Η συνήθεια που τους έγινε λατρεία (video)

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Άρη στο Κύπελλο

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Άρη με 1-0 και στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έπειτα από τη νίκη τους με το ίδιο σκορ στον Πειραιά, παίρνοντας την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΑΕΚ.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μίτσελ Γκονζάλεθ ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, με κορυφαία αυτή στο πέναλτι του Αντρέ Γκρέι στο 84ο λεπτό.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς. Στα πρώτα δευτερόλεπτα, μάλιστα, ο Πίτερ Ετέμπο υποχρέωσε με δυνατό σουτ τον Τζολάκη να διώξει σε κόρνερ.

Η ατομική ενέργεια του Γκρέι στο 4’, κατέληξε σε αναιμικό σουτ, καθώς ο Τζαμαϊκανός φορ πιέστηκε από δυο αντιπάλους στην τελική του προσπάθεια. Καθώς κυλούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του.

Μάλιστα, ο Ματιέ Βαλμπουενά με σουτ στην κίνηση ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Χουλιά Κουέστα στο 20’ ενώ επτά λεπτά μετά, από προσπάθεια του Γιώργου Μασούρα, ο Μπράντλεϊ Μαζικού έδιωξε την μπάλα προτού αυτή περάσει τη γραμμή.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, με τους τερματοφύλακες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ειδικά ο Τζολάκης, έσωσε δυο φορές την εστία του με αντίπαλο τον Γκρέι, αρχικά σε τετ-α-τετ στο 34’ – ήταν σε πλάγια θέση κι εν συνεχεία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, απλώνοντας το δεξί πόδι του σε κοντινό πλασέ του πρώην επιθετικού της Γουότφορντ.

Ενδιάμεσα, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Σεντρίκ Μπακαμπού δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του, σε παράλληλο γύρισμα του Μάριου Βρουσάι.

Οι φάσεις ήταν πολύ λιγότερες στο δεύτερο μέρος, όπου κυριάρχησε η σκοπιμότητα – ιδίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Στο 65’, πάντως, ο Τζολάκης πραγματοποίησε ακόμη μία σωτήρια επέμβαση, σε πλασέ του Μάρβιν Πίρσμαν, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μάνου Γκαρθία.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ροντινέι πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Χουάν Ιτούρμπε ενώ στο 72’ η κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, από κόρνερ του Χάμες Ροντρίγκες, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στο 83ο λεπτό έγινε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι. Ο Γκρέι άφησε πίσω του τον Ντόη, ο οποίος προσπάθησε να τον κρατήσει. Ο Τζαμαϊκανός πλάσαρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, ο Ματέο Γκαρσία στην εξέλιξη της φάσης σούταρε, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να κάνει σωτήρια προβολή.

Ωστόσο, ο Ιστβαν Βαντ γύρισε πίσω τη φάση και, σε συμφωνία με το VAR, έδειξε τη βούλα του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον Ντόη. Όμως, ο Τζολάκης νίκησε και πάλι τον Γκρέι, κρατώντας το 0-0.

Ο Ολυμπιακός εν τέλει σημείωσε και το μοναδικό γκολ του αγώνα. Από πάσα του Ντιάντιε Σαμασέκου, ο Ελ Αραμπί «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε εύστοχα τον Κουέστα για το 0-1.

Με δύο νίκες με το ίδιο σκορ, η ομάδα του Μίτσελ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κι ετοιμάζεται για τις διπλές αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, αφήνοντας με την πικρία – για μια ακόμη χρονιά – τον Άρη.

Διαιτητής: Ιστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Φαμπιάνο – Μπιέλ

Κόκκινες: Ντόη (84’).

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (76’ Πάλμα), Ιτούρμπε (81’ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Βρουσάι (86’ Σισέ), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71’ Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62’ Χάμες), Μπιέλ (86’ Ραμόν), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!