inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
Π.Α.Ο.Κ.Ποδόσφαιρο

Δούκας για το ντέρμπι και τον τελικό Κυπέλλου

Η θέση του Δικεφάλου για το πολύ σημαντικό ζήτημα

Δημήτρης Βαφειάδης
03.02.2023 19:59
Share
SHARE

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Λευτέρη Δούκα και για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, μετά τα όσα είπε για την επίθεση που δέχεται ο Ράζβαν Λουτσέσκου (δείτε ΕΔΩ), για το καυτό pregame των ανακοινώσεων και τα όσα πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το γεγονός πως η όλη κατάσταση παραπέμπει στο 2018 και γενικότερα το ότι οι Πειραιώτες ανεβάζουν για μία ακόμα φορά τους τόνους πριν από ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Τότε βέβαια, το 2018, δεν υπήρχαν Play Off και τολμώ να πω ότι αυτό το οποίο δοκιμάζει από χθες να κάνει ο Ολυμπιακός, μοιάζει αρκετά με εκείνο που έκανε το 2018. Αυτό που έκανε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, με τον Γκαρθία. Υπό μία έννοια, αυτά που βγάζει, οι ανακοινώσεις, είναι το κολλάρο του 2023. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες βέβαια τώρα, αλλά ο Ολυμπιακός πάντα προσπαθεί να λειτουργεί έτσι, δεν αλλάζει τακτική. Έτσι έχει μάθει, να σημαδεύει την τράπουλα και όταν δεν μπορεί να τη σημαδέψει, να αναποδογυρίζει το τραπέζι για να χαλάσει το παιχνίδι».

Για το πως κατά την άποψή του φτάσαμε στις χθεσινές ανακοινώσεις:

«Καλύτερα να ρωτήσετε έναν εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, αυτός άλλωστε το ξεκίνησε. Και οι δύο ομάδες, όπως όλες οι ομάδες σε αγώνες τέτοιας σπουδαιότητας, θέλουν ελίτ διαιτητή. Ο Ολυμπιακός πρώτος, με διαρροή, δημοσιοποίησε πως θέλει ελίτ διαιτητή, με το σκεπτικό πως ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Έτσι, οι δύο ομάδες συμφώνησαν στο να έρθει ένας καλός διαιτητής από το πάνω ράφι.

Όντως ήρθε αυτός ο διαιτητής, αλλά στην πορεία στον Ολυμπιακό ενοχλήθηκαν γιατί είναι Σλοβάκος και τον συνέδεσαν με τον Λούμπος Μίχελ. Αν είχε ο Ολυμπιακός πρόβλημα με κάποιον διαιτητή, έπρεπε να το δημοσιοποιήσει πριν τους ορισμούς. Αν υπήρχε ορισμός Ρουμάνου διαιτητή κατηγορίας ελίτ, θα τον δεχόταν ο Ολυμπιακός;

Πριν από δύο εβδομάδες, είχαμε την ίδια ιστορία με τον Κουλμπάκοφ, όχι βέβαια τόσο έντονα όσο το κάνει τώρα ο Ολυμπιακός. Εάν θέλεις να βρεις αφορμή, βρίσκεις. Αν ο διαιτητής ήταν Γερμανός, θα λέγαμε πως είχε σχέση με τον Ρέμπε; Αν θέλεις να βρεις τρόπους να προετοιμάσεις μία δραπέτευση, γιατί ο Ολυμπιακός δραπέτευσε το 2018, βρίσκεις. Ενδεχομένως και τώρα να θέλει να κάνει το ίδιο».

 

Για τη χιουμοριστική απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Δεν έχουμε άλλο τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε. Αν θέλεις να μιλήσεις σοβαρά με τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει σοβαρός τρόπος. Μόνο ο χιουμοριστικός είναι ο ενδεδειγμένος. Ο Ολυμπιακός έχει φοβικό σύνδρομο με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Και στην Τούμπα αλλά όπως πάει η ιστορία και στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Το μόνο που αλλάζει είναι το σενάριο και οι αφορμές.

Αν κάνει κανείς μία αναδρομή στην επικοινωνιακή τακτική του Ολυμπιακού, πριν και μετά τους αγώνες, καταλαβαίνει εύκολα πως είναι κάτι επαναλαμβανόμενο. Αυτή είναι η τακτική του. Και μιας ο Κρούζλιακ συνδέθηκε με ένα ματς του Ολυμπιακού στο Κίεβο, να τους παραπέμψω στους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Μετά από κάθε αγώνα, χωρίς εξαίρεση, τους έφταιγε ο διαιτητής. Απλά, επειδή στην Ευρώπη δεν τον παίρνει να εκφράζεται με τέτοια χυδαιότητα, λειτουργεί με περισσότερη εσωστρέφεια».

Για το ότι τα σοβαρότερα διαιτητικά λάθη στο φετινό πρωτάθλημα, ευνόησαν τον Ολυμπιακό και το αν αυτός είναι ο στόχος των Πειραιωτών:

«Δεν το αποκλείω. Πρέπει σε γενικές γραμμές όμως να παραδεχθούμε πως από διαιτητικής πλευράς, ολοένα και βελτιώνεται το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα στον κόσμο χωρίς λάθη. Ενδεχομένως να υπάρχει και ένας επηρεασμός από την επικοινωνιακή τακτική κάθε ομάδας, αλλά το φαινόμενο δεν μπορεί να απαλειφθεί εντελώς.

Αυτός ήταν ο λόγος που και οι δύο ομάδες ζήτησαν ελιτ διαιτητή, όπως επίσης αυτός ήταν ο λόγος που ήρθαν οι ξένοι διαιτητές και το VAR. Όχι να μηδενίσουν τα λάθη, αλλά να σταματήσουν να μπαίνουν διαιτητές σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δεν νομίζω πως υπάρχουν τέτοιοι τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τα χρόνια πριν τους ξένους διαιτητές, όπου συμπτωματικά μία ομάδα έπαιρνε όλα τα σφυρίγματα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες στο φετινό πρωτάθλημα και τη διαιτησία:

«Σε γενικές γραμμές τολμώ να πω ναι. Υπάρχουν επιμέρους φάσεις όπου ομάδες αδικήθηκαν και ευνοήθηκαν, μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να διαγράψουμε εντελώς, όπως δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε και το δικαίωμα από έναν προπονητή που βλέπει να κλέβουν τον ιδρώτα των παικτών του, να βγει να το δημοσιοποιήσει».

Για την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, πως δεν υπάρχει ο χρόνος για να αντικατασταθεί ο διαιτητής του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:

«Θα προτιμούσα να την αφήσω ασχολίαστη, δεδομένου πως βρίσκεται στη μέση δύο αντιμαχόμενων πυρών. Η θέση του είναι δύσκολη».

Για τη θέση του ΠΑΟΚ στο μεγάλο πρόβλημα της χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου από τη φορολόγηση του στοιχήματος και το ότι ο ΠΑΟΚ ψήφισε ναι στην πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Γιατί αυτό είναι που ζητούσαν οι ΠΑΕ. Να μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λειτουργεί ως ΠΑΟΚ, λειτουργεί ως συνεταιρισμός. Αυτό ζητούσαν εξαρχής οι ομάδες. Ειδικά οι λεγόμενες μικρές ομάδες, περίμεναν εδώ και καιρό τα χρήματα για να επιβιώσουν. Δεν θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να μείνει αδιάφορος σ΄ αυτό».

Για το αν ανησυχεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να… φύγει ξανά από το γήπεδο:

«Το 2018 πέτυχε τον σκοπό του. Δεν μπορώ να πω αν ανησυχούμε ή όχι. Ας έρθει με το καλό στη Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα και βλέπουμε. Το θέμα έχει να κάνει και με τη δική μας συμπεριφορά. Έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να σκεφτούμε τη συμπεριφοράς μας. Αν δώσει κάποιος αφορμή και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλευτεί, τι να πω. Ο Ολυμπιακός μας δίνει μία ακόμα τροφή για σκέψη, σε όλους μας, να είμαστε πιο προσεκτικοί στη διάρκεια του αγώνα».

Για την απόφαση της ΕΕΑ που ακόμα αναμένεται:

«Δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα. Δεν ξέρω, αν θέλουμε να χαριτολογήσουμε, ενδεχομένως να περιμένουν το αποτέλεσμα του μεθαυριανού αγώνα, για να αποφασίσουν πόσοι βαθμοί θα λείπουν από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει στην πράξη πως δεν αστειεύεται και δεν καταφεύγει στα μεγάλα λόγια.

Την προηγούμενη φορά, στην υπόθεση με την Ξάνθη, τα υπομνήματα, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, κατατέθηκαν στις 23 Ιανουαρίου. Τέσσερις ημέρες μετά, στις 27 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε από την ΕΕΑ η απόφαση εν μέσω αγώνα. Μεσολάβησαν τέσσερις μόλις ημέρες, για μία πολύπλοκη από νομικής πλευράς υπόθεση και ενώ τρεις ομάδες, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η Λάρισα, είχαν καταθέσει υπομνήματα.

Τώρα. τα υπομνήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Γιώργου Σαββίδη, κατατέθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου. Σήμερα είμαστε στις 3/2, έχει περάσει 1,5 μήνας και η απόφαση δεν έχει ακόμα βγει».

Για το αν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια για το κυριακάτικο ντέρμπι:

«Τελειώνουν τα εισιτήρια και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί και τυπικά το sold out. Υπάρχουν μερικά διαθέσιμα ακόμη».

Για το αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σκέφτεται να πάρει κάποια έξτρα μέτρα για την ασφάλεια του αγώνα:

«Σε όλα τα παιχνίδια αυτής της επικινδυνότητας και σημασίας πάντα υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα. Νομίζω τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Τα κλασικά, πολύ αυστηρά, μέτρα ασφαλείας. Αν υπάρχει κάτι άλλο, θα δημοσιοποιηθεί μέσω ανακοίνωσης».

Για τον τελικό Κυπέλλου και την προοπτική να διεξαχθεί στο εξωτερικό:

«Διαφωνώ. Η λύση του εξωτερικού είχε προβλεφθεί μαζί με την επιλογή του Πανθεσσαλικού, εάν φιναλίστ ήταν μία ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από τη Νότια. Αν και είναι νωρίς να συζητήσουμε για τον τελικό, καθώς ακόμα δεν ξέρουμε το ζευγάρι του τελικού, ας προσπαθήσουμε να έρθουμε στη θέση της ομοσπονδίας, των ομάδων και της Αστυνομίας και να σκεφτούμε πως δεν είναι απλό ζήτημα να γίνει ο τελικός στον Βόλο, σε περίπτωση ενός ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ή ενός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

Αν γίνει ένας τελικός στον Βόλο, από τη μία οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν θα έχουν τόσο μεγάλο κόστος όπως τα προηγούμενα χρόνια, ταξιδεύοντας στην Αθήνα, αλλά σκεφτείτε με πόση μανία θα ψάχνουν όλοι εισιτήριο. Επιπλέον, δεν είμαι σίγουρος εάν τα 8 ή τα 8,5 χιλιάδες εισιτήρια που εξασφάλισαν οι δύο ομάδες στον τελευταίο τελικό στον Βόλο, θα εγκριθούν από την Αστυνομία. Φανταστείτε να πει η ΕΠΟ τελικός στον Βόλο και να πει η Αστυνομία 500 εισιτήρια για κάθε ομάδα.

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει επισήμως η συζήτηση, γιατί απλά δεν ξέρουμε τις ομάδες του τελικού. Δεν είναι τόσο απλό ζήτημα. Κάθε χρόνια προκύπτουν ζητήματα και ερωτήματα. Που θα γίνει ο τελικός, πότε θα γίνει, πόσα εισιτήρια θα πάρει η κάθε ομάδα, αν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή όχι. Νομίζω πως είναι προτιμότερο να τον χρόνο, να μιλήσουμε πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και όχι θεωρητικά».

Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ (ξανά) θα είναι μία ομάδα του προπονητή του

Σωτήρης Μήλιος
01.07.2025 09:46

Η επιμονή των Περουβιανών και η αλήθεια για Πένια

Πάνος Γεωργογιάννης
01.07.2025 00:06

Ένα απόγευμα γεμάτο ποδόσφαιρο (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 23:37

Ανεβάζουν στροφές οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 22:11

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 22:01

Ο Τέιλορ θα γίνει ο πρώτος

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 21:40

Μπάσκετ

Ημέρα Γιούρι Ζντοβτς στον ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
01.07.2025 10:17

Πήρε αύξηση και μένει Μπακς ο Πόρτερ

Γιάννης Σωτηρίου
01.07.2025 03:32

Οδεύει προς Πανιώνιο ο Κρούζερ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 21:22

Έμαθε πιθανούς αντιπάλους ο ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
30.06.2025 19:29

Στην Ελβετία από αύριο (1/7) ο Βασίλης Τριλυράκης

Δημήτρης Βαφειάδης
30.06.2025 16:06

Ώρα ανακοινώσεων για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ!

Δημήτρης Βαφειάδης
30.06.2025 15:48

Αντίπαλοι

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 22:01

Μεταγραφή- ρεκόρ για τον ΟΦΗ

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 20:22

Παρελθόν έξι παίκτες από τον ΟΦΗ!

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 14:23

Νέα προσθήκη στον Παναιτωλικό

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 12:21

Τελειώνουν τον Κουέστα από τον Άρη

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 09:51

Ατρόμητος: Ο Βόκολος αναλαμβάνει και παρουσιάζεται

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 09:29
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ημέρα Γιούρι Ζντοβτς στον ΠΑΟΚ!
01.07.2025 10:17
Ο ΠΑΟΚ (ξανά) θα είναι μία ομάδα του προπονητή του
01.07.2025 09:46
Νέο κάζο για τη Μάντσεστερ Σίτι! (video)
01.07.2025 09:28
Πήρε αύξηση και μένει Μπακς ο Πόρτερ
01.07.2025 03:32
Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του
01.07.2025 09:33

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Κώστας Βασιλόπουλος
01.07.2025 09:33
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Κάτι κινείται επιτέλους

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
30.06.2025 20:03
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
21.06.2025 21:57
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο μοναδικός δρόμος προς τη σίγουρη αποτυχία

Θόδωρος Χαστάς
20.06.2025 14:05
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο λόγος του Πόντιου…

Σωτήρης Μήλιος
18.06.2025 10:09
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το συμβόλαιο του Ντέλια και η προοπτική του OPEN

Κώστας Βασιλόπουλος
16.06.2025 21:28

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?