inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Π.Α.Ο.Κ.Ποδόσφαιρο

Κυριάκος: «Είμαστε έτοιμοι για πρωταθλητισμό»

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για όλα

Μάνος Τσαλγατίδης
04.05.2022 13:38
Share
SHARE

O εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στο radio primo για όλους και για όλα.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό, τους στόχους της ομάδας

Για το λόγο που έχει να τοποθετηθεί δημοσίως πολύ καιρό:

«Δεν υπάρχει πάντα λόγος να βγαίνεις να μιλάς. Η χρονιά είναι ατελείωτη και… ψυχολογικό τρενάκι τρόμου από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Ευτυχώς τώρα είμαστε στην ευθεία του τρένου, λίγο ανηφορική, αλλά ευθεία. Ήταν μία χρονιά με εντάσεις, που ξεκίνησε με πολύ μεγάλη εσωστρέφεια μεγάλη εσωστρέφεια. Υπήρχαν πολλά δύσκολα γεγονότα προς διαχείριση. Οι δημόσιες τοποθετήσεις δεν είναι πάντα αυτές που λύνουν πάντα τα προβλήματα, πολλές φορές τα δημιουργούν κιόλας, ειδικά όταν υπάρχει μια καχυποψία, μία εσωστρέφεια, μία εσωτερική ένταση που χρειάζεται να κατευναστεί πριν να μπορέσεις να τοποθετηθείς, ουσιαστικά και ειλικρινά για κάποια ζητήματα. Είναι κάποιες φορές που περιμένεις να πέσουν οι τόνοι και μετά να πεις κάποιες αλήθειες.

Αυτή είναι η άποψη μου και επειδή δε μου αρέσει να βγαίνω για να βγω ή να πω πράγματα απλά για να τα πω και δεν είναι και ο ρόλος μου πια αυτός, θεώρησα ότι είναι καλό να αραιώσουν λίγο οι τοποθετήσεις στελεχών γενικά του ΠΑΟΚ και να αφήσουμε τη δουλειά μας να φανεί στο γήπεδο, για την οποία είχαμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, ότι παρά τις δυσκολίες με τις οποίες ξεκίνησε, ότι θα απέδιδε καρπούς. Και θα φαινόταν ουσιαστικά και το σχέδιο κάτω από το οποίο κινηθήκαμε όλο αυτό το διάστημα».

Για το πως κρίνεται η χρονιά με τον τελικό Κυπέλλου ενόψει και αν αυτή είναι θετική ως τώρα:

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κρίνεις μία πραγματικότητα. Η μία είναι η επίτευξη των στόχων. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα στόχων, ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια, είναι ξεκάθαρα μια ομάδα πρωταθλητισμού, είναι ξεκάθαρα μέσα στις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και διεκδικεί τους στόχους που οφείλει να διεκδικεί, μία από τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ διεκδικούν τίτλους τα τελευταία χρόνια.

Άρα, η επίτευξη στόχων, τόσο εγχώρια όσο και στην Ευρώπη, είναι αυτή που ουσιαστικά, αποτυπώνει πόσο καλά πήγε, ο σχεδιασμός και η χρονιά. Για μια διοίκηση, για μια ομάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία και η δυναμική του πράγματος. Μία χρόνια μπορεί να είναι πετυχημένη και χωρίς να πάρεις τίτλο, αν η απόσταση ανάμεσα σε δεύτερο και πρώτο έχει μειωθεί τόσο, ώστε να ξεκινάς την επόμενη σεζόν διεκδικώντας επί ίσοις όροι ξανά τους εγχώριους τίτλους.

Επί της ουσίας, οι τελικοί, τα νοκ-άουτ παιχνίδια είναι και λίγο συγκυριακοί στόχοι. Στόχο μπορείς να βάλει τον τελικό ή τα ημιτελικά, το αποτέλεσμα τους όμως, έχει τόσες πολλές παραμέτρους που δε μπορείς να πεις αν όλα πήγαν στραβά σε μία χρονιά, επειδή πήγε δοκάρι και έξω ή όλα πήγαν καλά, γιατί πήγε δοκάρι και μέσα. Κρίνονται ο τρόπος με τον οποίο έφτασες εκεί, κρίνεται ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαχείριση του υλικού, αν πήρε πολλά πράγματα από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, αν εξέλιξες ποδοσφαιριστές, αν δημιούργησες υπεραξίες. Υπάρχουν κι άλλοι, πολλοί παράπλευροι στόχοι, για να κριθεί διοικητικά μια σεζόν αν είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη.

Ουσιαστικά, αγωνιστικά, εγώ θεωρώ ότι η χρονιά έτσι όπως ξεκίνησε, είναι μια καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Η Ευρώπη την κάνει καλύτερη χρονιά από τα συνηθισμένα των τελευταίων ετών. Η Ευρώπη ήταν κάτι επειδή ήταν κάτι ξεχωριστό που επιτεύχθηκε φέτος. Όλοι είδαν και όσοι δεν είχαν την ίδια άποψη ότι τα ευρωπαϊκά ματς είναι αυτά που και την αυτοπεποίθηση δημιουργούν και την ομάδα εκπαιδεύουν περισσότερο, γιατί πρέπει να ανταπεξέλθεις σε διαφορετικά είδη ποδοσφαίρου, με υψηλού επιπέδου ομάδες. Νομίζω ότι αυτό ήταν που κάνει τη διαφορά φέτος και φυσικά, όλοι μας έχουμε μια τρέλα πια, όταν πηγαίνουμε σε τελικούς να του κερδίζουμε. Κανένας μας δεν πηγαίνει με την αίσθηση ότι πάμε να χαρούμε το παιχνίδι».

Για το σχέδιο της ιδιοκτησίας, την αυτάρκεια της ΠΑΕ και πως αξιολογείται αυτή:

«Είναι άδικο για τον κόσμο να του ζητήσουμε να κρίνει υπό αυτό το πρίσμα αν του άρεσε η ομάδα ή όχι. Προφανώς υπάρχει μία συναίσθηση ότι οι οικονομικές τρέλες, παγκοσμίως, έχουν στοιχίσει σε ομάδες ακόμα και την ύπαρξη τους. Ο κόσμος πρέπει να ενδιαφέρεται αν το σχέδιο που έχει επιλεγεί από την εκάστοτε διοίκηση, είναι βιώσιμο ή μπορεί να στηριχθεί σε λογικά πλαίσια από την ομάδα και το ιδιοκτήτη.

Είναι άδικο όμως να ζητάμε από τον κόσμο να κρίνει αν τα οικονομικά αποτελέσματα είναι καλά ή αν τον κάνουν χαρούμενο. Κανένα φίλαθλο δεν κάνουν χαρούμενο τα οικονομικά αποτελέσματα. Τους φιλάθλους τους κάνουν χαρούμενους, το ωραίο ποδόσφαιρο, οι νίκες, οι τίτλοι οι ευρωπαϊκές πορείες και το αντιλαμβανόμαστε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρωτάθλημα του 2019 και με δεδομένο ότι υπήρχε τότε και ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο του FFP, βάλαμε έναν όρο στο τραπέζι, το οποίο θέλαμε να τον καταλαβαίνει και να τον αγκαλιάσει ο κόσμος, που ήταν ο οικονομικός εξορθολογισμός. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλό μπάτζετ, εξακολουθεί να είναι πρώτος-δεύτερος, ανάλογα τη χρονιά, στην Ελλάδα, εξακολουθεί να κάνει πολλές μεταγραφές, εξακολουθεί να δίνει πολύ μεγάλα συμβόλαιο, τα οποία σε σχέση με τον τρίο και τον τέταρτο έχουν πολύ μεγάλη απόσταση στο μέσο όρος τους. Είναι μία ακριβή ομάδα που στηρίζεται στο πάθος που έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης για αυτή. Δε στηρίζεται ακριβώς στον οικονομικό ορθολογισμό, ωστόσο προσπαθήσαμε να βάλουμε αυτόν τον όρο στο τραπέζι γιατί έπρεπε να καταλάβει και ο κόσμος ότι δε μας επιτρέπεται να κάνουμε ό,τι μας καπνίσει στα οικονομικά δεδομένα. Πρέπει να έχουμε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο.

Δεν ξέρω αν αυτό παρεξηγήθηκε, ότι ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε σε περικοπές ή ότι ο ΠΑΟΚ θα πηγαίνει να πάρει παίκτες από το «πανέρι» ή θα επιστρέψει σε χρόνια που όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε, αυτό πάντως, δε συνέβη.

Παρότι και τα 2-3 τελευταία χρόνια, υπάρχει κάθε καλοκαίρι μία εσωστρέφεια, ειδικά την περίοδο των μεταγραφών. Μία δημόσια κουβέντα, πολύ αυστηρή. Κάποιες φορές, εγώ τη θεωρώ άδικη».

Για τη δημόσια κουβέντα αυτή που έγινε γύρω από το αν άξιζαν τα λεφτά τους οι κινήσεις που έγιναν:

«Αυτό εγώ δε θέλω να το κρίνω. Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και για το πως, κατά τη γνώμη τους, αξιολογείται ή κοστίζει ένας παίκτης, είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με αυτόν το ρόλο. Εγώ δε μπορώ να πω αν άξιζαν τα λεφτά του Κούρτιτς».

Για το μεταγραφικό προγραμματισμό και αν αυτός ολοκληρώνεται εγκαίρως:

«Το μεταγραφικό σχέδιο κάθε καλοκαιριού, για το οποίο σωστά ο κόσμος ζητάει πολλές ενημέρωση, που κάποιες φορές είναι και δύσκολη ειδικά αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη συνολική εικόνα του αγωνιστικού τμήματος, ο οποίος σήμερα είναι ο κ. Μπότο, ακόμα κι αυτό έχει πολλές παραμέτρους. Ψάχνοντας ένα παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση την απαίτηση του προπονητή και στα οικονομικά δεδομένα τα οποία μπορεί να αντέξει ή δικαιολογεί η ιδιοκτησία να δοθούν, μπορεί να μη βρεθεί ο παίκτης που πληροί τα κριτήρια και να συναποφασίσουν οι συμμετέχοντες στο σχεδιασμό, ότι καλό είναι να μην παρθεί κάποιος άλλος στη θέση του κι ότι οι ανάγκες, καλύπτονται εκ των έσω.

Να δεχτώ ότι μπορεί να γίνει ένα λάθος στο σχεδιασμό ή κάποια καθυστέρηση ή να μην πάνε τα πράγματα όπως είναι, δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να δημιουργεί τόση μεγάλη ένταση, όσο γίνεται κάθε φορα 31 Αυγούστου, γιατί ας πούμε βγάζουμε στη βιτρίνα τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, πριν τους δούμε και σε κάποιους φαίνονται πολύ καλοί, σε κάποιους όχι τόσο καλοί, κάποιοι θα ήθελαν έναν παίκτη διαφορετικών χαρακτηριστικών…

Δεν πρέπει να μπαίνει αυτό στη δημόσια κουβέντα, πριν δούμε τα πράγματα να εξελίσσονται στο χορτάρι. Ούτε πρέπει να μπαίνει στη δημόσια κουβέντα τόσο πολύ, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Καλώς ή κακώς, άλλη αξιολόγηση υπήρχε από τον κόσμο για τον Μιτρίτσα τότε, άλλη υπάρχει τώρα. Άλλη υπήρχε π.χ. για τον Σάστρε τη μέρα που ήρθε, άλλη σήμερα. Άλλη υπήρχε για παίκτες που πληρώθηκαν ακριβά και ήρθαν με πολλές ελπίδες, άλλη υπάρχει σήμερα. Εγώ μιλάω από τη διοικητική πλευρά, όχι από την αγωνιστική. Δεν είχα ποτέ λόγο για τα αγωνιστικά και δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να έχω λόγο για τα αγωνιστικά».

Ποδόσφαιρο

Πορτογαλικά ΜΜΕ: «Η Μπενφίκα δεν θα είναι εμπόδιο για Μεϊτέ»

Μάνος Τσαλγατίδης
15.05.2025 22:19

Πήραν πανελλήνιο πρωτάθλημα τα ΠΑΟΚτσάκια

Μάνος Τσαλγατίδης
15.05.2025 22:02

Ο Παβλένκα γνωρίζει την επιθυμία του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
15.05.2025 20:46

Χειρουργική επέμβαση για τον Άγγελο Αναστασιάδη

Πάνος Γεωργογιάννης
15.05.2025 19:33

Πήγε στην έρημο ο Ντεσπόντοφ (pics)

Πάνος Γεωργογιάννης
15.05.2025 19:12

Η… αναμονή του ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
15.05.2025 19:00

Μπάσκετ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Σε κάθε γήπεδο, σε όλη τη γη!» (pics)

Πάνος Γεωργογιάννης
15.05.2025 18:03

«Τα καλύτερα έρχονται!» (pics)

Όλγα Χιονίδου
15.05.2025 14:55

Θα παίξει εντός στη Θεσσαλονίκη η Παρτιζάν;

Παναγιώτης Κυρικλίδης
14.05.2025 15:17

Το πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Γιάννης Σωτηρίου
14.05.2025 11:43

Παράθυρο παραμονής από Ρέινολντς μέσω Καντσελιέρι

Γιάννης Σωτηρίου
14.05.2025 10:00

Μνηστήρας από Ιταλία για Καντσελιέρι

Μάνος Τσαλγατίδης
14.05.2025 09:38

Αντίπαλοι

Επίσημο του Πετράκη στην Λάρισα

Πάνος Γεωργογιάννης
15.05.2025 18:38

Βρήκε προπονητή η ΑΕΛ

Γιάννης Σωτηρίου
15.05.2025 14:13

Οι διαιτητές στα Play Out της Super League

Γιάννης Σωτηρίου
15.05.2025 10:38

Ένας πρώην ΠΑΟΚτσής… υποβίβασε τον Μαλεζά

Εύα Σαράντη
14.05.2025 22:05

Ο Παναιτωλικός πέρασε με ανατροπή από την Λιβαδειά

Πάνος Γεωργογιάννης
14.05.2025 20:02

Παναθηναϊκός: Όλα ανοιχτά για το μέλλον του Βιτόρια

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 18:39
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Χάος στο Γκέτεμποργκ-Έστερσουντ, οπαδός επιτέθηκε σε παίκτη
15.05.2025 23:43
Με το δεξί η Κ18 του ΠΑΟΚ
15.05.2025 23:20
Ξέσπασε για τις κατηγορίες ο Ασένθιο
15.05.2025 22:48
Πορτογαλικά ΜΜΕ: «Η Μπενφίκα δεν θα είναι εμπόδιο για Μεϊτέ»
15.05.2025 22:19
Πήραν πανελλήνιο πρωτάθλημα τα ΠΑΟΚτσάκια
15.05.2025 22:02

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο μυθικός Βιειρίνια και το μέλλον του ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
14.05.2025 21:03
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Μάτια υγρά…

Σωτήρης Μήλιος
12.05.2025 08:48
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
13.05.2025 09:59
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?