Ουκρανία και Βέλγιο έμειναν στο 0-0 μετά από ένα μέτριο παιχνίδι, με το σύνολο του Τεντέσκο να προκρίνεται ως δεύτερο και αυτό του Ρεμπρόφ να αποχαιρετά την διοργάνωση, σε μια αδιανόητη… τετραπλή ισοβαθμία!
Στον όμιλο του «θανάτου», οι τέσσερις ομάδες μπήκαν στην τελευταία αγωνιστική όντας όλες ισόβαθμες, με 3 πόντους. Η Ουκρανία λοιπόν ήταν αυτή που βρισκόταν στην πιο δύσκολη θέση, λόγω της διαφοράς τερμάτων, η οποία την είχε αφήσει στην τελευταία θέση. Η αρμάδα του Ρεμπρόφ ήξερε ότι χρειάζεται νίκη για να είναι σίγουρη, όμως το Βέλγιο κράτησε το 0-0 -δίχως να εντυπωσιάσει ούτε σήμερα- και εξασφάλισε την πρόκρισή του ως δεύτερο, αφήνοντας τους Ουκρανούς στην 4η θέση του ομίλου, σε μια αδιανόητη τετραπλή ισοβαθμία, μιας και το Ρουμανία – Σλοβακία έληξε επίσης ισόπαλο (1-1).
Το ματς ήταν γενικά μοιρασμένο, με τους τυπικά γηπεδούχους να είναι πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, το σύνολο του Τεντέσκο να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης και την Ουκρανία να πιέζει αρκετά στο τελευταίο 10λεπτο. Συνολικά επρόκειτο για μια αναμέτρηση που εύκολα θα ξεχαστεί, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Το Βέλγιο είναι η ομάδα που έμοιαζε να πατάει καλύτερα στο πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης και μάλιστα «άγγιξε» το γκολ στο 7ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε έκανε υπέροχη κάθετη μπαλιά, όμως ο Λουκάκου βρήκε άτσαλα την μπάλα και δεν κατάφερε να κερδίσει από πλεονεκτική θέση τον Τρουμπίν. Σταδιακά οι Ουκρανοί κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Βέλγους να προσπαθούν να απειλήσουν και στο 19′, όταν ο ηγέτης της Σίτι είδε τον Τίλεμανς και προσπάθησε να του περάσει την μπάλα, όμως η αντίπαλη άμυνα απομάκρυνε.
Η πρώτη αξιόλογη φάση για την Ουκρανία ήρθε στο 20′, όταν ο Γιάρεμτσουκ δοκίμασε το πόδι το από μακριά, αλλά δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Καστέλς. Στο επόμενο λεπτό ο Ντόβμπικ σούταρε πολύ άουτ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο φορ της Χιρόνα καθυστέρησε πολύ να εκτελέσει από καλή θέση και τελικά έστρωσε στον Σουντάκοβ, που σημάδεψε πολύ ψηλά. Η πίεση της ομάδας του Ρεμπρόφ συνεχίστηκε, με τον Γιάρεμτσουκ να απειλεί με κεφαλιά που πέρασε άουτ στο 28′.
Το Βέλγιο δεν μπορούσε πια να πλησιάσει εύκολα την αντίπαλη περιοχή, με τον Ντε Μπρόινε να προσπαθεί να τους πιάσει όλους στον… ύπνο με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, σημαδεύοντας όμως άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Σουντάκοβ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καστέλς μέσα από την περιοχή, με τους τυπικά γηπεδούχους να σπαταλούν μεγάλη ευκαιρία και στο 42′, όταν ο Γιάρεμτσουκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά προτίμησε να κάνει -κακό- γύρισμα για τον Ντόβμπικ αντί να εκτελέσει. Στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου, ο Ντε Μπρόινε έκανε ένα σουτ στο 45+1′, με τον Τρουμπίν να μπλοκάρει πολύ εύκολα.
Το Βέλγιο ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και είχε μια πρώτη απειλή στο 56′, με το σουτ του Ντοκού να περνάει άουτ. Οκτώ λεπτά μετά ο Λουκάκου σπατάλησε μια ακόμα καλή στιγμή, με τον Τρουμπίν να σταματάει εύκολα το τελείωμά του. Στο 73′ έχασε μεγάλη ευκαιρία και ο Καράσκο, που είδε τον Τρουμπίν να κάνει σπουδαία απόκρουση στο σουτ του. Η πρώτη απειλή των Ουκρανών ήρθε στο 75′, με τον Ντόβμπικ αρχικά να αργεί πάρα πολύ σε μια αντεπίθεση δύο εναντίον δύο και στην συνέχεια να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Φαές και στις δύο φάσεις.
Ο Ντόβμπικ είχε νέα ευκαιρία στο 79′, σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά των διχτύων μέσα από την περιοχή. Στο 83′ ο Μαλινόφσκι πήγε για το γκολ της διοργάνωσης, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Κάστελς σταμάτησε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Οι Ουκρανοί συνέχισαν να πιέζουν στα τελευταία λεπτά και στο 90′ ο Σουντάκοβ έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα, δίχως όμως να νικήσει τον Κάστελς. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με το 0-0 να διατηρείται μέχρι το σφύριγμα της λήξης και να βάζει την Ουκρανία στο αεροπλάνο της επιστροφής.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ουκρανία (Σέρχι Ρεμπρόφ): Τρουμπίν, Σβάτοκ (81′ Γιαρμολένκο), Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Τίμτσικ, Μικολένκο (58′ Ζιντσένκο), Σουντάκοβ, Μπράζκο (70′ Στεπανένκο), Σαπαρένκο (70′ Βανάτ), Γιάρεμτσουκ (70′ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ.
Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Κάστελς, Καστάιν, Τεάτ, Φαές, Φερτόνχεν, Ντε Μπρόινε, Ονάνα, Τίλεμανς (61′ Μανγκαλά), Τροσάρ (61′ Καράσκο), Ντοκού (77′ Μπακαγιόκο), Λουκάκου.