Ο Κόστα Άλεξιτς είναι από τους διακριθέντες του Πανσερραϊκού στον πρώτο μισό του πρωταθλήματος και δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Ο 25χρόνος Σέρβος επιθετικός, που έχει πραγματοποιήσει 14 συμμετοχές έχοντας σκοράρει τέσσερα γκολ και δώσει μια ασίστ και αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επίθεσης των “λιονταριών”, βρίσκεται ήδη στα ραντάρ ξένων ομάδων και μια εξ’ αυτών αποφάσισε να κάνει τις πρώτες της προσπάθειες, προτού καν ανοίξει το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο.
Ο λόγος για την τουρκική Γκιοζτέπε, που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της χώρας και δίνει μάχη για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του τουρκικού ποδοσφαίρου. H ομάδα από την Σμύρνη κατέθεσε δύο επίσημες προτάσεις στον Πανσερραϊκό για να τον πείσει να της παραχωρήσει τον Άλεξιτς.
Αρχικά, η τουρκική ομάδα προσέφερε περίπου 200 χιλ. ευρώ στους Σερραίους δίνοντάς τους παράλληλα την δυνατότητα να διατηρήσουν κι ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης, όμως η προσφορά αυτή δεν ικανοποίησε την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Η Γκιοζτέπε επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση, η οποία περιελάμβανε και τον δανεισμό παίκτη, όμως η διοίκηση του Πανσερραϊκού άναψε και πάλι το…. κόκκινο φως.
Το ποσό που αξιώνει εκείνη για να παραχωρήσει τον 25χρονο Σέρβο επιθετικό είναι περίπου στις 300 χιλ. ευρώ, με την απόσταση των δύο ομάδων να μην είναι τόσο μεγάλη. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η τουρκική ομάδα να επιστρέψει και με μία τρίτη πρόταση, που μπορεί να είναι κι εκείνη που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές και θα φέρει την συμφωνία.
Με τον παίκτη πάντως η Γκιοζτέπε τα έχει ήδη βρει όσον αφορά το συμβόλαιό του κάνοντας μία πρόταση που πραγματικά δεν μπορούσε να αρνηθεί, αφού περιελάμβανε πολύ μεγαλύτερες αποδοχές απ’ ότι έχει στην ομάδα των Σερρών και όχι μόνο δύο και τρεις φορές παραπάνω.
Υπενθυμίζουμε πως ο Κόστα Άλεξιτς, ο οποίος αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι ως ελεύθερος από την Ηρακλή, έχει συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Να σημειώσουμε πως ενδιαφέρον έχει εκφραστεί για εκείνον και από την Πάφο και την Λουντογκόρετς, όμως δεν έχει υπάρξει ακόμη κάτι πιο απτό, όπως με την περίπτωση των Τούρκων.