inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Αντίπαλοι

Η ιστορική και πολυνίκης Ντιναμό στο δρόμο του

Ποια είναι η κροατική ομάδα που θα έρθει αντιμέτωπος ο Δικέφαλος

Όλγα Χιονίδου
23.02.2024 18:18
Share
SHARE

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη φάση των «16» του UEFA Conference League, έχοντας πάρει το απευθείας εισιτήριο, τερματίζοντας πρώτος στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Δικέφαλος ξεπέρασε το εμπόδιο τριών αντιπάλων, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάιντουκ Σπλιτ και Χαρτς για να εισέλθει στους ομίλους. Στους ομίλους οι «ασπρόμαυροι» έμειναν αήττητοι και κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα εντός κι εκτός έδρας τερμάτισαν δικαίως στην πρώτη θέση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/2) ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τους «16», με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει στο δρόμο του την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πάμε να δούμε ποια είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τα πεπραγμένα της την φετινή σεζόν.

Αξίζει να αναφερθεί, αρχικά, πως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι η μοναδική, που στα μπαράζ κατάφερε να αποκλείσει ομάδα από το Europa League. Η Ντιναμό τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της στο UEFA Conference League πίσω από την αήττητη Βικτόρια Πλζέν και στα μπαράζ ήρθε αντιμέτωπη με την ισχυρή Ρεάλ Μπέτις.

Μπορεί η ισπανική ομάδα να ήταν το φαβορί, όπως όλες οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από το Europa League, ωστόσο η Ντιναμό πήρε μια σπουδαία πρόκριση.

Οι Κροάτες έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και πήραν τη νίκη με 0-1. Στη χθεσινή ρεβάνς δυσκολεύτηκαν, αλλά η ισοπαλία (1-1) ήταν αρκετή για να πάρουν το εισιτήριο για τους «16».

Στο πρωτάθλημα, πάντως, έχει χάσει «έδαφος», καθώς είναι στην τρίτη θέση πίσω από Ριέκα και Χάιντουκ Σπλιτ. Η επίθεση της Ντιναμό είναι από τα δυνατά της στοιχεία στο κροατικό πρωτάθλημα, έχοντας 37 γκολ ενεργητικό σε 22 αναμετρήσεις.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Σεργκέι Γιακίροβιτς, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία υπολογίζεται στα 71 εκατομμύρια ευρώ.

Η επικείμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι μια σχετικά νεανική ομάδα, αφού ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 25.3 έτη.

Τα παρατσούκλια του κροατικού συλλόγου είναι Modri ή Plavi (Οι μπλε) και Purgeri (Οι πολίτες).

Το περασμένο καλοκαίρι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League με συνολικό σκορ 4-3.

Η ιστορία

H κροατική ομάδα ιδρύθηκε στις 26 Απριλίου 1945, με τη συγχώνευση των τριών ομάδων του Ζάγκρεμπ που υπήρχαν πριν τον πόλεμο: της Γκρατσιάνσκι (HŠK Građanski) πρωταθλήτριας Γιουγκοσλαβίας τα έτη 1923, 1926, 1928, 1937 και 1940, της Κονκόρντια (HŠK Concordia) πρωταθλήτριας Γιουγκοσλαβίας τα έτη 1930 και 1932 και της ΧΑΣΚ (HAŠK) πρωταθλήτριας Γιουγκοσλαβίας το 1938.

Το 1967, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θριάμβευσε στο Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, παρόλο που δεν θεωρούνταν από τις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον Ιούνιο του 1991, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετονομάστηκε σε ΧΑΣΚ Γκρατσιάνσκι, ενώ το 1993 άλλαξε το όνομά της σε Κροάτια (Croatia) μέχρι το 2000 που ξαναπήρε το παλιό της όνομα.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέχει 24 τίτλους πρωταθλήματος, δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό τίτλων στο κροατικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα είναι επίσης η πιο επιτυχημένη στο Κυπέλλο Κροατίας, εμφανιζόμενη μέχρι στιγμής σε 23 από τους 29 τελικούς του Κυπέλλου, 16 από τους οποίους έχει κερδίσει! Επιπλέον, ο σύλλογος κατέχει επίσης το ρεκόρ για τους περισσότερους τίτλους Σούπερ Καπ Κροατίας, έχοντας κερδίσει επτά από τα 11 τρόπαια που διεκδίκησε. Επιπλέον, η ομάδα κατάφερε να πετύχει το νταμπλ 12 φορές!

Κατά τη διάρκεια του χρόνου που η Ντιναμό αγωνιζόταν στη λίγκα του Γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, στέφθηκε πρωταθλήτρια εννέα φορές. Η ομάδα είχε κερδίσει, παράλληλα, οκτώ φορές το Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας. Συνολικά ο σύλλογος κέρδισε 68 επίσημους εγχώριους τίτλους και ένα ανταγωνιστικό διεθνές τουρνουά. Ο τίτλος του πρωταθλήματος το 2014-15 συγκαταλέγεται στις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του συλλόγου, καθώς το κατέκτησε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ούσα αήττητη, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του Κροατικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το κύριο χρώμα φανέλας, το οποίο χρησιμοποιεί η κροατική ομάδα είναι το σκούρο μπλε. Παράλληλα, διαχρονικά ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ντιναμό στην Κροατία είναι η Χάιντουκ Σπλιτ, με το μεταξύ τους ντέρμπι να χαρακτηρίζεται ως «αιώνιο»

Το έμβλημα

Το έμβλημα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει αλλάξει αρκετές φορές στο πέρασμα των χρόνων, ωστόσο διατηρεί στοιχεία από το παρελθόν. Στο έμβλημα απεικονίζεται το γράμμα «d», που αναφέρεται στο όνομα του συλλόγου, Ντιναμό, ενώ υπάρχουν και τα χαρακτηριστικά χρώματα του κόκκινου και του άσπρου, που συναντά κανείς στη σημαία της Κροατίας.

Ο προπονητής

Προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ο Σεργκέι Γιακίροβιτς με καταγωγή από την Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Βρίσκεται στο σύλλογο από το περασμένο καλοκαίρι κι έχει δώσει μέχρι στιγμής 31 παιχνίδια, όντας προπονητής της Ντιναμό.

Ο 47χρονος έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα το 2017 από την Σεσβέτ και στη συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Γκόριτσα, Μάριμπορ, Ζρίνσκι και Ριέκα.

Ο Γιακίροβιτς προτιμά να χρησιμοποιεί τον σχηματισμό 4-2-3-1, όπως και ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Dynamo expelled Bishcan after the elimination from AEK, Ristovski got a new coach - Sloboden Pechat

Το «αστέρι» της ομάδας

Αρκετούς ποιοτικούς παίκτες διαθέτει στο ρόστερ της η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ωστόσο αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Μάρτιν Μπατουρίνα. Ο 21χρονος Κροάτης χαφ έχει ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ανεβάζοντας κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία, εκτοξεύοντάς την στα 18 εκατομμύρια ευρώ στο Transfermarkt.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει σημειώσει τρία γκολ και τρεις ασίστ σε 33 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Who is Martin Baturina? The 'next Luka Modric' linked with Arsenal transfer - football.london

Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την παρουσία ενός πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στο ρόστερ. Ο Γιόσιπ Μίσιτς φοράει τη φανέλα της κροατικής ομάδας από το 2020, όταν αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη. Μετά από έναν δανεισμό από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Κροάτες αποφάσισαν να δαπανήσουν δύο εκατομμύρια ευρώ και να αποκτήσουν τον διεθνή χαφ.

Mišić o svojoj sudbini u Dinamu: "Očekivao sam više minuta. Volio bih ostati, ali..."

Η έδρα

Το στάδιο Μαξιμίρ είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Πήρε το όνομά του από τη γύρω γειτονιά του Μαξιμίρ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της χώρας με σημερινή χωρητικότητα 25.912 θέσεων και μέγιστη δυνατή χωρητικότητα 35.423. Είναι το γήπεδο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και χρησιμοποιείται από το 1990 από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κροατίας για τις περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις.

Χτίστηκε το 1912, ενώ ανακαινίστηκε το 1948, το 1998 και το 2011. Οι εγκαταστάσεις του μπορούν να μετατραπούν σε σκηνή συναυλιών που έχει χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει μουσικές παραστάσεις.

New design: Dinamo reveals details of new Maksimir – StadiumDB.com

Το Στάδιο Μαξιμίρ έχει τέσσερις εξέδρες: βόρεια, ανατολική, δυτική και νότια. Μια σημαντική ανακαίνιση του γηπέδου τον Ιούνιο του 2011 οδήγησε στην εγκατάσταση νέων θέσεων και στη δημιουργία μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ των καθισμάτων.

Λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Ζάγκρεμπ στις 22 Μαρτίου 2020, η ανατολική κερκίδα δεν ήταν ανοιχτή για τους θεατές.

Οι οπαδοί

Αν και ο σύλλογος είχε πολλούς οπαδούς από την ίδρυσή του, η πρώτη του οργανωμένη ομάδα υποστηρικτών εμφανίστηκε μόλις το 1986 με το όνομα Bad Blue Boys (BBB ). Στην επίσημη ιστοσελίδα των BBB αναφέρεται ότι το όνομα του γκρουπ ήταν εμπνευσμένο από την ταινία του 1983 Bad Boys .

Οι BBB κατηγορούνται συχνά για χουλιγκανισμό και είναι αρκετά γνωστοί στην Ευρώπη, ενώ έγιναν ακόμη πιο γνωστοί, μετά τα όσα θλιβερά έγιναν στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι.

UEFA has banned Dinamo from having fans at away games for the remainder of the season. #Dinamo #UEFA pic.twitter.com/WXD6ICfX6w

— Croatian Football (@CroatiaFooty) August 20, 2023

Μπορεί η Ντιναμό να αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League από την ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι, ωστόσο οι χούλιγκανς της ομάδας διέσχισαν όλη την Ελλάδα και έφτασαν στην πρωτεύουσα, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με φίλους της Ένωσης. Από τις συμπλοκές υπήρξε ένας νεκρός φίλος της ΑΕΚ, ενώ δεκάδες οπαδοί της Ντιναμό μπήκαν στη φυλακή.

A group of Dinamo Zagreb fans disgracefully performing Nazi salutes before their game v Milan (via @90ordnasselA).pic.twitter.com/fCIZ0e8usj

— Get Italian Football News (@_GIFN) September 14, 2022

Μάλιστα, η UEFA τιμώρησε τους οπαδούς της Ντιναμό, οι οποίοι πλέον απαγορεύεται να μεταβούν σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια για τη σεζόν 2023-2024.

Πολλοί οπαδοί του κροατικού συλλόγου έχουν υιοθετήσει ακροδεξιές πεποιθήσεις, ενώ δεν έχουν διστάσει να κάνουν πορείες σε ευρωπαϊκές πόλεις χρησιμοποιώντας ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Το ρόστερ

 

 

Ποδόσφαιρο

Οι σκέψεις του Αλμέιδα ενόψει ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 16:56

O Βιεϊρίνια και η ΑΕΚ

Παναγιώτης Κυρικλίδης
09.05.2025 16:43

Συνεχίζει «πάνοπλος» ο ΠΑΟΚ!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
09.05.2025 15:06

94 εκατομμύρια του Δήμου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 14:55

Επετειακή φανέλα για τον αρχηγό!

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 14:05

All in του ΠΑΟΚ για τη νίκη!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
09.05.2025 13:59

Μπάσκετ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε στην Τούμπα για τον Αντρέ!» (pics)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
09.05.2025 15:59

Η ιστορία μιας «τρελής» ευρωπαϊκής πορείας (pics)

Όλγα Χιονίδου
09.05.2025 13:50

Η Μύκονος στην Α1 μπάσκετ! (vids)

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 09:26

Το οικογενειακό δείπνο του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
08.05.2025 21:25

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την βράβευση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Πάνος Γεωργογιάννης
08.05.2025 18:13

Τριλυράκης για Καντσελιέρι: «Μαέστρο ευχαριστούμε» (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.05.2025 17:36

Αντίπαλοι

Οι σκέψεις του Αλμέιδα ενόψει ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 16:56

94 εκατομμύρια του Δήμου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 14:55

Τελειώνει τον Μπρούνο Άλβες ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
08.05.2025 21:54

Το αδιανόητο παιχνίδι του Ρέι κόντρα στον ΠΑΟΚ (videos)

Γιάννης Σωτηρίου
08.05.2025 14:38

Ηλιόπουλος: «Αλίμονο αν δεν πάω στην Τούμπα»

Γιάννης Σωτηρίου
06.05.2025 13:58

Πέρασε από την Λαμία ο Λεβαδειακός (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
05.05.2025 22:22
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Οι σκέψεις του Αλμέιδα ενόψει ΠΑΟΚ
09.05.2025 16:56
O Βιεϊρίνια και η ΑΕΚ
09.05.2025 16:43
Ανακοίνωσε το… τέλος από τη Λεβερκούζεν ο Αλόνσο!
09.05.2025 16:19
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε στην Τούμπα για τον Αντρέ!» (pics)
09.05.2025 15:59
«Mου έσπασαν μπουκάλι στο κεφάλι, είμαι οπαδός της Παρτιζάν»
09.05.2025 15:38

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο… κανονικός ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του

Κώστας Βασιλόπουλος
29.04.2025 14:13
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Δε γινόταν να μην κερδίσει αυτό το ματς

Θόδωρος Χαστάς
28.04.2025 23:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?