inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Μπάσκετ

ΜακΝίς: «Ο ΠΑΟΚ έχει τους καλύτερους οπαδούς»

Ο νέος σέντερ του Δικεφάλου... αποκαλύπτεται

Όλγα Χιονίδου
28.07.2023 18:47
Share
SHARE

Ο Τζαμάνι ΜακΝίς αποτελεί το τελευταίο -χρονικά- μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, με την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, να παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον Αμερικανό σέντερ.

Αναλυτικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Είσαι ο… και λέγεσαι…», θα μπορούσε να είναι η πρώτη ερώτηση που κάναμε στο νέο παίκτη του ΠΑΟΚ mateco, τον 27χρονο σέντερ Τζαμάνι ΜακΝίς. Και όπως αποδείχθηκε θα ήταν μία πολύ φυσιολογική ερώτηση, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που μπερδεύονται στη σωστή προφορά του ονόματός του. Και του μικρού, αλλά και του επιθέτου του.

«Το όνομά μου είναι Τζαμάνι ΜακΝίς. Με “c” και όχι με “s”», ξεκαθάρισε και μας διόρθωσε, από τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο τον πρωτοπαρουσιάσαμε χθες. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα τον Τζαμάνι ΜακΝίς (Jamuni McNeace)…

1.Το μικρό του όνομα προφέρεται όπως η αγγλική λέξη χρήματα (money) και από εκεί προκύπτει και ένα από τα παρατσούκλια που έχει. Όπως μας εξήγησε: «Έχω αρκετά παρατσούκλια, αλλά οι περισσότεροι από την οικογένεια και τους φίλους μου με φωνάζουν Money (Μάνι). Αρκετοί άνθρωποι με φωνάζουν Jamooney, αν δεν καταλαβαίνουν πως προφέρεται το όνομά μου. Το βρίσκω πολύ αστείο και γελάω όταν το ακούω, όταν για παράδειγμα βλέπουμε βίντεο. Το Money, είναι απλά υποκοριστικό για το Jamuni. Υποθέτω ότι οι γονείς μου χρειάζονταν χρήματα την εποχή εκείνη και με ονόμασαν έτσι για το γούρι». Ωραίες και με αρκετή δόση χιούμορ οι εξηγήσεις του, εμείς κρατάμε το Τζαμάνι (Jamuni) και για τους φίλους… Μάνι (Money)!

2.Ξεκίνησε να παίζει American football στο γυμνάσιο, αλλά ψήλωσε απότομα μέσα σε ένα περίπου χρόνο. Από1μ.78, ξεπέρασε οριακά τα 2μ.01 και από “linebacker and tight end”, έγινε “center”. Έφτασε τελικά να έχει ύψος 2μ.08 και ένα άνοιγμα χεριών κοντά στα 2μ.23! Το ύψος δεν ήταν ο μοναδικός βεβαίως λόγος που τον οδήγησε στο να παίξει μπάσκετ, αλλά και οι βοήθειες που είχε στο ξεκίνημα της καριέρας του.

3.Ο coach Wilcox στο Allen High School ήταν ο πρώτος προπονητής του και αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενασχόλησή του με το μπάσκετ. «Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ συστηματικά όταν ο προπονητής μου στο High School, στον δεύτερο χρόνο μου εκεί, ο coach Wilcox, αφιέρωσε χρόνο για να δουλεύει μαζί μου καθημερινά. Μου έδειξε όλα τα βασικά του μπάσκετ και ενίσχυσε το ενδιαφέρον μου για το άθλημα. Αυτός ο προπονητής, είναι και ο λόγος που εντάχθηκα στην πρώτη μου κολεγιακή ομάδα εξαιτίας μίας σχέσης που είχε με έναν προπονητή του πανεπιστημίου του New Mexico εκείνη την περίοδο. Ουσιαστικά αυτός έβαλε την σπίθα που ξεκίνησε την καριέρα μου, ενώ οι επόμενοι προπονητές μου με βοήθησαν να αναπτύξω τη δομή που χρειάζονταν για να βρεθώ εκεί που είμαι τώρα», εξηγεί ο McNeace.

4.Ο αριθμός ”4” είναι αυτός που κατά κύριο λόγο τον ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του και πιθανότατα αυτός που θα έχει και στον ΠΑΟΚ. Όπως εξηγεί… «Ο προπονητής μου στο γυμνάσιο του Τέξας, ο coach McCollough, μου έδωσε το νούμερο 4. Από τότε το φοράω κάθε φορά που βρίσκω την ευκαιρία. Έχει συναισθηματική αξία για μένα, γιατί υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας καταπληκτικός μέντορας για μένα».

5.Στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και στη διάρκεια αυτής της παρουσίας του στους Sooners, είχε δύο σπουδαίους συμπαίκτες, που κάνουν τώρα μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ. Με τον Buddy Hield έπαιξαν μαζί τη σεζόν 2015-16 και τον Trae Young τη σεζόν 2017-18. «Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τον Buddy Hield. Ήταν ο πιο κυριαρχικός παίκτης στο κολεγιακό μπάσκετ όταν και εγώ ήμουν στην ομάδα. Έχει απαράμιλλο εργασιακό ήθος και την πρώτη μου χρονιά στο πανεπιστήμιο ήταν αυτός που μας πήγε στο φάιναλ φορ», σχολίασε ο Jamuni McNeace, ενώ για τον Trae Young, τον σούπερ σταρ των Atlanta Hawks είπε: «Με τον Trae ήμασταν μαζί στην ομάδα του Oklahoma για ένα χρόνο. Είναι ο παίκτης που κάνει τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι. Τραβάει πολλή από την προσοχή της άμυνας πάνω του και αυτό με βοηθούσε να βρίσκω χώρο και να καρφώνω ασταμάτητα. Είναι δύσκολο να βρεις τέτοιο ταλέντο. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε παίξει άλλον ένα χρόνο μαζί, αλλά βλέπετε όλοι τι κάνει στο ΝΒΑ».

6.Τώρα αρχίζει να μαθαίνει πράγματα για τους νέους του συμπαίκτες, κάτι όμως που δεν χρειάζεται να κάνει για τον Σκάιλερ Φλάτεν, με τον οποίο γνωρίζονται ήδη. « Έχω περάσει κάποιο χρόνο με τον Σκάιλερ Φλάτεν. Γυμναζόμασταν μαζί και κάναμε παρέα στο Fort Wayne. Τρομερός τύπος και πολύ ταλαντούχος παίκτης», λέει χαρακτηριστικά.

7.Η πρώτη του σεζόν (2019-20) ως επαγγελματίας έμοιαζε να εξελίσσεται ιδανικά. Έπαιξε στη Φινλανδία με τους Salon Vilpas, είχε βρει τα πατήματά του, η ομάδα του ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά όλα σταμάτησαν λόγω της πανδημίας. Έπαιξε το τελευταίο του ματς στις 11/3/2020, το πρωτάθλημα διακόπηκε χωρίς να αναδειχθεί πρωταθλητής, καθώς υπήρξε ισοβαθμία δύο ομάδων στην πρώτη θέση, ενώ ακολούθησε κι ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του δυσκολεύτηκε πολύ, όπως όλοι, για να βρει τρόπο να γυμναστεί και να κρατηθεί σε φόρμα.

8.Τώρα αρχίζει να μαθαίνει και για τον ΠΑΟΚ και οι πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μίλησε με αρκετό κόσμο και αυτά που είπαν για τον ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα για τους φιλάθλους του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Εξηγεί με χαρακτηριστικό τρόπο ο ίδιος… «Μίλησα με παλιούς μου συμπαίκτες μου που έχουν εμπειρία από την Ελληνική λίγκα και όλοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη βάση φιλάθλων. Επίσης μου είπαν ότι στην Ελληνική λίγκα παίζουν γρήγορο μπάσκετ και θεαματικό κάτι που μου αρέσει πολύ».

9.Αυτή την στιγμή είναι στην Ιταλία. Μόλις προχθές βρέθηκε με την φίλη του στο Μιλάνο και παρακολούθησε τη συναυλία του ποπ σταρ Weekend, ενώ τώρα είναι στη Νάπολι, μία πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο. Το έχει καταλάβει και ο ίδιος από την παρουσία του εκεί και όπως λέει… «Η Νάπολι είχε μία πολύ καλή σεζόν πέρσι, κερδίζοντας τον τίτλο. Ολόκληρη η πόλη είναι ακόμη βαμμένη μπλε και παντού βλέπεις γκράφιτι με τον Μαραντόνα. Δεν μεγάλωσα σαν φίλαθλος του ποδοσφαίρου, αλλά πήγα σε πολλά παιχνίδια όταν ήμουν στο κολέγιο. Έχω αναπτύξει μία καλή σχέση με το άθλημα, οπότε με ενθουσίασε το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που αγαπάει επίσης το ποδόσφαιρο».

10.Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό βήμα στη μέχρι τώρα καριέρα του. «Το να παίξω εδώ, είναι για μένα ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός», λέει και εξηγεί: «Είμαι ενθουσιασμένος, έτοιμος και ανυπομονώ να αγωνιστώ απέναντι σε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Με την παρουσία των οπαδών μας, που έχω ακούσει ότι είναι φανταστικοί, πιστεύω θα καταφέρουμε πολλά. Είναι τιμή μου το ό,τι θα έρθω να παίξω για τον ΠΑΟΚ. Στο BCl είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να παρουσιάσουμε στον κόσμο τι ομάδα είμαστε. Είναι μία διοργάνωση που την έχω παρακολουθήσει όσο παίζω στην Ευρώπη».

Ποδόσφαιρο

Πορτογαλικά ΜΜΕ: «Κωνσταντέλιας ή Τσιγκάνκοφ για Μπενφίκα»

Μάνος Τσαλγατίδης
17.07.2025 17:37

Στην ΑΕΛ ο Χατζηστραβός

Παναγιώτης Κυρικλίδης
17.07.2025 16:55

Γκολ, δοκάρι κι αντιδράσεις! (video)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
17.07.2025 16:51

Τα δεδομένα για Θυμιάνη

Γιάννης Σωτηρίου
17.07.2025 16:02

Έντονο ενδιαφέρον για Τσαούση

Γιάννης Σωτηρίου
17.07.2025 15:57

H μάχη με τον Άγιαξ… αλλιώς! (video)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
17.07.2025 14:26

Μπάσκετ

Δεν προχωράει του Άπσον: Συνεχίζει το ψάξιμο ο ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
17.07.2025 15:24

Ράπτη: «Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο!»

Δημήτρης Βαφειάδης
17.07.2025 12:47

TV με προημιτελικό για τους μικρούς της Εθνικής

Γιάννης Σωτηρίου
17.07.2025 10:20

Νέο φιλικό στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική ομάδα

Γιάννης Σωτηρίου
17.07.2025 10:14

Κόντρα στη Γαλλία η Εθνική Νέων Ανδρών στα προημιτελικά

Πάνος Γεωργογιάννης
16.07.2025 23:44

Ο Παπαδάκης σε βάζει στα… άδυτα του περσινού ΠΑΟΚ

Ευαγγελία Σαράντη
16.07.2025 22:22

Αντίπαλοι

Στην ΑΕΛ ο Χατζηστραβός

Παναγιώτης Κυρικλίδης
17.07.2025 16:55

Κλείνει στην ΑΕΛ ο Χατζηστραβός

Πάνος Γεωργογιάννης
16.07.2025 22:56

Συνεχίζει στην Ολλανδία ο Λημνιός

Γιάννης Σωτηρίου
16.07.2025 20:14

Οι επιλογές Άγιαξ για ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
16.07.2025 14:13

Το «σκανάρισμα» του ανανεωμένου Άγιαξ (pic+video)

Όλγα Χιονίδου
16.07.2025 13:04

Πήρε τερματοφύλακα ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
16.07.2025 09:04
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί για μια έξυπνη…βόμβα
17.07.2025 17:42
Πορτογαλικά ΜΜΕ: «Κωνσταντέλιας ή Τσιγκάνκοφ για Μπενφίκα»
17.07.2025 17:37
Στην ΑΕΛ ο Χατζηστραβός
17.07.2025 16:55
Γκολ, δοκάρι κι αντιδράσεις! (video)
17.07.2025 16:51
FIFA: Ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στο VAR
17.07.2025 16:30

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο Άγιαξ της Ολλανδίας και ο… Άγιαξ της Ελλάδας!

Σωτήρης Μήλιος
16.07.2025 21:20
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο κεφάτος Λουτσέσκου και οι μικροί που αρέσουν!

Μάνος Τσαλγατίδης
16.07.2025 18:46
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

So far, so good στον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
16.07.2025 07:25
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Παιδί για… σπίτι!

Σωτήρης Μήλιος
12.07.2025 00:04
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Αετός μ’ οκτώ κεφάλια…

Σωτήρης Μήλιος
07.07.2025 19:05
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Καιρός για λίγη ηρεμία!

Μάνος Τσαλγατίδης
05.07.2025 09:15

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?