«Κεραυνοί» από Δημοκράτη Παπαδόπουλο

Για τον πόλεμο λάσπης που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης

Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, και μέλος της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στον City of Primo 106,1 με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον Δικέφαλο.

Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, μάλιστα ήταν χείμαρρος αναφορικά με τον πόλεμο λάσπης που δέχεται ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος είναι η συσπείρωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μια δεκαετία Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, είναι καταλυτική η παρουσία του σε όλο τον σύλλογο σωστά;

«Πράγματι, πέρασε μια 10ετία από τις 10 Αυγούστου του 2012, όταν συναντηθήκαμε με την αντιπροσωπεία του προέδρου μας στο «Παλατάκι» για τις τελικές υπογραφές και την συμφωνία. Πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα η συμφωνία και έκτοτε άλλαξε η ιστορία του ΠΑΟΚ προς το καλύτερο και έχει φτάσει εκεί που περιμέναμε όλοι. Βέβαια ταβάνι δεν υπάρχει για τον ΠΑΟΚ, πάντα είμαστε σε έναν δρόμο ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε πιο ψηλά. Τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας. Αυτό που επιθυμούσε για αρχή να γίνει, έγινε, κάναμε μια ομάδα η οποία κατέκτησε τα προηγούμενα χρόνια πρωταθλήματα και κύπελλα και περιμένουμε το καινούργιο παλάτι, το καινούργιο στολίδι για την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, την «Νέα Τούμπα».»

Το σχέδιο για την κατασκευή της «Νέας Τούμπας» είναι το βήμα που θα σημάνει την επόμενη μέρα για τον ΠΑΟΚ;

«Πολύ σωστά. Αυτό δουλεύουμε όλοι ώστε να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να γίνει αυτό το στολίδι που πιστεύω ότι θα εκτινάξει τον ΠΑΟΚ πολύ ψηλά.»

Τα τελευταία χρόνια ακούμε έντονα την λέξη «αυτάρκεια», την οποία την ακούσαμε από τον Ιβάν Σαββίδη από τις πρώτες συνεντεύξεις, σωστά;

«Να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Όταν ήρθε ο Πρόεδρος είχε την εντύπωση ότι μπαίνει σε ένα ποδόσφαιρο ανάλογο με αυτό που γνώρισε και εκεί που βρισκόταν αλλά και στην Ευρώπη. Ένα ποδόσφαιρο δηλαδή το οποίο ο καλύτερος ή ο τυχερότερος μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν γνώριζε γι αυτήν την δυσωδία, την βρωμιά που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου ο πρωταθλητής έβγαινε από τον Αύγουστο, χωρίς να ενδιαφέρεται για καμία άλλη ομάδα. Χρειάστηκε χρόνο για να το καταλάβει, για να δει που έχει μπλέξει ώστε αυτό το ποδόσφαιρο να το αλλάξει. Και όπως θυμόμαστε πολύ καλά, ένα βράδυ στην Τούμπα με εκείνο το έγκλημα, που θα μπορούσαμε να έχουμε και θύματα εκείνη την μέρα με τον ανεκδιήγητο παπά που έφτασε σε εκείνο το σημείο (σ.σ.: αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ), θα θυμάστε ότι ο πρόεδρος είχε πει πως θα τα αλλάξει όλα. Και πραγματικά προσπάθησε και άλλαξε πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ευγνωμονούν όλοι οι Έλληνες γι αυτό. Φ

υσικά, πλήρωσε και 10,88 εκατομμύρια για να ξεχρεώσει τον ΠΑΟΚ. Άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, εκείνη την ζοφερή ΕΠΟ. Έφερε το VAR, ώστε να μην κάνουμε βουτιές τύπου Αλεξανδρή και Γιαννακόπουλου και να παίρνουμε τα πέναλτι 5,10,15 και 30 μέτρα έξω από την περιοχή. Να πέφτουμε στο κέντρο και να παίρνουμε τα πέναλτι.

Έφερε τους ξένους διαιτητές στην Ελλάδα, ώστε να μην επηρεάζονται οι διαιτητές από τα τηλεφωνήματα. Βέβαια, δεν μπορούσε να αλλάξει το ποδόσφαιρο στο 100%, διότι ένα τέλμα 50 και πλέον ετών δεν αλλάζει έτσι εύκολα. Αλλά θα αλλάξει, να είστε σίγουροι. Βλέπετε τι αγώνας γίνεται σήμερα για να γίνει στο ποδόσφαιρο πισωγύρισμα. Ένας Κλάτενμπεργκ που τα θαλάσσωσε όλα, θέλουμε να τον κρατήσουμε στην κορυφή.»

Τώρα θέλουν να κάνουν επαγγελματική την διαιτησία:

«Γιατί ξαφνικά θέλουν τώρα και δεν ήθελαν επί Γκιρτζίκη, Σαρρή και Πιλάβιο; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Ο λόγος είναι ότι τότε δεν χρειαζόταν, ξέραμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα από τον Αύγουστο. Να κάνουμε επαγγελματική διαιτησία, αλλά να την κάνουμε όπως θέλει η ΕΠΟ και όχι όπως θέλουν τα συμφέροντα. Και φτάνουμε στο σημείο να κάνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό. Να παίρνει τα κύπελλα συνέχεια. Να παίρνει πρωτάθλημα.

Να του παίρνουν ένα πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του με εκείνο το πεντακάθαρο γκολ του Βαρέλα, για το οποίο μιλάει όλη η Ευρώπη. Το ξέρετε ότι το γκολ του Βαρέλα το έχουν ως παράδειγμα στα σεμινάρια διαιτησίας στην Ευρώπη. Το έχουν ως παράδειγμα καθαρού γκολ. Και φτάνουμε στο σημείο να χάνουμε το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Θα είχαμε 70 βαθμούς εμείς και 67 η ΑΕΚ και το πήρε η ΑΕΚ. Όλοι φαντάστηκαν ότι μετά από αυτό θα τα παρατήσει ο πρόεδρος και τελικά επειδή είναι πολεμιστής, Πόντιος, επιχειρηματίας, κατόρθωσε και την επόμενη χρονιά πήρε νταμπλ με αήττητο πρωτάθλημα, πράγμα που δεν έχει κάνει ποτέ κανένας.»

Μετά από εκείνο το αήττητο νταμπλ όμως μήπως κάπως φρέναραν τα πράγματα;

«Δεν πιστεύω ότι φρέναραν τα πράγματα. Δεν τα βρίσκω όλα ωραία και καλά, όμως εκείνη η ομάδα έκλεισε τον κύκλο της. Ήταν μια ομαδάρα, η οποία όπου πήγαινε ήταν φόβος και τρόμος. Τώρα στήνεται μια καινούργια ομάδα, η οποία θέλει να είναι αυτάρκης, για να φτάσουμε και εκεί, κάτι που ο Σαββίδης είχε πει από τις πρώτες του συνεντεύξεις. Και θα γίνει η ομάδα αυτάρκης, αρκεί να είμαστε όλοι συσπειρωμένοι γύρω από την ομάδα και να μην αφήνουμε τα «ζιζάνια» εντός και εκτός Θεσσαλονίκης να κάνουν κακό στην ομάδα. Παρακολουθώ και κανάλια της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται όλη μέρα με τον ΠΑΟΚ. Έχει και άλλες ομάδες η Θεσσαλονίκη, αλλά ασχολούνται μόνο με τον ΠΑΟΚ. Το κακό του ΠΑΟΚ πουλάει.»

Ο κόσμος όμως πρέπει να ξέρει τι θέλει να κάνει η ομάδα:

«Σωστά, συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Ο αγνός κόσμος του ΠΑΟΚ, πρέπει να ξέρει ακριβώς τι ζητάει η ομάδα. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μειονέκτημα και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που θα διορθώσουμε σύντομα.»

Είστε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα, θα συνεχίσει αυτή η ανάπτυξη;

«Να πω κάτι πριν απαντήσω σε αυτό. Εξαιτίας του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έγινε θεσμός στο βόλεϊ, στο χάντμπολ, πάει πολύ καλά στο πόλο. Όλα αυτά λόγω της σύμπνοιας ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Στο μπάσκετ επίσης, έχει βοηθήσει πάρα πολύ οικονομικά την ομάδα ο πρόεδρος, χωρίς την βοήθεια του θα είχαμε πολλά προβλήματα, παρά την μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου. Στο κομμάτι της επόμενης μέρα, θεωρώ πως ένας οργανισμός όπως ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να μην βλέπει την επόμενη μέρα. Και αυτή θεωρώ θα είναι λαμπρή.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι υπάρχει μια στάση, γιατί γίνεται μια αλλαγή μεγάλη από την ομάδα του νταμπλ, στο χτίσιμο της νέας. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι και το νέο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει επίπεδο όταν γίνει η «Νέα Τούμπα». Τότε θα μιλάμε για μεγάλα πράγματα. Αλλά και μέχρι τότε δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Πρέπει παράλληλα να έχουμε μια ομάδα που να διεκδικεί πρωτάθλημα και κύπελλο. Να μην γίνει άλλο πισωγύρισμα όπως ο αποκλεισμό από την Λέφσκι. Καταλαβαίνουμε τα λάθη μας, με την Λέφσκι δεν ήμασταν καλοί, δεν ήμασταν έτοιμοι.»

Ποια είναι η απάντηση σας σε όλα αυτά που ακούγονται κατά καιρούς για τον Ιβάν Σαββίδη, ότι δηλαδή έχει κλείσει την κάνουλα κλπ, σας επηρεάζουν;

«Πως να με επηρεάζουν; Εγώ τα ζω. Έχει κλείσει την κάνουλα ενώ έχουν γίνει 10 μεταγραφές; Οι κακοπροαίρετοι λένε ότι οι παίκτες αυτοί δεν κάνουν. Πως του κρίναμε; Από δύο μόνο παιχνίδια; Μην ξεχνάμε ότι τέτοιο καιρό έχουμε ζήσει αποκλεισμό από την Έστερσουντ. Η στεναχώρια τότε ήταν ανείπωτη.

Κι όμως μετά η ομάδα συνήλθε, πάλι με τον Λουτσέσκου, και έκανε πρωταθλητισμό. Να μην κρίνουμε με δύο παιχνίδια. Ναι με την Λέφσκι ήμασταν κακοί. Ναι δεν κάναμε φάση. Και άλλες ομάδες όμως έπαιξαν Ευρώπη. Ο ένας έφαγε 4 και ο άλλος 2. Με αυτούς θα παίξουμε στο πρωτάθλημα, δεν θα παίξουμε με την Ρεάλ και την Παρί. Το είπα δύο φορές, θα το πω και Τρίτη, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτήν την ομάδα. Πιστεύω ότι έχει να μας δώσει πάρα πολλά.»

Υπάρχουν σκέψεις από τον ΑΣ ΠΑΟΚ ώστε να γίνει κάποια εκδήλωσε αποχαιρετισμού της Τούμπας;

«Ένα γήπεδο 63 ετών, σίγουρα θέλει αποχαιρετισμό. Θέλει εκδήλωση αντάξια της ιστορίας του ΠΑΟΚ και πιστεύω θα είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Αυτός ο αποχαιρετισμός του παλιού γηπέδου.»

 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!