Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το League Cup και διεκδικεί Κύπελλο και έξοδο στο Champions League όμως απέτυχε ξανά στην Ευρώπη και ο Έρικ τεν Χαχ εμφανίζεται διατεθειμένος να αλλάξει πολλά ενόψει της νέας σεζόν, με 15 παίκτες να είναι “στον αέρα”.
Με το 2-0 επί της Νιούκαστλ στο “Γουέμπλεϊ” στα τέλη Φεβρουαρίου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το League Cup και έδωσε τέλος σε έξι χρόνια ανομβρίας, όμως παρά το γεγονός πως πήρε έναν τίτλο, κυνηγάει έναν ακόμα εντός των συνόρων (αυτόν του FA Cup, που βρίσκεται στα ημιτελικά) και είναι μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Premier League, η ατμόσφαιρα στους κόκκινους διαβόλους δεν είναι ειδυλλιακή.
Αιτία η αγωνιστική αστάθεια που παρατηρείται εντός της ομάδας και η οποία έκανε την εμφάνισή της το βράδυ της Πέμπτης (20/4) στο “Σάντσεθ Πιθχουάν” και έφερε τη βαριά ήττα με 3-0 από την Σεβίλλη, με τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa League να είναι επώδυνη για το σύλλογο και να φέρνει τον Έρικ τεν Χαχ σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Σταυροδρόμι κομβικών αποφάσεων όσον αφορά στην Γιουνάιτεντ που θα έχει τη νέα σεζόν, με τον Ολλανδό προπονητή να έχει δείξει την πυγμή του από την πρώτη του σεζόν στο σύλλογο όταν έβαλε το σύνολο πάνω από τον… Κριστιάνο Ρονάλντο και να ετοιμάζεται για ολικό λίφτινγκ ενόψει της δεύτερης σεζόν του.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι “Times”, με το αγγλικό μέσο να αποκαλύπτει πως οι κόκκινοι διάβολοι σκέφονται σοβαρά να προχωρήσουν σε μαζικές εκκαθαρίσεις, που ενδέχεται να φτάσουν τους 15 ποδοσφαιριστές, για να απελευθερώσουν χώρο στο ρόστερ αλλά και να εξοικονομήσουν χρήματα για να κινηθούν δυναμικά στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.
Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ που είναι στον αέρα
Νταβίντ Ντε Χέα: Μετράει πάνω από 530 εμφανίσεις με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στα 12 χρόνια παρουσίας του στο “Ολντ Τράφορντ” και είναι ο κίπερ με το ρεκόρ σε clean sheets (ματς που κράτησε ανέπαφη την εστία του) στην ιστορία των κόκκινων διαβόλων, όμως δεν έχει ακόμα υπογράψει νέο συμβόλαιο και υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με το αν είναι πλέον ο κατάλληλος για να σηκώσει το βάρος της φανέλας με το Νο 1.
Χάρι Μαγκουάιρ: Παραμένει ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ όμως έχει χάσει εδώ και καιρό τη φανέλα του βασικού και σε αρκετά ματς που πήρε χρόνο συμμετοχής, έκανε λάθη που κόστισαν ακριβά στην ομάδα του.
Βίκτορ Λίντελοφ: Ο Σουηδός μπακ είναι από το 2017 στην Γιουνάιτεντ όμως πλέον ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όταν δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, δύσκολα έχει θέση στο αρχικό σχήμα.
Άαρον Γουάν-Μπισάκα: Μετά την άνοδο του Ντιόγκο Νταλότ, έχασε τη θέση του βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας και θα χρειαστεί να ανεβάσει την απόδοσή του για να πείσει τον Έρικ τεν Χαχ να τον εμπιστευτεί ενόψει και της νέας σεζόν.
Σκοτ ΜακΤόμινεϊ: Ο Σκωτσέζος μέσος είναι προϊόν των ακαδημιών της Γιουνάιτεντ όμως αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές λύσεις στο χώρο του κέντρου και το όνομά του έχει συνδεθεί με αρκετές ομάδες εκτός Αγγλίας.
Φρεντ: Οι εμφανίσεις του θυμίζουν… ρόλερ κόστερ και μπορεί τη φετινή σεζόν με τον Έρικ τεν Χαχ να κάνει καλή σεζόν, όμως είναι άγνωστο αν θα διατηρήσει τη θέση του στο ρόστερ από τη στιγμή που συνολικά δεν έχει πείσει απόλυτα.
Αντονί Μαρσιάλ: Ο καλός Μαρσιάλ είναι χρησιμότατος στην Γιουνάιτεντ, όμως τα προβλήματα τραυματισμών που βγάζει συχνά δεν του έχουν επιτρέψει να καθιερωθεί, με την Γιουνάιτεντ να ενδέχεται να αναζητήσει άλλη λύση για τη γραμμή κρούσης.
Ντόνι φαν ντε Μπέεκ: Αποκτήθηκε το 2020 με την προίκα της καλής παρουσίας του στον Άγιαξ αλλά στο “Ολντ Τράφορντ” δεν έχει πιάσει, με τους τραυματισμούς να μην του έχουν επιτρέψει να διεκδικήσει φανέλα βασικού.
Φιλ Τζόουνς: Μέλος της Γιουνάιτεντ από το 2011 και από τους ελάχιστους που πρόλαβαν να πάρουν πρωτάθλημα (2013), όμως από το 2019 ο Άγγλος αμυντικός μετράει μόλις 13 συμμετοχές, αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών.
Μπράντον Γουίλιαμς: Γέννημα-θρέμμα της πόλης του Μάντσεστερ, ήλπιζε πως θα έκανε δική του τη θέση του αριστερού μπακ, όμως στα 22 του χρόνια πλέον δείχνει να μην έχει την εξέλιξη που θα περίμενε και το γεγονός αυτό έχει μειώσει αισθητά τις πιθανότητες παραμονής του στο “Ολντ Τράφορντ”.
Άντονι Ελάνγκα: Με το που ξεπήδησε από τις ακαδημίες της Γιουνάιτεν κέρδισε αναγνώριση και σε διεθνές επίπεδο με την εθνική Σουηδίας, ωστόσο βρίσκεται πίσω από τους Ράσφορντ, Άντονι και Σάντσο όσον αφορά στις θέσεις των εξτρέμ.
Άξελ Τουανζέμπε: Ένας ακόμα γηγενής παίκτης που δεν μπόρεσε να κάνει το άλμα της καθιέρωσης στην πρώτη ομάδα, με συνέπεια να δοθεί δανεικός στην Στόουκ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και να φαντάζει δύσκολο να επιστρέψει.
Άλεξ Τέλες: Αποκτήθηκε από την Πόρτο με την προοπτική να καλύψει τη θέση στα αριστερά, δίνοντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση, είδε όμως τον Λουκ Σο να τον αφήνει πίσω, με την Γιουνάιτεντ να προτιμάει να τον δώσει δανεικό στην Σεβίλλη.
Ερίκ Μπαγί: Ένας ακόμα παίκτης που είχε όνειρα και φιλοδοξίες για να διακριθεί στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ, με την πορεία του όμως να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός συλλόγου όπως η Γιουνάιτεντ και να δίνεται δανεικός στην Μαρσέιγ.
Ντιν Χέντερσον: Επιζητούσε χρόνο συμμετοχής που δεν μπορούσε να τον βρει από τη στιγμή που ο Νταβίντ Ντε Χέα είχε το ρόλο του βασικού, με την Νότιγχαμ να τον εμπιστεύεται και την Γιουνάιτεντ να μη δείχνει διατεθειμένη να τον πάρει πίσω.