inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
ΑντίπαλοιΠοδόσφαιρο

Η Ιερουσαλήμ μέσα από τα… μάτια του ΠΑΟΚ (pics)

Η πόλη του Ισραήλ, η Μπεϊτάρ και το Teddy Stadium

Δημήτρης Βαφειάδης
03.08.2023 16:35
Share
SHARE

Διαχρονικά εμποτισμένη από την αχλή μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ένας από τους αρχαιότερους τόπους της παγκόσμιας ιστορίας και μήλον της έριδας πλέον των 3.000 ετών, η Ιερουσαλήμ είναι τόσα περισσότερα από ένας προσκυνηματικός προορισμός.

Δύο λαοί, τρεις θρησκείες σ’ ένα μικρό κομμάτι γης. Ιερουσαλήμ για τους εβραίους, Αλ-Κοντς για τους μουσουλμάνους, Ιεροσόλυμα για τους χριστιανούς. Συνύπαρξη κάθε άλλο παρά αρμονική βέβαια, σε μια πόλη ιερή για όλους, χαρμάνι πολιτισμών κι εθνοτήτων, που επιβάλλεται να εξερευνήσει κανείς.

Η Παλιά Πόλη είναι must, καθώς μέσα στα οθωμανικά τείχη, συνυπάρχουν η μουσουλμανική, η εβραϊκή, η χριστιανική και η αρμένικη συνοικία.

Όσον αφορά στα προσκυνήματα, οι Χριστιανοί ανεβαίνουν την Οδό του Μαρτυρίου (Via Dolorosa) ανάμεσα σε εκκλησίες με στοές και πλούσιους κήπους, ωσότου φτάσουν στον Πανάγιο Τάφο. Επιβάλλεται δε, ένα πέρασμα από το Χαράμ με τα δύο επιβλητικά τζαμιά, τον Θόλο του Βράχου και το τζαμί του Αλ Ακσά. Ακριβώς έξω από αυτόν τον χώρο βρίσκεται το Τείχος των Δακρύων, το οποίο κάθε μέρα συγκεντρώνει δεκάδες θρησκευόμενους εβραίους που προσεύχονται.Μία από τις μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές της πόλης βρίσκεται όταν περάσει κανείς την πίσω πόρτα του Παναγίου Τάφου. Εκεί, στο εσωτερικό ενός μαγαζιού, στέκουν τα ερείπια της πρώτης εκκλησίας που χτίστηκε επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου!

Προφανώς η σύγχρονη πόλη κερδίζει τον επισκέπτη εκτός των άλλων, με τα πολύ ωραία μουσεία. Να επισκεφτείτε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, το Shrine of the Book με τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας και το Museum on the Seam, το οποίο είναι αφιερωμένο στην κοινωνικοπολιτική τέχνη και στεγάζεται σ’ ένα βομβαρδισμένο κτίριο στη ζώνη ανακωχής του πολέμου του ’48.

Στα “must see”είναι φυσικά, το Όρος των ελαιών, ο κήπος της Γεσθημανής, και φυσικά χώρος όπου τελέστηκε ο μυστικός δείπνος.

Ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τους 900.000 κατοίκους, νόμισμα είναι το σέκελ (sekel) και οι γλώσσες που μιλούν οι ντόπιοι είναι εβραϊκά, αραβικά και αγγλικά.

Η πόλη είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Γύρω της υπάρχει το τείχος που χτίστηκε στο πρώτο μισό του 16ου αιώνα από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, με μήκος 4 χιλιόμετρα, το οποίο διαθέτει οκτώ πύλες από τις οποίες οι επτά είναι ανοιχτές.

Να γευτείτε φαλάφελ, χούμους και κιουνεφέ…

Η αντίπαλος Μπεϊτάρ

Είναι σαφές το διακύβευμα για τον ΠΑΟΚ στο αυριανό επαναληπτικό παιχνίδι με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ο Δικέφαλος αγωνίζεται την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 20:30 (Novasports2) στο Teddy Stadium της Ιερουσαλήμ για την ρεβάνς του 0-0 της Τούμπας. Για το ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου του UEFA Europa Conference League, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει ανακοινώσει προ ημερών sold out στο Teddy Stadium.

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ιδρύθηκε το 1936 από τους Shmuel Kirschstein και David Horn ως ομάδα νέων. Έδωσε τους πρώτους της αγώνες εναντίον αρμενικών και αραβικών ομάδων στην Ιερουσαλήμ, αν και η Χάποελ Ιερουσαλήμ μποϊκόταρε για πολιτικούς λόγους.

Τα χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο, έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Ισραήλ, έξι φορές κατετάγη δεύτερη, έχει κατακτήσει οκτώ κύπελλα Ισραήλ, ενώ ήταν άλλες τρεις φορές φιναλίστ. Είναι και κάτοχος δύο Super Cup Ισραήλ.

Συμμετείχε στο Ιντερτότο το 1976 (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες. Ο πρώτος ανταγωνιστικός ευρωπαϊκός αγώνας της Μπεϊτάρ ήταν η ισοπαλία 1–1 με την FC Zimbru Chişinău στο UEFA Champions League 1993-94. Η ομάδα έχει συμμετάσχει στο UEFA Champions League πέντε φορές, χωρίς να προχωρήσει ποτέ περισσότερο από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η Μπεϊτάρ τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, αλλά και απαγόρευση συμμετοχής από το επόμενο Κύπελλο, λόγω των επεισοδίων των οπαδών της στον τελικό του Κυπέλλου Ισραήλ, τον οποίο κατέκτησε. Εξ ου και απειλεί την ισραηλινή ομοσπονδία ότι δεν θα συμμετάσχει στο προσεχές πρωτάθλημα. Απειλούσε επίσης ότι δεν θα αγωνιστεί στο Super Cup του Ισραήλ, ωστόσο και έπαιξε και ηττήθηκε 3-1 από την Μακάμπι Χάιφα, στις 22 Ιουλίου.

Την περασμένη σεζόν κατετάγη όγδοη στο ισραηλινό πρωτάθλημα, με 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 16 ήττες.

Ο 53χρονος προπονητής Γιόσεφ Αμπουκάσις έχει περάσει από έξι διαφορετικές ομάδες, έχει θητεύσει και ως βοηθός στην εθνική ομάδα του Ισραήλ, ενώ υπήρξε διεθνής μέσος. Έχει κερδίσει μάλιστα μια θέση στο Hall οf Fame του ισραηλινού ποδοσφαίρου.

Λέγεται ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων στο Ισραήλ (σύμφωνα με έρευνα του 2019), οι οποίοι θεωρούνται μάλιστα και οι πιο ένθερμοι…

Τeddy Stadium

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα και τη ζωή του με την σύγχρονη Ιερουσαλήμ, είναι ο Teddy Kolek, δήμαρχος από το 1965 έως το 1993, ο οποίος οικοδόμησε ένα από τα πιο μοντέρνα και φιλόδοξα σχέδια ανάπλασης και ανακατασκευής των κτιρίων στην πόλη. Το στάδιο Teddy, λοιπόν, η έδρα της Μπεϊτάρ, χτίστηκε επί Kolek, είναι ένα από τα νεότερα και πιο όμορφα γήπεδα στο Ισραήλ και πληροί όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Διαθέτει 5.000 θέσεις στάθμευσης και συνδέεται με το εμπορικό κέντρο Malha και τις εγκαταστάσεις στάθμευσης με πεζογέφυρα.

Είναι έδρα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, της Χάποελ Ιερουσαλήμ, φιλοξενεί αγώνες της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ και πλήθος εκδηλώσεων.

Κατασκευάστηκε το 1990, έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές, διαθέτει εξαιρετική ακουστική και μετά την προσθήκη της βόρειας πλευράς αριθμεί 31.733 θέσεις.

Κόστισε περί τα 12.000.000 δολάρια.

πηγή: paokfc.gr

Ποδόσφαιρο

Ο Κένι θα παίξει Ευρώπη μετά από οκτώ χρόνια

Πάνος Γεωργογιάννης
27.07.2025 23:59

Η υποχρέωση της Βόλφσμπεργκερ πριν τον ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
27.07.2025 23:22

Ανάσες μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς

Πάνος Γεωργογιάννης
27.07.2025 23:01

Οι εννιά σκόρερ του ΠΑΟΚ στα φιλικά

Πάνος Γεωργογιάννης
27.07.2025 22:21

Αλύγιστος στην Τούμπα κόντρα σε Αυστριακούς

Πάνος Γεωργογιάννης
27.07.2025 21:47

Sky Sports: «Βρήκε… αντι-Κωνσταντέλια η Στουτγκάρδη»

Πάνος Γεωργογιάννης
27.07.2025 21:26

Μπάσκετ

Στη Μύκονο ο Κάναντι

Γιάννης Σωτηρίου
27.07.2025 17:04

«Φουλάρει» για την τελευταία κρίσιμη μεταγραφή

Όλγα Χιονίδου
27.07.2025 14:08

Η Εθνική Εφήβων έχει… μάχη

Γιάννης Σωτηρίου
27.07.2025 12:25

Φίλλιος: «Χαρούμενος που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ»

Ευαγγελία Σαράντη
26.07.2025 13:01

Mπεν Μουρ: «Ο Ζντοβτς έχει νοοτροπία νικητή!»

Μάνος Τσαλγατίδης
25.07.2025 13:50

Άκυρη η απόφαση για 6+2 ξένους από την ΕΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
25.07.2025 11:38

Αντίπαλοι

Η υποχρέωση της Βόλφσμπεργκερ πριν τον ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
27.07.2025 23:22

«Θετικός στο να πάει Τουρκία ο Μαρσιάλ»

Γιάννης Σωτηρίου
27.07.2025 13:23

Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Γιαξής

Πάνος Γεωργογιάννης
26.07.2025 23:33

Αδράνεια στην άμυνα και ισοφάριση από τη Ναϊμέγκεν (video)

Γιάννης Σωτηρίου
27.07.2025 03:40

Η Ναϊμέγκεν ισοφάρισε με πέναλτι (video)

Γιάννης Σωτηρίου
26.07.2025 15:40

Οι «11» της Ναϊμέγκεν (pic)

Γιάννης Σωτηρίου
26.07.2025 14:40
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο Κένι θα παίξει Ευρώπη μετά από οκτώ χρόνια
27.07.2025 23:59
Χρυσός και ασύλληπτος o Καραλής
27.07.2025 23:42
Η υποχρέωση της Βόλφσμπεργκερ πριν τον ΠΑΟΚ
27.07.2025 23:22
Ανάσες μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς
27.07.2025 23:01
Ο Χάτο δεν θέλει να παίξει με τον Άγιαξ
27.07.2025 22:43

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Το ταμείο της προετοιμασίας και το συμβόλαιο που του αξίζει!

Μάνος Τσαλγατίδης
27.07.2025 00:05
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Η απόλαυση του… χορού στη βροχή

Μάνος Τσαλγατίδης
24.07.2025 23:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ενωμένοι για τα επόμενα 100 χρόνια δόξας του ΠΑΟΚ!

Κώστας Βασιλόπουλος
24.07.2025 14:22
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Μιλάμε για μετάλλαξη

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
22.07.2025 00:51
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση

Μάνος Τσαλγατίδης
20.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ματέο Σέρα: Αετίσιο μάτι

Σωτήρης Μήλιος
19.07.2025 21:40

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?