Το ντεμπούτο του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ (pics)

Σαν σήμερα η πρώτη παρουσία του Ρούμανου στον πάγκο του Δικεφάλου

Σαν σήμερα στις 17/8/2017, ο Ράζβαν Λουτσέσκου κάθισε για πρώτη φορά τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Πριν από πέντε χρόνια ακριβώς, για το πρώτο παιχνίδι των play off του Europa League, o Δικέφαλος είχε κερδίσει στην Τούμπα τη σουηδική Έστερσουντ με 3-1. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Πρίγιοβιτς (2) και Μάτος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (63′ Πέλκας), Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ (74′ Ενρίκε), Μακ (80′ Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς.

Έστερσουντ: Κεϊτά, Μουκίμπι (71′ Γκέρο), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα (71′ Μπέργκβιστ), Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά, Γκόντος (81′ Μπιόργκστρομ).

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά από αγώνα, ο Λουτσέσκου είχε πει τότε:


Για το παιχνίδι: “Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, είδαμε τη συνοχή που είχε ο αντίπαλος και τη θέληση να πάρει κάθε μπάλα. Είχαμε υπομονή στην αρχή και ήταν πολύ καλό αυτό, γιατί ξέραμε ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε και είχαμε και καλές αντιδράσεις στο transition.

Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ που άλλαξε εντελώς την ψυχολογία μας, χάσαμε την ισορροπία στην ομάδα μας και προσπαθήσαμε να τελειώσουμε λίγο βεβιασμένα φάσεις. Σε κάποιες φάσεις θέλαμε να σκοράρουμε, αλλά χωρίς να έχουμε σωστή ισορροπία.

Η τύχη και η καλή στιγμή μας ήταν όταν σκοράραμε το γκολ και φέραμε το ματς στα ίσα. Ήταν πιο εύκολο να συζητήσουμε με τους παίκτες μας και να καταλάβουμε ότι η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια. Είπαμε ότι έπρεπε να έχουμε την απαραίτητη υπομονή.

Επιστρέψαμε λέγοντας ότι έπρεπε να έχουμε την κατοχή, ακόμη κι αν δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος πετύχαμε άλλα δύο γκολ, που ήταν πολύ σημαντικά και για μένα και για το προσωπικό και για όλη την ομάδα.

Μας βοηθάει ψυχολογικά, αλλά περισσότερο μας ενώνει ο τρόπος με τον οποίο πήραμε αυτή τη νίκη. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι”.

Για τις επιλογές του στο χώρο του κέντρου και τον Πέλκα: “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτή τη θέση, όλοι υπολογίζονται, όσοι είναι εδώ θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Ο Πέλκας μου έδειξε στην προπόνηση ότι μπορεί να παίξει.

Με την ταχύτητα του και με τη δυνατότητα του να βγαίνει στο χώρο, μπορεί να δώσει πάρα πολλές λύσεις. Ο κάθε παίκτης έχει τη δική του ποιότητα και πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε. Μία ομάδα πρέπει να έχει ένα στυλ και να μπορεί να το αλλάξει ανάλογα με τους παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο”.

Για την απόδοση των παικτών του: “Οι παίκτες έχουν θέληση να καταφέρουν πράγματα. Θέλω να γίνουν πιο επιθετικοί όταν δεν έχουν την μπάλα, να έχουμε περισσότερη συνοχή. Θέλω καλύτερες αξιολογήσεις στο παιχνίδι όταν έχουμε την μπάλα.

Αλλά όλα αυτά θα έρθουν μέρα με τη μέρα, μέσα από τη δουλειά. Χρειαζόμαστε να έχουμε κι άλλους παράγοντες μαζί μας, όσο δουλεύουμε η αυτοπεποίθηση όλων μεγαλώνει.

Στο τέλος είχαμε 73% κατοχή και μου άρεσε αυτό, αλλά πρέπει να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί και να χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας αυτή την κατοχή. Σε γενικές γραμμές ήταν μία νίκη επιστροφής, θέλησης, αποφασιστικότητας και της θέλησης να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό γεγονός απόψε”.

Για τη φιλοσοφία του γύρω από τη διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων: “Δεν είχα το χρόνο να σκεφτώ το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά είχα μία μικρή ιδέα στο μυαλό μου. Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να αναλύσουμε αυτή τη στιγμή.

Είμαστε στην αρχή της σεζόν, επιστρέφουμε από την προετοιμασία και η αντίπαλη ομάδα είναι σε φουλ φόρμα. Θα πρέπει να έχουμε κάποιες αλλαγές, αλλά οι παίκτες μου δουλεύουν πάρα πολύ και πρέπει να τους δώσω ευκαιρίες. Πρέπει πάντως να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα”.

Για τις μεταγραφές: “Ξέρω ότι θα θέλατε να σχολιάσω αυτό το κομμάτι, αλλά προτιμώ να είμαι συγκεντρωμένος στους δικούς μας παίκτες. Ξέρω πολύ καλά ότι η διοίκηση θα δουλέψει για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα”.

Για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ: “Είναι το πιο σημαντικό γεγονός της βραδιάς, το είπα και πριν. Ήταν μία δύσκολη στιγμή, δεχθήκαμε ένα γκολ που ήταν άδικο να το δεχτούμε. Αλλά μετά επιστρέψαμε και αντιδράσαμε σαν μία μεγάλη ομάδα. Αυτή είναι η νοοτροπία, θα υπάρχουν πάντα δύσκολες στιγμές, αλλά πρέπει να ξέρουμε να κρατάμε την ισορροπία μέσα στην ομάδα και να προσπερνάμε αυτές τις στιγμές όλοι μαζί”.

Για το αν θεωρεί ότι τελείωσε η υπόθεση πρόκριση: “Όχι! Είναι ένα σκορ που μας δίνει ψυχολογικό προβάδισμα, αλλά δεν τελείωσε κάτι”.

Για τους τομείς που έχει εστιάσει στις προπονήσεις: “Κάθε μέρα προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, έχω έξυπνους παίκτες που αξιολογούν πολύ καλά τις καταστάσεις με την εμπειρία τους. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε καλά αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

Να σημειωθεί βεβαίως ότι στην ρεβάνς, οι “ασπρόμαυροι” ηττήθηκαν με 2-0 και αποχαιρέτησαν πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Περηφάνεια στον ΠΑΟΚ για τον Γιάννη!

Back to Back με… μαγικό για τον Κωνσταντέλια! (video)

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Η ευχή του Πογέτ για ΠΑΟΚ

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!