Αναμενόμενα ο 16ος φετινός ευρωπαϊκός αγώνας του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ ήταν εξαιρετικά σημαντικός υπό την έννοια πως του προσέφερε τη δυνατότητα να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μεταφέροντας συγχρόνως ακόμη μία φορά την υπόθεση πρόκρισης μετά την πρώτη συνάντηση στο Βέλγιο που άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς στην Τούμπα, εκεί όπου κρίθηκαν όλα.
Απέναντι σε ένα σύνολο που έχει βρει αποκούμπι στην Ευρώπη, ρολάρει αγωνιστικά με την αλλαγή τιμονιού του με τρομερή ενέργεια και ατού στο physical game, γνώρισε τον δεύτερο αποκλεισμό του μέσα σε τρία χρόνια σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Βάσει εικόνας ο ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά ζύγισε υποδειγματικά τους Βέλγους, τους μέτρησε λάθος εμφανώς επηρεασμένος από μία βατή κλήρωση που του επέτρεπε να κάνει όνειρα… τελικού στην OPAP Arena. Παίρνοντας το μάξιμουμ από όσα μπορούσε να «καρπωθεί» κόντρα σε όλα όσα μπορούσαν να δυσκολέψουν την υπόθεση πρόκρισης από τη στιγμή που ο Ντόμινικ Κοτάρσκι τον κράτησε ακόμη μία φορά «ζωντανό», μετέφερε όλες του τις ελπίδες στην Τούμπα, δημιουργώντας την εντύπωση πως με το ποδόσφαιρό του θα δείξει όσα δεν φρόντισε στο Βέλγιο. Αντ΄αυτού παρέμεινε βραχυκυκλωμένος, κακός και χωρίς την παραμικρή έμπνευση, αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις στο εξαιρετικό στήσιμο της Κλαμπ Μπριζ.
Όπως και κατά την πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στο Βέλγιο, έτσι και στην επαναληπτική αναμέτρηση της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε φτωχός σε δημιουργία, επιχειρώντας να κρατήσει τη μπάλα στον έλεγχο του, ωστόσο, οι Βέλγοι αποδείχθηκαν αρκετά διαβασμένοι δεδομένου πως χαλούσαν κάθε επιθετική προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» υπερφορτώνοντας συγχρόνως τη δεξιά τους πλευρά συνδυαστικά με τον άξονα. Ενδεικτικό πως ο Νίκι Χάγιεν στη σύντομη θητεία του στην πρώτη ομάδα της Κλαμπ Μπριζ εφάρμοσε για πρώτη φορά το 3-5-2 τοποθετώντας καθ΄αυτόν τον τρόπο έξτρα πίεση στον Δικέφαλο από τη στιγμή που κινήθηκε σε ρηχά νερά και στη μεσαία του γραμμή με τα νούμερα να το αποδεικνύουν.
Τι έκαναν οι χαφ του ΠΑΟΚ στα σετ αγώνων με την Κλαμπ Μπριζ;
Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ αποτέλεσαν το δίδυμο των χαφ στο Βέλγιο, έχοντας μονίμως παίκτες στις πλάτες τους ενώ χαμηλά επίπεδα απόδοσης έπιασε και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που τοποθετήθηκε στο «10». Ο Γάλλος μέσος σημείωσε 76% ακρίβεια στις πάσες του (22/29) και μπορεί να έχασε μία μόνο μονομαχία εδάφους από τις συνολικά έξι που έδωσε, ωστόσο, έχασε οκτώ φορές την κατοχή. Απεναντίας, ο Ρώσος χαφ κατέγραψε 15/19 πετυχημένες πάσες σε συμπαίκτες του με μία χαμένη εναέρια μονομαχία και 5/6 κερδισμένες στο έδαφος, έχοντας συνάμα και έξι χαμένες κατοχές μπάλας.
Αναφορικά με τη ρεβάνς στο δίδυμο της μεσαίας γραμμής διατηρήθηκε ο Σουαλιό Μεϊτέ που αντικαταστάθηκε στο 54΄δείγμα της κακής του βραδιάς. Εμφανώς πιο ακριβής στα μοιράσματά του με ποσοστό επιτυχίας 88% ο Γάλλος μέσος σημείωσε 2/3 εύστοχες μακρινές μπαλιές, μία ανεπιτυχή προσπάθεια ντρίπλας, μία κερδισμένη μονομαχία εδάφους στις δύο που έδωσε και μία πετυχημένη εναέρια. Με δύο κλεψίματα και ένα φάουλ που πιστώθηκε, έχασε τέσσερις φορές κατοχή μπάλας και συνολικά 16 μαζί με τον Στέφαν Σβαμπ (σ.σ που απώλεσε 12 φορές τη μπάλα). Ο Αυστριακός χαφ που επιστρατεύτηκε σε ρόλο βασικού στη ρεβάνς είχε 86% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του με δύο εύστοχες μακρινές μπαλιές στις συνολικά πέντε που επιχείρησε, μία προσπάθεια επιτυχημένης ντρίπλας, δύο φάουλ υπέρ του ενώ κέρδισε τις μισές μονομαχίες που έδωσε στο έδαφος (3/6) με δύο τάκλιν και ένα μπλοκαρισμένο σουτ.