inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Μπάσκετ

Δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση ο ΠΑΟΚ

Κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και ήττα στο Game 1 από τον Παναθηναϊκό

Όλγα Χιονίδου
17.05.2024 07:57
Share
SHARE

Μετά από 19 ημέρες αγωνιστικής απραξίας, ο ΠΑΟΚ mateco επέστρεψε σε δράση, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στο Game 1 της προημιτελικής φάσης των Play off της Basket League.

Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 84-66, με την σειρά να γίνεται 1-0 υπέρ των «πρασίνων».

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ήταν ορατή για τους «ασπρόμαυρους», με αρκετούς παίκτες να βρίσκονται σε κακή ημέρα, έχοντας απέναντί τους έναν απαιτητικό αντίπαλο.

Για τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Πόρτερ (26 π.),  Άλστον (14 π.) και ΜακΝίς (10 π.). Πλέον, ο ΠΑΟΚ καλείται να ισοφαρίσει τη σειρά στο Παλατάκι το ερχόμενο Σάββατο (18/5).

Ακολούθησε τον ρυθμό του Παναθηναϊκού

Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Πόρτερ, Μίχαλακ, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων (1-4) με δύο συνεργασίες Πόρτερ-ΜακΝίς στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πήρε απάντησε γρήγορα με δύο τρίποντα από τον Μήτογλου, προσπερνώντας στο ματς (9-6), με τον Δικέφαλο να υστερεί στα ριμπάουντ.

Παρά την ευστοχία του «τριφυλλιού», οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Άλστον, ο οποίος ευστόχησε τόσο από μακριά, όσο και κάτω από τη ρακέτα, μειώνοντας στον πόντο (12-11), μετά από επτά αγωνιστικά λεπτά στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Αταμάν ήταν αρκετά εύστοχη στο περιφερειακό σουτ, έχοντας 4/9 στην πρώτη περίοδο, με τους Γκραντ και Βιλντόζα να σκοράρουν από μακριά και να κρατούν τη διαφορά. Με Άλστον και ΜακΝίς αντεπιτέθηκε ο Δικέφαλος στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, διαμορφώνοντας το 22-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Πόρτερ… οδηγούσε τον ΠΑΟΚ

Μόλις ένα πόντο σε 2.5 αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο σημείωσε ο ΠΑΟΚ mateco. Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε καλά, κλείνοντας τους χώρους στους «ασπρόμαυρους». Στα μισά της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +8 (31-23), με τους Παπαπέτρου και Λεσόρ να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίθεση.

Η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη δεν είχε τόσες λύσεις στο σκοράρισμα, με τη διαφορά να «ανεβαίνει» στους δέκα (33-23) πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Πόρτερ ευστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια για τρίποντο, ωστόσο φορτώθηκαν με τρία προσωπικά φάουλ οι ψηλοί του Δικεφάλου, Τσαϊρέλης και ΜακΝίς, κάτι που δημιούργησε προβλήματα.

Οι «πράσινοι» κρατούσαν το προβάδισμα (36-28) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, έχοντας αρκετές ευκαιρίες από τη γραμμή των βολών, μιας και ο ΠΑΟΚ είχε συμπληρώσει από νωρίς τα ομαδικά του φάουλ. Το τρίποντο του Γκριγκόνις στο φινάλε της δεύτερης περιόδου, αύξησε τη διαφορά στους 11 (39-28), οδηγώντας τον κόουτς Νεραντζάκη σε τάιμ άουτ.

Η διαφορά των 11 μειώθηκε στους τέσσερις (!), με τον Πόρτερ να ευστοχεί σε δύο συναπτά τρίποντα (39-35), δείχνοντας την ποιότητά του στο παρκέ. Μήτογλου, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο σκόραραν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, γράφοντας το 46-37.

Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ο Δικέφαλος είχε 40% στο δίποντο και 55% στο τρίποντο, τη στιγμή που το «τριφύλλι» είχε 50% και 46% αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και στα ριμπάουντ έχοντας επτά περισσότερα στο πρώτο μέρος (20 έναντι 13).

Κατέρρευσε ο ΠΑΟΚ – Στο +16 ο Παναθηναϊκός

Με δύο καλάθια του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση, η διαφορά έφτασε στους 12 (50-37) στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Χωρίς έντονο ρυθμό συνεχίστηκε η τρίτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη, ούσες, παράλληλα, άστοχες.

Ο Μίχαλ Μίχαλακ ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα, όμως ο Μήτογλου «απάντησε», κρατώντας τη διαφορά στους εννιά (53-44) στα μισά του δεκαλέπτου. Τα σκαμπανεβάσματα στο σκορ συνεχίστηκαν, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη διαφορά σε διψήφια διαφορά (61-48), με τους Καλαϊτζάκη και Γκριγκόνις να «πυροβολούν» από μακριά.

Κακός επιθετικά ήταν ο Δικέφαλος στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Γκραντ, Λεσόρ και Γκριγκόνις να σκοράρουν και να φτάνουν στο +16 (66-50).

Φανερά κουρασμένος ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό

Διαδικαστικό έμοιαζε το τέταρτο δεκάλεπτο, αφού ο ΠΑΟΚ είχε μείνει αρκετά πίσω στο σκορ. Ο Πόρτερ έμοιαζε απελπιστικά μόνος στην επίθεση, με τον Δικέφαλο να είναι αρκετά άστοχος.

Το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στο +21 (71-50) επτά λεπτά, πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, με τους Λεσόρ και Μήτογλου να πρωταγωνιστούν σε άμυνα και επίθεση. Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της αθηναϊκής ομάδας, βγάζοντας κόπωση στο φινάλε του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε με ΜακΝίς, Τσιακμά και KPJ, μειώνοντας τη διαφορά στους 15 (72-57) στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Πόρτερ συνέχισε να σκοράρει, ροκανίζοντας τη διαφορά στους 13 (72-59) τέσσερα λεπτά, πριν το τέλος του ματς. Οι «πράσινοι» ανέκαμψαν στα τελευταία λεπτά, βρίσκοντας καλάθια από Γκριγκόνις και Παπαπέτρου, φτάνοντας ξανά στο +20 (81-61) δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Διαδικαστικά ήταν, φυσικά, τα τελευταία λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 84-66.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 18 Μαΐου, όταν θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι για το Game 2.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 84-66

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Πόρτερ, Μίχαλακ, Άλστον και ΜακΝίς

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 22-18
2η: 24-19
3η: 20-13
4η: 18-16

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-37, 66-50, 84-66

Διαιτητές: Τσιμπούρης, Χριστινάκης, Τεφτίκης

Τα στατιστικά του ματς:

Ποδόσφαιρο

H διαφορετική προσαρμογή του Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 23:44

Ο ΠΑΟΚ θέλει να δέσει τον Σινανάι

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 23:10

Ο ΠΑΟΚ σε χρειάζεται δίπλα του

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 22:45

Ο ΠΑΟΚ και οι διαφορετικές αγορές

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 21:36

Πρόβα τζενεράλε για τον ΠΑΟΚ (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 19:40

Κούτσιας για Βιεϊρίνια: «Ήσουν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!» (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 19:07

Μπάσκετ

Μνηστήρας από Ιταλία για Καντσελιέρι

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 20:57

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Σας περιμένουμε δίπλα μας!» (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 19:55

«Η Άλμπα ενδιαφέρεται για τον Καντσελιέρι»

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 19:21

Διάψευση για Καντσελιέρι και ΑΕΚ

Όλγα Χιονίδου
13.05.2025 14:52

«Αφιερωμένο το πρωτάθλημα στον Βαλαβανίδη…»

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 13:44

«Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καντσελιέρι»

Όλγα Χιονίδου
13.05.2025 12:39

Αντίπαλοι

Παναθηναϊκός: Όλα ανοιχτά για το μέλλον του Βιτόρια

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 18:39

Και επίσημα τέλος ο Αλμέιδα από την ΑΕΚ

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 18:17

«Η ΑΕΚ εξετάζει πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 10:59

Τελειώνει από την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 22:57

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ηλιόπουλου-Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 19:58

Αποχαιρέτησε στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 13:38
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

H διαφορετική προσαρμογή του Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ
13.05.2025 23:44
Η Ρεάλ κλειδώνει αυτόν που θέλουν όλοι
13.05.2025 23:39
Ο ΠΑΟΚ θέλει να δέσει τον Σινανάι
13.05.2025 23:10
Ο ΠΑΟΚ σε χρειάζεται δίπλα του
13.05.2025 22:45
Η Σίτι… κλέβει τον Βιρτζ από τα χέρια της Μπάγερν
13.05.2025 22:26

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο μυθικός Βιειρίνια και το μέλλον του ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
13.05.2025 22:47
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Μάτια υγρά…

Σωτήρης Μήλιος
12.05.2025 08:48
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
13.05.2025 09:59
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?