο ενάντια στη βία !

Η ανακάλυψη των στυγνών δολοφόνων του Άλκη, έγινε θέμα τιμής για την ΕΛΑΣ, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Η Αστυνομία έκανε το καθήκον της στο ακέραιο. Απαντήσαμε εμπράκτως στη δυσπιστία και την καχυποψία.

Κάποιοι έλεγαν ότι “δεν θα τους πιάσουμε”. Πως “αφήσαμε κάποιους να φύγουν από τη χώρα”. Και στο τέλος ότι “διαφεύγει κάποιος”. Σας αποκαλύπτω με ξεχωριστή υπερηφάνεια ότι πολλοί αστυνομικοί δεν έφευγαν από την βάρδια τους και παρέμεναν μέχρι να συλληφθούν όλοι και οι 12 που βρίσκονται στην φυλακή με απόφαση της δικαιοσύνης.

Το μήνυμα είναι σαφές: Για την ΕΛΑΣ ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους, όποιος και αν είναι, οποία και αν είναι η οικονομική του δύναμη, όλοι είμαστε ίσοι έναντι του Νόμου.

Η Αστυνομία μέχρι χθες πραγματοποίησε 575 ελέγχους και έκλεισε 67 συνδέσμους χούλιγκαν σε όλη τη χώρα. Έγιναν 17 συλλήψεις. Σημειώνω ότι οι σύνδεσμοι ανήκουν σε όλες τις ομάδες. Και θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικά. Χωρίς εκπτώσεις. Προχθές επίσης, συνελήφθη ο δράστης επίθεσης σε 15χρονο οπαδό στην Αθήνα.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν από τους δύο συναδέλφους Υπουργούς, συζητήθηκαν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό και ανταποκρίνονται στις προτάσεις που διατύπωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. Σε ό,τι μας αφορά προχωράμε στην υλοποίηση των παρακάτω μέτρων:

1) Συνεχίζουμε τους ελέγχους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών που λειτουργούν και όσοι δεν πληρούν τις προβλέψεις του Νόμου θα σφραγίζονται. Η ΕΛΑΣ θα είναι πολύ αυστηρή στην εφαρμογή των νομοθετικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσουν οι δύο συνάδελφοί μου.

2) Οι ανώνυμες εταιρείες του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών που παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και θα ελεγχθούν γι’ αυτό. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει την εφαρμογή του μέτρου της ταυτοποίησης του κατόχου κάθε εισιτηρίου και συγκεκριμένης θέσης στο γήπεδο.

3) Υλοποιούμε πρόγραμμα εκπαίδευσης του Αστυνομικού προσωπικού με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, διότι οι ανήλικοι είναι συνήθως τα θύματα προσηλυτισμού των χούλιγκαν. Έχουμε εξειδικευμένες ομάδες με τη συμμετοχή ψυχολόγων, ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε τους νέους με τον σωστό τρόπο. Στο ίδιο πλαίσιο, προχωράμε σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές με αξιωματικούς άλλων χωρών, και ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας.

4) Αναβαθμίζουμε τη διαρκή εποπτεία των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας με την καθημερινή εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα του εκάστοτε Υπαρχηγού της.

Κατά αυτόν τον τρόπο, εντατικοποιείται το πλαίσιο των ελέγχων και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή μας ικανότητα, ώστε να περιοριστεί ο ζωτικός χώρος δράσης αυτών των εγκληματικών ομάδων και να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χουλιγκανισμού.

Μπορούμε; Ναι μπορούμε! Μπορούμε όμως όλοι μαζί! Πολιτεία, σωματεία, πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Ιπποκράτης είχε πει: «Κάλλιον Του Θεραπεύειν Το Προλαµβάνειν…».

Και αυτό πρέπει να πράξουμε άμεσα, ώστε να μην χαθούν άλλα παιδιά μας, και να έχουμε ως αποτέλεσμα το νους υγιής εν σώματι υγιή, που θα συνοδεύεται πάντα σε κάθε άθλημα από το ευ αγωνίζεσθαι!»

Μεταξύ των μέτρων, είναι οι πολύ αυστηρές προβλέψεις για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των Παραρτημάτων τους (Σύνδεσμοι), άμεση σύνδεση των ΠΑΕ/ΚΑΕ και ερασιτεχνικών σωματείων με τη λειτουργία των Λεσχών και διοικητικές κυρώσεις, δημιουργία ψηφιακού μητρώου μελών των Λεσχών κ.λπ

Επίσης, βασικό μέτρο αποτελεί τόσο η αυστηροποίηση του ιδιώνυμου (με κανένα παράθυρο για αναστολή έκτισης ποινής), καθώς και η απαγόρευση χρήσης κουκούλων από τους φιλάθλους και γενικότερα οτιδήποτε δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη αναγνώριση των προσώπων.

Θα ανακοινωθούν ακόμα, η κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια και την προστασία σε αθλητικά γεγονότα, η υποχρεωτική είσοδος στις θύρες των οργανωμένων μόνο με εισιτήρια διαρκείας και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, η εντατικοποίηση των ελέγχων στους συνδέσμους των ομάδων, η εκπαίδευση των αστυνομικών με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα κλπ.

Από εκεί και πέρα, την αναστολή λειτουργίας όλων των οπαδικών συνδέσμων ως τις 31 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε, ότι αυτή την εβδομάδα κυρώνεται η σύμβαση Saint-Dennis για την οπαδική βία.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

-Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων ως 31/07/2022. Σήμερα έχουμε 12 λέσχες και 222 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Μεταβατική περίοδος ως τότε.

-ΠΑΕ-ΚΑΕ μπορούν να αναγνωρίσουν έως μια λέσχη. Έδρα στην ίδια διεύθυνση με το ερασιτεχνικό σωματείο της ΠΑΕ/ ΚΑΕ. Υποχρέωση ΠΑΕ/ ΚΑΕ να αναρτά στην ιστοσελίδα του τα στοιχεία της λ΄σχεης φιλάθλων.

–Πλημμελής εποπτεία: διοικητικά πρόστιμα και ποινές διοεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.

–Νόμιμο παράρτημα λέσχης: Τουλάχιστον 50 άτομα με λευκό ποινικό μητρώο. Ανακαλείται άδεια λειτουργίας εφόσον ασκηθεί δίωξη σε τουλάχιστον 2 μέλη της λέσχης ή του παραρτήματος εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη σε τουλάχιστον 2 άτομα για αδικήματα αθλητικής βίας, παράβαση περί ναρκωτικών ή όπλων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

-Ψηφιακό μητρώο λεσχών φιλάθλων, το οποίο θα επικαιροποιείται κάθε καλοκαίρι με ευθύνη των υπευθύνων της λέσχης.

-Απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων στις θύρες των γηπέδων όπου συγκεντρώνονται οι οργανωμένοι οπαδοί. Το μέτρα ισχύει άμεσα, και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

-ΠΑΕ/ ΚΑΕ θα δίνουν εισιτήρια διαρκείας στους οργανωμένους οπαδούς και μόνο στους νόμιμους.

-Η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι υπόθεση όλων. Εντός της εβδομάδας, την Πέμπτη, πριν την ψήφιση των διατάξεων, περαιτέρω διαβούλευση με τους φορείς και την αθλητική οικογένεια. Συμμετοχή από όλο το πολιτικό, αθλητικό φάσμα και εκπροσώπους των νομίμων λεσχών φιλάθλων.

Η παρουσίαση το υπουργού δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

via2
via3
via4
via5
via6
via7
via8

 

Ποδόσφαιρο

Νέα γκολάρα από τον Τζόλη (video)

Μάνος Τσαλγατίδης
01.08.2025 23:57

Οπαδοί Καλαμαριάς: « Είμαστε Αντίθετοι στην παραχώρηση του γηπέδου»

Γιάννης Σωτηρίου
01.08.2025 23:37

Ιδού η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.08.2025 22:51

«Ο Τσάλοφ είχε μανία για να αγωνιστεί στην Ευρώπη και τον ΠΑΟΚ»

Μάνος Τσαλγατίδης
01.08.2025 22:34

Ο ΠΑΟΚ το έχει ρίξει στην τακτική

Μάνος Τσαλγατίδης
01.08.2025 21:56

Η ηρεμία του Μπάμπα

Μάνος Τσαλγατίδης
01.08.2025 21:21

Μπάσκετ

Στον Ολυμπιακό το ΣΕΦ με κάθε επισημότητα

Γιάννης Σωτηρίου
01.08.2025 16:57

Ο Κέι Τζέι έχει ένα μήνυμα για σένα! (video)

Ευαγγελία Σαράντη
01.08.2025 12:47

Στον Άρη ο Φόρεστερ

Ευαγγελία Σαράντη
01.08.2025 12:21

«Παραιτηθείτε στο όνομα της ενότητας»

Όλγα Χιονίδου
01.08.2025 16:55

Λύγισε τη Βουλγαρία και εξασφάλισε την παραμονή η Εθνική Εφήβων

Πάνος Γεωργογιάννης
31.07.2025 19:44

Έμαθε αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Βαφειάδης
30.07.2025 17:40

Αντίπαλοι

Στον Ολυμπιακό το ΣΕΦ με κάθε επισημότητα

Γιάννης Σωτηρίου
01.08.2025 16:57

Kαι φέτος θα… Αράζ στον καναπέ

Μάνος Τσαλγατίδης
31.07.2025 23:29

Δεν κέρδισε, αλλά πέρασε η ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
31.07.2025 23:06

Αυτή τη φορά έγινε το φιλικό του Πανσερραϊκού

Γιάννης Σωτηρίου
31.07.2025 22:11

Ανακοίνωσε Στρεφέτσα ο ΟΣΦΠ

Πάνος Γεωργογιάννης
31.07.2025 18:53

Η Βόλφσμπεργκερ διοργανώνει εκδρομή στην Θεσσαλονίκη

Πάνος Γεωργογιάννης
31.07.2025 18:31
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Νέα γκολάρα από τον Τζόλη (video)
01.08.2025 23:57
Οπαδοί Καλαμαριάς: « Είμαστε Αντίθετοι στην παραχώρηση του γηπέδου»
01.08.2025 23:37
ΣΦ ΠΑΟΚ Αμπαλέα: «Όλοι θα κριθούμε από την ιστορία»
01.08.2025 23:08
Ιδού η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ!
01.08.2025 22:51
«Ο Τσάλοφ είχε μανία για να αγωνιστεί στην Ευρώπη και τον ΠΑΟΚ»
01.08.2025 22:34

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Το ταμείο της προετοιμασίας και το συμβόλαιο που του αξίζει!

Μάνος Τσαλγατίδης
28.07.2025 08:28
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Η απόλαυση του… χορού στη βροχή

Μάνος Τσαλγατίδης
24.07.2025 23:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ενωμένοι για τα επόμενα 100 χρόνια δόξας του ΠΑΟΚ!

Κώστας Βασιλόπουλος
24.07.2025 14:22
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Μιλάμε για μετάλλαξη

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
22.07.2025 00:51
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση

Μάνος Τσαλγατίδης
20.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ματέο Σέρα: Αετίσιο μάτι

Σωτήρης Μήλιος
19.07.2025 21:40

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?