inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Μπάσκετ

Ο… αλάνθαστος ΠΑΟΚ και τα ρεκόρ

Το... αψεγάδιαστο ημίχρονο το ρεκόρ τελευταίων 369 αγώνων του

Ευαγγελία Σαράντη
31.03.2024 13:23
Share
SHARE

Αναγκαία νίκη απέσπασε εντός έδρας ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Απόλλων Πάτρας με 87-63 στο πλαίσιο της πρεμιέρας των Play Out της Basket League, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από το πέρασμα περίπου δύο μηνών και βάζοντας ένα «στοπ» στις διαδοχικές ήττες που γνώρισε. Μία εμφάνιση που συνοδεύτηκε και με ιδιαίτερες στατικές επιδόσεις δεδομένου πως από πλευράς ΕΣΑΚΕ υποστηρίζεται πως το σύνολο του Στάθη Νεραντζάκη σημείωσε τα λιγότερα λάθη των τελευταίων 369 αγώνων του.

Ενδεικτικό πως ο Δικέφαλος που έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς λάθος, τελείωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις τέσσερα και ως εκ τούτου σημείωσε την καλύτερη επίδοση του τουλάχιστον στις τελευταίες 13 σεζόν και στους τελευταίους 369 αγώνες του στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικότερα όσα σημειώνονται από τη διοργανώτρια αρχή σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο:

Με κάποιες κορυφαίες, φετινές επιδόσεις του συνδύασε ο ΠΑΟΚ mateco την επιστροφή του στις νίκες έπειτα από σχεδόν δύο μήνες –η τελευταία ήταν και πάλι επί του Απόλλωνα Carna στις 3 Φεβρουαρίου.

*Σημαντικότερη ήταν αυτή των λαθών του. Ο Δικέφαλος που έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς λάθος, τελείωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις τέσσερα και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του τουλάχιστον στις τελευταίες 13 σεζόν και στους τελευταίους 369 αγώνες του στο Πρωτάθλημα. Από την περίοδο 2011-12 περιορίστηκε τρεις φορές στα πέντε λάθη, στον 2ο μικρό τελικό του 2015 με τον Άρη Midea, στον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2019 με τον Προμηθέα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2021-22.

Τα τέσσερα λάθη της ομάδας του Στάθη Νεραντζάκη αποτελούν παράλληλα την καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Μέχρι χθες η χαμηλότερη ήταν εκείνη των πέντε λαθών που έκανε δύο φορές ο Προμηθέας (εντός με το Μαρούσι και εκτός με την ΑΕΚ Betsson) και μία ο Άρης (εντός με τον Κολοσσό H Hotels Collection). Παράλληλα πρόκειται για ρεκόρ διετίας αφού για να βρούμε ανάλογη θα πρέπει να γυρίσουμε στην προπέρσινη σεζόν, όταν ο Προμηθέας έκανε επίσης τέσσερα λάθη στο εντός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ Betsson.

Τα τέσσερα λάθη του Δικεφάλου στο χθεσινό παιχνίδι αποτελούν μάλιστα ισοφάριση της μικρότερης επίδοση των έξι σεζόν στο Πρωτάθλημα. Για να βρούμε μικρότερη θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2017-18 όταν ο Ολυμπιακός έκανε τρία στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Προμηθέα. Τα τέσσερα λάθη του ΠΑΟΚ mateco σε συνδυασμό με τα 24 του Απόλλωνα Carna δημιούργησαν τη μεγαλύτερη διαφορά της φετινής σεζόν και με… απόσταση από τις άλλες. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 12 λαθών που είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR από την Καρδίτσα Ιαπωνική στο ματς της 20ής αγωνιστικής, στη θεσσαλική πόλη (20-8).

*Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο, το επιμέρους σκορ της οποίας ήταν 30-7 για τον ΠΑΟΚ mateco. Αυτό το +23 μάλιστα είναι η δεύτερη, μεγαλύτερη διαφορά ενός δεκαλέπτου της φετινής Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ κρατάει από τη 2η αγωνιστική ο Προμηθέας με το +27 (37-10) της 1ης περιόδου του αγώνα του με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

*Κάνοντας επιμέρους σκορ 43-22 στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος ισοφάρισε τον μεγαλύτερο συντελεστή του στη σεζόν. +21 έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και του εντός έδρας παιχνιδιού του με τον Κολοσσό H Hotels Collection (55-34).

*Τόσο το μεγάλο επιμέρους σκορ της τέταρτης περιόδου όσο και η διαφορά συνολικά του δεύτερου ημιχρόνου ήταν αποτέλεσμα του μεγάλου σερί μέσα από το οποίο ο ΠΑΟΚ mateco «κλείδωσε» και τη νίκη. Έκανε ένα 22-0 που μετέτρεψε το 52-56 του 28:49 στο 74-56 του 34:25 και αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σερί πόντων της φετινής Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ κρατάει ο Ολυμπιακός από την 9η αγωνιστική όταν έκανε ένα 23-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι του με το Λαύριο Megabolt. Το προηγούμενο, μεγαλύτερο σερί πόντων για τον ΠΑΟΚ mateco στη σεζόν ήταν το 14-0 που «έτρεξε» στην πρώτη περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού του με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

*Ο ΠΑΟΚ mateco εξάλλου έκανε 14 κλεψίματα, επίδοση που κατατάσσεται στις 10 κορυφαίες της ιστορίας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται ωστόσο να πάμε πολύ μακριά για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη του, αφού έκανε 16 κλεψίματα και πάλι κόντρα στον Απόλλωνα Carna στο εκτός έδρας παιχνίδι της περσινής σεζόν. Όσο για τη φετινή, η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 12 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

Τα 14 κλεψίματα του σε συνδυασμό με τα τρία κοψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική του, έδωσαν στον ΠΑΟΚ mateco τον τρίτο μεγαλύτερο συντελεστή κλεψιμάτων/κοψιμάτων, αφού είχε 17. Το ρεκόρ της σεζόν μοιράζονται με 18 ο Παναθηναϊκός AKTOR (από το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) με τον Άρη Midea (από το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco).

*Ο Δικέφαλος «χτύπησε» κυρίως από κοντινή και μέση απόσταση και τα 27 εύστοχα δίποντα του (27/41) αποτελούν ισοφάριση της μεγαλύτερης επίδοσης του στη σεζόν, αφού 27 (27/42) είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

*Κορυφαίες επιδόσεις περιόδου προέκυψαν για τους «ασπρόμαυρους» και από τα… ψιλά της στατιστικής. Ρεκόρ περιόδου αποτελούν οι 52 πόντοι μέσα από τη ρακέτα αφού είχαν 50 στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Με τους 25 πόντους που πήραν από τα λάθη του αντιπάλου τους, ισοφάρισαν το ρεκόρ τους αφού τόσους είχαν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ενώ ισοφάρισαν και εκείνο των περισσότερων πόντων από αιφνιδιασμούς, έχοντας 27 όσους και στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ Betsson.

Ο Δικέφαλος μέσα από το σκορ στο transition μάλιστα σημείωσε ένα ρεκόρ περιόδου για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το +24 που είχε έναντι του Απόλλωνα Carna (27-3) είναι η μεγαλύτερη διαφορά στη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη μεγαλύτερη σημειώθηκε στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου (26-3).

*Στον αντίποδα η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε τις χαμηλότερες, φετινές επιδόσεις της στα αμυντικά (17) και στα συνολικά ριμπάουντ (24).

Ο Μαργαρίτης στο «κλαμπ» των «300άρηδων κλεφτών»

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έκανε τα δύο από τα 14 κλεψίματα του ΠΑΟΚ mateco στο χθεσινό παιχνίδι και με αυτά έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα αφού έγινε μόλις ο 19ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τα 300.

Ακόμη, ο αρχηγός του Δικεφάλου με την 335η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Μάκη Νικολαΐδη και «έπιασε» στην 37η θέση της σχετικής λίστας, τον Στράτο Περπέρογλου.

Ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον «σκαρφάλωσε» μία ακόμη θέση στη λίστα των ξένων πασέρ του. Με τις επτά ασίστ που μοίρασε, ο Ισλανδός ανέβηκε στην 7η θέση αφού έφτασε τις 141 και ξεπέρασε τον Μάλκολμ Γκρίφιν που είχε 139 στη διετία 2020-22.

*Ο Τζαμάνι ΜακΝίς έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στη σεζόν που είχε συντελεστή τουλάχιστον 30 στο «+/-». Είχε +31 επίδοση που κατατάσσεται στην πρώτη 15άδα της σεζόν.

Ποδόσφαιρο

Έβγαλε 90λεπτο ο Γκουγκεσασβίλι

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 21:29

Αποθέωση για Κωνσταντέλια-Καρέτσα στο Παγκρήτιο (vid)

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 20:26

«Τράμπα» Αλμέιδα-Νίκολιτς σε ΤΣΣΚΑ και ΑΕΚ;

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 20:01

Στο «μικροσκόπιο» η εμφάνιση του Ζίβκοβιτς (pic)

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:45

Βασικός ο Γκουγκεσασβίλι σε φιλικό της Γεωργίας (pic)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 18:40

«Ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να δώσει 5 εκατομμύρια για τον Τόπιτς»

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 18:26

Μπάσκετ

Ξεχώρισαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στη Βραζιλία (pics+video)

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 21:00

Οι διαιτητές του Game 4 στο ΣΕΦ

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 19:23

Ατιμώρητοι οι… αθώοι: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:08

Οι επαφές και τα πρώτα ονόματα που προτάθηκαν

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:45

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

Αντίπαλοι

«Τράμπα» Αλμέιδα-Νίκολιτς σε ΤΣΣΚΑ και ΑΕΚ;

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 20:01

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

«Τελειώνει» του Κωστούλα στη Μπράιτον

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 15:26

«Τόσα δίνει στον Νίκολιτς η ΑΕΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 13:42

Ανακοίνωσε Κυριακόπουλο ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 12:39
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Δεν πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία ο Όσιμεν
08.06.2025 21:46
Έβγαλε 90λεπτο ο Γκουγκεσασβίλι
08.06.2025 21:29
Ξεχώρισαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στη Βραζιλία (pics+video)
08.06.2025 21:00
Σπαλέτι: «Δεν ήθελα να τα παρατήσω, αλλά με απέλυσαν!»
08.06.2025 20:42
Αποθέωση για Κωνσταντέλια-Καρέτσα στο Παγκρήτιο (vid)
08.06.2025 20:26

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.05.2025 14:19
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ακροβατώντας σε μία λεπτή στρώση πάγου…

Σωτήρης Μήλιος
20.05.2025 23:55

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?