Την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας εκτός έδρας του Αμαρουσίου με 75-80, σε ένα παιχνίδι που ξεχώρισε ο Έλβαρ Φρίντρικσον.
Για την τρομερή εμφάνιση του Ισλανδού πόιντ γκαρντ, αλλά και τους υπόλοιπους «ασπρόμαυρους» αριθμούς, έκανε το αφιέρωμα του ο ΕΣΑΚΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.
Αναλυτικά τα όσα αναφερει:
«Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε ουσιαστική προσφορά στη νίκη του ΠΑΟΚ mateco επί του Αμαρουσίου, σημειώνοντας για δεύτερη αγωνιστική την ίδια επίδοση ranking (13). Ο έμπειρος φόργουορντ-σέντερ με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στην 20άδα και των τριών κατηγοριών του Δικεφάλου, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
Πιο συγκεκριμένα ο Τσαϊρέλης που πέρασε μία διετία (2012-14) στον ΠΑΟΚ mateco…
*Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, «έπιασε» στα 219 και στην 20ή θέση της σχετικής λίστας της ομάδας στην Basket League, τον Γιώργο Σιγάλα που έπαιξε σε αυτήν στη διετία 2000-02.
*Με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στην 20άδα της «ασπρόμαυρης» λίστας. Έφτασε τα 97 και άφησε έξω από αυτήν τον Τοντόρ Γκετσέφσκι που είχε 96 στη διετία 2009-11.
*Με αυτά τα εννιά ριμπάουντ μπήκε στην 20άδα της λίστας των ριμπάουντερ του Δικεφάλου στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, αφού έφτασε στην 20ή θέση τον Μπάνε Πρέλεβιτς, πάντα με βάση τους αριθμούς από το 1992-93.
*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης παράλληλα σημείωσε μία από τις οχτώ επιδόσεις 9+ ριμπάουντ ως τώρα στο Πρωτάθλημα.
Ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco…
*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε τρία αμυντικά ριμπάουντ. Με αυτά έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στα χρόνια της Basket League, που έφτασε τα 800.
Ο αρχηγός του Δικεφάλου έκανε ένα κλέψιμο και φτάνοντας τα 288 συνολικά στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Μίλαν Τόμιτς (287) και έφτασε στην 22η θέση της λίστας τον Νίκο Μπάρλο.
*Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ mateco και καθοριστικός στα τελευταία δευτερόλεπτα, Έλβαρ Φρίντρικσον είναι ένας από τους δύο παίκτες που σημείωσαν 20+ πόντους και στα δύο πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, με την εκκρεμότητα των τριών αγώνων του διημέρου. Ο άλλος είναι ο Τι Τζέι Σταρκς του Απόλλωνα Carna.
Ο τελευταίος παίκτης του Δικεφάλου που σημείωσε «20άρα» στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν ο Άνταμ Σμιθ στην εκκίνηση της περιόδου 2019-20. Ο Αμερικανός είχε 28 πόντους στην πρεμιέρα με τον Άρη Midea εκτός έδρας και 24 πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα για την 2η αγωνιστική. Έμεινε όμως κάτω από τους 20 (18) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό για την 3η αγωνιστική.
Ο Ισλανδός σημείωσε οχτώ από τους 22 πόντους του με βολές (8/12) ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη, ως τώρα, επίδοση της σεζόν αφού ο Χάντερ Χέιλ του Προμηθέα είχε 8/8. Παράλληλα οι 12 εκτελεσμένες βολές είναι οι περισσότερες που είχε ως τώρα ένας παίκτης, αφού σχεδόν την ίδια ώρα ο Τι Τζέι Σταρκς εκτέλεσε 11 στην Πάτρα.
*Ο Τζαμάνι ΜακΝις ευστόχησε σε δύο καθοριστικές βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως πριν από αυτές μετρούσε 0/6. Οι έξι άστοχες που είχε είναι οι περισσότερες ως τώρα από έναν παίκτη στη σεζόν, αφού στην πρεμιέρα ο Βασίλης Μουράτος είχε πέντε (3/8). Έξι άστοχες βολές ήταν και το αρνητικό ρεκόρ της περσινής Basket League, με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να μετράει 4/10 στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού με τον Άρη Midea.
Ο Αμερικανός σέντερ πάντως ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ των πρώτων αγώνων της σεζόν. Είχε πέντε όσα και ο συμπαίκτης του Μιχάλης Τσαϊρέλης στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα αλλά και ο Νέιτ Ρένφρο στο χθεσινό παιχνίδι του Περιστερίου bwin με τον Παναθηναϊκό.
Παράλληλα ο Τζαμάνι ΜακΝις είναι ο μόνος που έκανε 2+ κοψίματα και στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν έχοντας τόσο χθες όσο και στην πρεμιέρα από δύο.
*Ο Άντριου Χάρισον έγινε ο πρώτος της φετινής Basket League με επιδόσεις 15+ πόντων (19) και 7+ ριμπάουντ (7) που συνδυάστηκαν με μηδενική επίδοση λαθών.
Ο Χάρισον κέρδισε οχτώ φάουλ, όσα ο συμπαίκτης του Έλβαρ Φρίντρικσον και ο αντίπαλος τους χθες, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Αυτή είναι η κορυφαία, ως τώρα, επίδοση της σεζόν.
Από την άλλη πλευρά όμως ο Αμερικανός, είναι ο πρώτος του φετινού Πρωταθλήματος που μέτρησε 7+ άστοχα δίποντα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 3/10.
*Ο Σκάιλερ Φλάτεν έμεινε άποντος με 0/4 σουτ εντός πεδιάς, κάτι που έκανε και στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα. Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο έφτασε μόνον ο Δημήτρης Κατσίβελης χθες.
Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε -4 στο ranking όπως και στο ματς της 1ης αγωνιστικής. Έχει έτσι δύο από τις τρεις επιδόσεις -4 ή και χαμηλότερες στο ranking αφού -5 είχε «γράψει» ο Κάιλ Γκάι στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού.
*Ο Φώτης Τακιανός αντιμετώπισε το Μαρούσι για πρώτη φορά στην Basket League. Σε αυτό το παιχνίδι συμπλήρωσε τις 10 εκτός έδρας νίκες στην κατηγορία, στο 38ο παιχνίδι του ως φιλοξενούμενος προπονητής. Η μοναδική έδρα στην οποία σημείωσε δύο νίκες είναι εκείνη του Απόλλωνα Carna.
Σε ομαδικό επίπεδο…
*Ο Δικέφαλος μπήκε στο Πρωτάθλημα με 1-1 όπως και πέρυσι. Είναι ένας απολογισμός τον οποίο είχε συνολικά στα 21 από τα 32 χρόνια του στην Basket League.
*Ο ΠΑΟΚ mateco είχε τις περισσότερες εύστοχες βολές από κάθε άλλη ομάδα ως τώρα στη σεζόν, παίρνοντας 24 πόντους από τη γραμμή του φάουλ και ξεπερνώντας την επίδοση των 23 που είχαν στην πρεμιέρα ο Προμηθέας και ο Κολοσσός H Hotels.
*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στη νίκη παρότι σημείωσε τη χαμηλότερη επίδοση ευστοχίας στα δίποντα στη σεζόν, εκτελώντας με 37,14% (13/35). Πιο κοντά σε αυτήν βρέθηκε λίγο μετά το Περιστέρι bwin εκτελώντας με 45,83% (22/48). Το αρνητικό ρεκόρ του ΠΑΟΚ mateco στην περσινή σεζόν ήταν το 35,71% του 2ου προημιτελικού με τον Προμηθέα όταν μέτρησε 10/28 δίποντα.
*Παράλληλα ο Δικέφαλος σημείωσε τη μεγαλύτερη διαφορά επιθετικών ριμπάουντ των πρώτων εννιά αγώνων της σεζόν, έχοντας επτά περισσότερα από το Μαρούσι (7-14).
*Στον αντίποδα όμως, ο ΠΑΟΚ mateco πήρε μόνο εννιά πόντους από τα 12 λάθη του Αμαρουσίου ισοφαρίζοντας τη χαμηλότερη επίδοση της σεζόν αφού τόσους είχε ο Κολοσσός H Hotels στην πρεμιέρα.
*Μετά τους οχτώ πόντους της πρεμιέρας, ο Δικέφαλος έμεινε στους δύο χθες από αιφνιδιασμούς και σημείωσε τη μικρότερη επίδοση των πρώτων αγώνων της σεζόν».