Η διπλή ικανοποίηση μιας αποτυχημένης πώλησης

Ο Θόδωρος Χαστάς γράφει για τις δυο όψεις της μεταγραφής του Μιχάι

Ας πάρουμε τα πράγματα ανάποδα. Ο Ενέα Μιχάι ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019. Μέσα σε τρία χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα, δεν κατάφερε σχεδόν ποτέ να πείσει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, δεν κατάφερε σχεδόν ποτέ να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών για την ποδοσφαιρική του αξία, δεν κατάφερε σχεδόν ποτέ να “ψηλώσει” τις μετοχές του στο κλαμπ αλλά και στην χρηματιστηριακή πιάτσα.

Ήταν λίγες οι φορές που κέρδισε περιστασιακά την εμπιστοσύνη των προπονητών του, δύσκολα έβρισκε μια θέση στην βασική ενδεκάδα, και όταν αυτό συνέβαινε, η απόδοσή του στιγματιζόταν από ισχυρές μεταπτώσεις. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν οδηγήθηκε από το ομαλό και σταδιακό μονοπάτι. Οι απουσίες άλλων τού έδιναν συνήθως το δικαίωμα να παίρνει χρόνο συμμετοχής, άρα άτσαλα και χωρίς μεθοδευμένη πρόοδο.

Είναι δύσκολο να ψέξεις τον Αλβανό στόπερ καθώς η περίπτωσή του δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία αξιοποίησης από το κλαμπ. Ο ίδιος έχανε σε αυτοπεποίθηση, αυτό τον έφερνε ακόμα πιο πίσω στην ιεραρχία, έτσι από τα 20 μέχρι τα 23 του χρόνια δεν κατάφερε να παρουσιάσει ούτε βελτίωση ούτε εξέλιξη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει κάποια στιγμή το αδιέξοδο. Ο ποδοσφαιριστής να μην πολυθέλει να παραμείνει αλλά να προτιμά ένα άλλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, ο ΠΑΟΚ να μην πολυκαίγεται να τον κρατήσει. Υπό αυτό το πρίσμα, η – επίσημη από σήμερα (15/8) – παραχώρησή του στην Φαμαλικάο ίσως ήταν η καλύτερη λύση για όλους. Να φέρνει ικανοποίηση σε αμφότερες τις πλευρές. Είναι όμως έτσι;

Αφήνοντας πίσω την προαναφερόμενη πρώτη διάσταση της μεταγραφής, οι υπόλοιπες δυο καταδεικνύουν ένα de facto ποδοσφαιρικά, λογικά και επιχειρηματικά αποτυχημένο deal.

Αρχικά γιατί ο Δικέφαλος, σήμερα 15 Αυγούστου και λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, έχει στην διάθεσή του μόλις δυο διαθέσιμους και υπολογίσιμους στόπερ (Ίνγκασον-Κάργα). Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τραυματίες ή νεαροί και άπειροι. Για τον ίδιο λόγο ο Μιχάι δεν είχε παραχωρηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς η συγκυρία είχε και πάλι να κάνει με ελλείψεις στο κέντρο άμυνας.

Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι τόσο αυτό, όσο η αυτή καθ’ αυτή η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την πορτογαλική ομάδα. Ο Δικέφαλος που είχε αποκτήσει τον Μιχάι το καλοκαίρι του 2019 με 850.000 ευρώ στον Παναιτωλικό (λίγες μέρες μετά τα 700.000 ευρώ που είχε δώσει για τον Μελιόπουλο, αν σας λέει κάτι αυτό…), πουλά τον παίκτη με 250.000 ευρώ. Ένα σέντερ μπακ 24 χρόνων, διεθνή με την εθνική ομάδα της χώρας του, χωρίς πρόσφατα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών στο κοντινό παρελθόν. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν του έδωσε προοπτική και υπεραξία, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εκεί έξω για τον Μιχάι.

Σε ποια ομάδα θα ανήκε ένας παίκτης τέτοιων χαρακτηριστικών και στοιχείων και θα παραχωρούνταν με αυτό το ποσό; Σε αλβανική ομάδα; Σε ομάδα της Βουλγαρίας; Σε ομάδα της Super League;

Το 50% συνιδιοκτησίας με την Φαμαλικάο μπορεί να λέει κάτι, μπορεί και τίποτα. Δεν είναι δεδομένο ότι θα πωληθεί ο παίκτης την προσεχή τριετία. Οπότε τα 250.000 ευρώ μένουν εκεί, ολοστρόγγυλα, και σχεδόν προκλητικά να βάζουν τίτλο σε αυτό το deal.

Ένα deal που, όσον κι αν αφορά έναν ποδοσφαιριστή που δεν άφησε γεύση, άρωμα, μνήμες και ερείσματα στην Τούμπα, έναν ποδοσφαιριστή που πέρασε μάλλον αδιάφορος από τον κόσμο αυτά τα τρία χρόνια, με επιχειρηματικούς και ποδοσφαιρικούς όρους κρίνεται αποτυχημένη.

ΥΓ. Κατά τα άλλα, ο Μιχάι δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα σε κανέναν εντός και εκτός ομάδας, θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ΠΑΟΚ για το γκολ που πέτυχε στο “Καραϊσκάκη”. Ο δρόμος είναι μπροστά του και η τύχη στα χέρια του. Καλή επιτυχία στην συνέχεια.

Facebook Page: Θόδωρος Χαστάς

Instagram: theohastas

Twitter: Thodoros Hastas

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!