inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Μπάσκετ

Καντσελιέρι: «Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ!»

Όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

Όλγα Χιονίδου
18.06.2024 16:06
Share
SHARE

Λίγο μετά τη 13:00 ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και παρουσίαση του νέου head coach του Μάσιμου Καντσελιέρι.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ, Θανάσης Χατζόπουλος, μιλώντας για τον νέο προπονητή, τις αλλαγές στο τεχνικό τιμ, ενώ στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον προπονητή.

Λίγες ημέρες, μετά την ανακοίνωση και άφιξη του νέου προπονητή, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ «ανοίγει» τα χαρτιά της, με τον διοικητικό επικεφαλής να προλογίζει το νέον προπονητή της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να επιλέξει τον Καντσελιέρι για την τεχνική ηγεσία.

Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ομάδας, μιλώντας για τις αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

«Είναι μια χαρούμενη στιγμή για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Έχω τη χαρά να καλωσορίζω τον καινούριο μας προπονητή, όπως και τον κύριο Μπούτσκο που επανέρχεται στην ομάδας, μετά από ένα διάλειμμα. Θα μας βοηθήσει τα μέγιστα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το σταφ θα στελεχωθεί και με τον κύριο Καλύβα, ο οποίος θα μας βοηθήσει στο σκάουτινγκ των παικτών. Φυσικά ο Μπάμπης Καραίσκος παραμένει δίπλα μας, μόνιμη δύναμη στην ομάδα. Η απόφαση ήταν εύκολη. Με το που μιλήσαμε κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με πάθος, που αγαπάει το μπάσκετ. Είναι εργασιομανής. Θεώρησα ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να έρθει με διαφορετική φιλοσοφία και να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας και τις επιλογές του στο ρόστερ. Θα δώσω το λόγο στον κόουτς για να κάνει τις τοποθετήσεις», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Θανάσης Χατζόπουλος, δίνοντας το λόγο στον κόουτς.

«Τα ελληνικά δεν είναι η πιο εύκολη γλώσσα για να μιλήσω, οπότε πρέπει να μιλήσω στα αγγλικά. Όταν μετακόμισα στη Γαλλία, ξεκίνησα να μιλάω γαλλικά μετά από έξι μήνες. Εδώ θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο, αλλά θα κάνω την προσπάθειά μου για να προσαρμοστώ για να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στη δική σας κολτούρα. Η αγάπη μου για την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό ξεκινάει από πολύ παλιά, όταν σπούδαζα κλασική λογοτεχνία, θυμάμαι αρκετά πράγματα από εκείνο το διάστημα. Μου αρέσει ο ελληνικός τρόπος ζωής, η κουλτούρα και ο πολιτισμός. Δεν θυμάμαι, βέβαια, αρκετά πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε:

«Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά πράγματα για να αποφασίσεις να συνεργαστείς με ένα κλαμπ σαν τον ΠΑΟΚ. Το να συμφωνήσεις και να υπογράψεις το συμβόλαιό σου σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικό. Αν σε καλέσουν και σε θέλουν, δεν υπάρχει επιλογή να μην δεχτείς αυτή την πρόταση. Πρέπει να είστε περήφανοι για την ομάδα σας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό: το πάθος και η δύναμη που βγαίνει από την ομάδα, αυτά πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να γραφτούν νέες σελίδες για την ομάδα.

Είναι μια σημαντική και μεγάλη ευκαιρία αυτή για εμένα. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο που με κάλεσε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με παίκτες, που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε όσα είπα και να βγάλουν προς τα έξω τα θέλω μου στην ομάδα. Το πάθος είναι μία λέξη που την χρησιμοποιώ συχνά, το βγάζει προς τα έξω ο πρόεδρος, οι φίλαθλοι, οι άνθρωποι που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ και ταιριάζει στον τρόπο που λειτουργώ και συμπεριφέρομαι κι εγώ. Θέλω να δείξουμε ότι έχουμε μία ομάδα με DNA, με ταυτότητα. Θέλουμε από την πρώτη στιγμή να γίνουμε μία ομάδα που συνδέεται με το πάθος όλων όσων είναι γύρω μου. Θέλουμε να αρέσει στον κόσμο η εικόνα της ομάδας και να έρχεται στο γήπεδο για να μας βλέπει, ανεξάρτητα από τα αποτέλεσμα. Θέλουμε όλοι είναι είναι υπερήφανοι για την εικόνα της ομάδας και οι παίκτες να βγάζουν πάθος στο γήπεδο», είπε στην πρώτη του τοποθέτηση ο Μάσιμο Καντσελιέρι.

Για το αν η πρόκληση είναι μεγαλύτερη φέτος από τη χρονιά που ανέλαβε τη Λιμόζ:

«Όταν πριν από τρία χρόνια αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου μακριά από την Ιταλία, ήταν δύσκολο αλλά συναρπαστικό. Πήγα σε μια χώρα που είχε παράδοση στο μπάσκετ και είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει κερδίσει την Ευρωλίγκα. Εδώ είναι τα πράγματα διαφορετικά, αλλά δεν ξέρω γιατί. Με είχε συναρπάσει ο τρόπος με τον οποίο κυριάρχησε η Ελλάδα το Γιουρομπάσκετ το 1987. Έρχομαι σε μια χώρα με παράδοση στο μπάσκετ, το οποίο έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.

Στη διάρκεια της σεζόν είχα πει στη γυναίκα μου ότι θέλω να προπονήσω αυτή την ομάδα (σ.σ. ΠΑΟΚ) και να έρθω στην Ελλάδα. Έχω ένα φίλο Ιταλό που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και γνώριζα για το πάθος αυτής της ομάδας. Ο φίλος μου μου μετέφερε τα όσα γίνονταν για την ομάδα.

Ο τύπος στα αριστερά μου (σ.σ. Χατζόπουλος) με πήρε τηλέφωνο και ξεκινήσαμε να μιλάμε από τις 12 μέχρι τις 2 και ήταν σαν γνωριζόμαστε για χρόνια και μιλούσαμε για τα πλάνα μας την επόμενη χρονιά. Ήταν σαν ραντεβού στα τυφλά ή σαν έρωτας με την πρώτη ματιά».

Για το αγωνιστικό και αν θα ζητήσει από τον πρόεδρο να κρατήσει τον Πόρτερ στην ομάδα:

«Εκτιμώ ότι όλοι στην ομάδα είναι ανοιχτοί στις συζητήσεις. Συζητήσαμε για το τι είχε η ομάδα και τι πρέπει να δημιουργήσει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα ταυτότητα με χαρακτηριστικά καινούρια και αυτά που θέλουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με νέα χαρακτηριστικά και πιθανότατα να δομηθεί με νέους παίκτες.

Αν μπορούμε να κρατήσουμε τον Πόρτερ, θα επέλεγα τον Λούκα Ντόνσιτς, έναν παίκτη τον οποίο τον αντιμετώπισα στους αγώνες της EuroLeague. Όσες τακτικές και να εφαρμόσεις είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Αφού υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες, το θέτω στο τραπέζι. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ισορροπία. Σαφέστατα το να ονειρεύεσαι είναι καλό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα από την αρχή από τον πρώτο όροφο και σιγά σιγά να ανεβαίνουμε προς τα πάνω».

Για το στυλ μπάσκετ που θέλει να παίξει:

«Θέλω να φτιάξω μία ομάδα με τρία βασικά στοιχεία. Η επιθυμία μου είναι οι τρεις χειριστές της μπάλας να παίζουν και οι τρεις ταυτόχρονα στο παρκέ. Οι τρεις στα φτερά να είναι αξιόπιστοι στο παρκέ, αλλά να μπορούν να διεκδικούν το ριμπάουντ. Οι τρεις ψηλοί θέλω να βγάλουν αθλητικότητα και ενέργεια, όπως και συνολικά όσοι θα παίζουν στην ομάδα».

Για τα οικονομικά δεδομένα που έχει η ομάδα και αν μπορεί να συγκριθεί η κατάσταση με την αντίστοιχη στη Λιμόζ:

«Για μένα είναι πρόκληση αυτό. Δεν μιλήσαμε για το μπάτζετ με τον πρόεδρο, εκείνος μίλησε όπως όφειλε, εγώ όχι. Το μπάτζετ παίζει ρόλο σε αυτό που θέλω να δημιουργήσω, αλλά είναι μία ευκαιρία για εμένα. Ό,τι έχουμε είναι ευκαιρία, όχι πρόβλημα. Αν από την αρχή μιλάς για μπάτζετ, τότε κάνεις λάθη. Υπολογίζω πολύ στον κόσμο και την κουλτούρα του ΠΑΟΚ. Θέλω οι υποστηρικτές μας να αγαπάνε την ομάδα και να την υποστηρίζουν. Αποδέχτηκα την πρόταση χωρίς να γίνουν πολύωρες συζητήσεις. Το χαρακτηριστικό των φιλάθλων δεν είναι να έρχονται στο γήπεδο απλώς και να βαριούνται, αλλά να υποστηρίζουν. Σε σχέση με τη Λιμόζ, εκεί υπήρχε μια διαφορετική κατάσταση, γιατί υποστήριζαν την ομάδα τους».

Για την πρόκληση και το στοίχημα να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο:

«Πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μία σύνδεση της ομάδας με τον κόσμο, που θα έρχεται στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη βάση, γιατί θα έρχεται μεγάλος αριθμός στα παιχνίδια. Θέλουμε να πετύχουμε ότι από το πρώτο παιχνίδι που θα έρθουν στο γήπεδο να καταλάβουν πως θέλουμε την παρουσία τους στο γήπεδο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παλεύει για κάθε κατοχή. Προτιμώ ένα μπάσκετ που θα είναι αποτελεσματικό».

Για το αν θεωρεί σοφό να έχει η ομάδα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις:

«Ναι. Θα ήθελα να είμαι μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ και να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίζει στην Ευρώπη. Έχει μία μεγάλη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του BCL. Η ταυτότητα που πρέπει να δημιουργήσω στην ομάδα, θέλω να την παρουσιάσω σε όλη την ομάδα. Υπάρχει αρκετή δουλειά στο recruiting της ομάδας, τα χαρακτηριστικά των παικτών είναι τέτοια για να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύο διοργανώσεις. Και οι παίκτες θέλουν αυτή την πίεση. Έχω αυτοπεποίθηση και σε πίστη σε αυτά που πρέπει να κάνουμε».

Για το μοίρασμα των ξένων και αν οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων προκαλούν πίεση στον ίδιο:

«Έχουμε δύο στρατηγικές, είναι δύο παράλληλοι δρόμοι κι έχουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αποφασίσουμε ποια θα ακολουθήσουμε. Αν πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στους γκαρντ ή στους ψηλούς. Πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να αποφασίσουμε προς τα πού θα κινηθούμε. Έχει άμεση σχέση με τη δυνατότητα που έχουμε με τους Έλληνες παίκτες, που μπορούμε να προσεγγίσουμε στο ρόστερ μας. Η πίεση υπάρχει στη ζωή μας, ακόμη κι όταν δεν είσαι στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Εγώ έχω πίεση σε καθημερινή βάση, μπορεί να ασκήσω πίεση στον μάνατζερ για να υπογράψει έναν παίκτη. Θέλω να δείξω τον δέοντα σεβασμό στον κύριο Χατζόπουλο και θέλω να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε πράγματα που θα αρέσουν στον κόσμο».

Αν θα αξιολογήσει τους Έλληνες παίκτες του περσινού ρόστερ:

«Αξιολογούμε τους πάντες και οδηγούμαστε σε μία απόφαση να κρατήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους Έλληνες παίκτες από το περσινό ρόστερ».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη:

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αυτό το θέμα».

Ποδόσφαιρο

H διαφορετική προσαρμογή του Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 23:44

Ο ΠΑΟΚ θέλει να δέσει τον Σινανάι

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 23:10

Ο ΠΑΟΚ σε χρειάζεται δίπλα του

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 22:45

Ο ΠΑΟΚ και οι διαφορετικές αγορές

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 21:36

Πρόβα τζενεράλε για τον ΠΑΟΚ (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 19:40

Κούτσιας για Βιεϊρίνια: «Ήσουν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!» (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 19:07

Μπάσκετ

Μνηστήρας από Ιταλία για Καντσελιέρι

Μάνος Τσαλγατίδης
13.05.2025 20:57

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Σας περιμένουμε δίπλα μας!» (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 19:55

«Η Άλμπα ενδιαφέρεται για τον Καντσελιέρι»

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 19:21

Διάψευση για Καντσελιέρι και ΑΕΚ

Όλγα Χιονίδου
13.05.2025 14:52

«Αφιερωμένο το πρωτάθλημα στον Βαλαβανίδη…»

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 13:44

«Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καντσελιέρι»

Όλγα Χιονίδου
13.05.2025 12:39

Αντίπαλοι

Παναθηναϊκός: Όλα ανοιχτά για το μέλλον του Βιτόρια

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 18:39

Και επίσημα τέλος ο Αλμέιδα από την ΑΕΚ

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 18:17

«Η ΑΕΚ εξετάζει πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 10:59

Τελειώνει από την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 22:57

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ηλιόπουλου-Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 19:58

Αποχαιρέτησε στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 13:38
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

H διαφορετική προσαρμογή του Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ
13.05.2025 23:44
Η Ρεάλ κλειδώνει αυτόν που θέλουν όλοι
13.05.2025 23:39
Ο ΠΑΟΚ θέλει να δέσει τον Σινανάι
13.05.2025 23:10
Ο ΠΑΟΚ σε χρειάζεται δίπλα του
13.05.2025 22:45
Η Σίτι… κλέβει τον Βιρτζ από τα χέρια της Μπάγερν
13.05.2025 22:26

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο μυθικός Βιειρίνια και το μέλλον του ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
13.05.2025 22:47
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Μάτια υγρά…

Σωτήρης Μήλιος
12.05.2025 08:48
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
13.05.2025 09:59
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?