Σε έναν τελικό με απίστευτη εξέλιξη, η Κ17 του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα με 5-4 από τον Ολυμπιακό στην παράταση.
Ο προπονητής του Δικεφάλου, Πέτρος Τσιαπακίδης ανέλυσε τις σκέψεις του μετά το μεγάλο παιχνίδι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 106.1»
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την ήττα στον τελικό:
«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Σημαντικό ρόλο παίζει η διαχείριση των συναισθημάτων. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα ένας νικητής. Αυτό που είπα και πέρσι στα παιδιά και πέρσι όταν είχαμε κερδίσει στο αντίστοιχο παιχνίδι, είναι ότι η χαρά και η λύπη πρέπει να κρατήσει μονάχα τη μέρα του αγώνα. Έπειτα προχωράς και δουλεύεις σκληρότερα. »
Για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο της ομάδα:
«Με τα παιδιά δουλεύουμε από το 2018, με ένα μικρό διάλλειμα στην περσινή χρονιά, πολλοί από αυτούς ήταν μέλη και της περσινής της Κ17 που στέφθηκε πρωταθλήτρια. Τα τρία παιδιά που αποτέλεσαν τη μεσαία γραμμή χθες είναι συμπαίκτες για πάνω από δέκα χρόνια, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικά είναι αυτά παιχνίδι αυτό γι’ αυτά τα παιδιά, ειδικά αν συνυπολογίσουμε πως είχαν χάσει λόγω της πανδημίας το final 4 της Κ15. Πρέπει τώρα να αξιολογήσουμε τι πήγε καλά και να το ενισχύσουμε και αντίστοιχα τι δεν πήγε καλά και να το διορθώσουμε. Σαν προπονητές, σαν ΠΑΟΚ είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας.»
Για την ήττα κι αν είναι «μάθημα»:
«Η ανδρική ομάδα είναι ομάδα πρωταθλητισμού και το κομμάτι της νίκης, του πρωταθλητισμού και της διαχείρισης της ήττας πρέπει να γίνει εκπαιδευτικό μάθημα γι΄αυτά τα παιδιά. Για τα ηλικιακά γκρουπ από την Κ15 και πάνω το κομμάτι της νίκης και το πως διαχειρίζεσαι σημαντικά παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικό»
Για την αξιοποίηση ταλέντων από τη «μεγάλη» ομάδα:
«Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει γίνει μία τεράστια επένδυση στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Εμείς προσπαθούμε τα χρήματα που καταβάλλει η οικογένεια, το μεράκι και η οικογένεια να έχουν αντίκρυσμα. Και ξαναλέω ότι είναι μία προσπάθεια αρκετών ετών. Παιδιά όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Τσιγγάρας, ο Κουλιεράκης ακόμα και ο Τζίμας, ο οποίος ανήκει σε αυτή τη φουρνιά, αποτελούν για τα παιδιά των ακαδημιών φωτεινά παραδείγματα και προσπαθούν να κάνουν κι αυτοί την προσπάθειά τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Για τον Στέφανο Τζίμα:
«Ηλικιακά είναι στην φουρνιά των 2006. Είχε κανονικά το δικαίωμα να αγωνιστεί, ωστόσο αποτελεί πλέον κομμάτι της ανδρικής ομάδας και ο στόχος είναι η στελέχωση της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ με παιδιά των ακαδημιών. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Final 4 του Βόλου, καθώς το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ αυτών των παιδιών είναι πολύ μεγάλο και ήθελε να βρίσκεται δίπλα στους πρώην συμπαίκτες του. Είναι ένα παιδί που μπήκε στο γήπεδο στα 16-17 και έδειξε πόσο έτοιμος είναι. Προφανώς έχει πάρει τον δρόμο του και δεν υπήρχε κάποιος λόγος αγωνιστικός να τον βάλουμε να παίξει στο τουρνουά. Στο ψυχοσωματικό κομμάτι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η διάρκεια είναι αυτή που μετράει και κάνει την διαφορά και όχι οι στιγμές. Είναι φανερό πως έχει όλα τα προσόντα να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα και του το εύχομαι ολόψυχα.»
Για το Fair Play μετά τη λήξη του τελικού:
«Αρχικά τα παιδιά έχουν πάρει τις αξίες από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Είναι πολλά χρόνια στον σύλλογο οι περισσότεροι από αυτούς και προσπαθούμε να περάσουμε κι εμείς σε αυτά τα παιδιά τις αξίες του ΠΑΟΚ και τις αξίες που θέλουμε να περάσουμε εμείς σαν προπονητές. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες οι περισσότεροι. Θέλανε χθες όσο τίποτα να κερδίσουν το παιχνίδι και όλα τα παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά αναγνωρίζουν όταν ο αντίπαλος είναι εξίσου καλός και ανταγωνιστικός με εμάς. Φίλοι είναι μεταξύ τους τα παιδιά ούτως ή άλλως και πριν αλλά και μετά τα παιχνίδια έχουν πάρα πολύ καλές και φιλικές σχέσεις. Ξέρουν να διαχωρίζουν την ένταση του παιχνιδιού με όλο το υπόλοιπο κομμάτι».