Μετέωρος παραμένει ακόμη ο τόπος διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί ο τελικός είναι γνωστός.
Το μόνο δεδομένο αυτή τη χρονική στιγμή είναι ότι δεν θα διεξαχθεί στην Κύπρο, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει η ΕΠΟ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΠΟ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος.
Μετά τις αερολογίες περί διεξαγωγής του τελικού στο εξωτερικό, προέκυψε και πάλι η λύση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Ωστόσο, ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε αρνητικά (δείτε εδώ), στην περίπτωση να πραγματοποιηθεί στο Βόλο ο τελικός κι έτσι παραμένει στον «αέρα» η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος, που θα φιλοξενήσει το μεγάλο γεγονός.
Αξίζει, όμως, να ανατρέξει κανείς στα γήπεδα, που έχουν φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και ένας από τους δύο φιναλίστ ήταν ο ΠΑΟΚ.
Η ιστορία του Δικεφάλου στο θεσμό του Κυπέλλου ξεκινά από τη σεζόν 1938-1939. Τότε, οι «ασπρόμαυροι» αντιμετώπισαν την ΑΕΚ στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Το εν λόγω γήπεδο φιλοξένησε και τους δύο επόμενους τελικούς του Δικεφάλου το 1951 κόντρα στον Ολυμπιακό και το 1955 απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Από τη δεκαετία του 1970 μπήκε στη ζωή του ΠΑΟΚ το Γεώργιος Καραϊσκάκης, μιας κι εκεί αγωνίστηκε σε πέντε τελικούς (1971, 1972, 1973, 1977, 1978), εκ των οποίων στους δύο αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό!
Το 1974 οι «ασπρόμαυροι» αντιμετώπισαν τους Πειραιώτες στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας και πάλι στην Αθήνα. Οι περιπλανήσεις του ΠΑΟΚ σε τελικούς επί αθηναϊκού εδάφους δεν έχουν τελειωμό, αφού και τη δεκαετία του 1980 ο Δικέφαλος έδωσε το παρόν σε μεγάλα «ραντεβού» του Κυπέλλου, αγωνιζόμενος τρεις φορές στην πρωτεύουσα. Για δύο συναπτές σεζόν, ο τελικός του Κυπέλλου διεξάγονταν σε διπλούς αγώνες. Το 1992 ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των τελικών, φέρνοντας ισοπαλία, ωστόσο ηττήθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Μπήκε ο 21ος αιώνας για να κατορθώσει ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν αποτελεί εντύπωση καθώς ο αντίπαλός του ήταν ο Άρης. Όπως συνέβη και το 1970 όταν οι δύο ομάδες διασταυρώθηκαν στα τελικά, έτσι και το 2003 αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τούμπας.
Τι λένε, λοιπόν, οι αριθμοί;
Σε 21 (υπάρχει κι ένας που ήταν διπλός) τελικούς που έχει αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του έχει παίξει δύο φορές στη Θεσσαλονίκη, αμφότερες κόντρα στον Άρη, ενώ μία μόλις φορά έπαιξε στον Βόλο και 18 (!) στην πρωτεύουσα.