Πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής τα οχτώ τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης Γιαρένης έχει «καταφέρει» να απασχολήσει, με τις σε βάρος του καταγγελίες, όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της ποδοσφαιρικής.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ο ως «ποδοσφαιρικό τέκνο» του Θωμά Μητρόπουλου, ο οποίος είχε ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη, έχοντας χαρακτηριστεί κι ως ο ιθύνων νους της «παράγκας» της περιόδου 1997-2001. Κι ο Γιαρένης συνήθιζε στο παρελθόν να παρακολουθεί τις «διαλέξεις» του για τον έλεγχο του ποδοσφαίρου.
Ο ίδιος δίνει τα διαπιστευτήριά του: «Ο Θωμάς Μητρόπουλος είναι φίλος μου», συνηθίζει να λέει με υπερηφάνεια για τον πρώην, πια, «άρχοντα του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου».
Όντας πρόεδρος από το 2009 του σωματείου της Ανατολικής Αττικής, «Άνοιξη», το 2016 εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ (επανεκλέχθηκε τέσσερα χρόνια μετά). Το 2017 έγινε μέλος της ΕΙΠ/ΕΠΟ και από το 2021 είναι μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ομοσπονδίας.
Το 2017 η υπάλληλος της ΕΠΣΑΝΑ, Σοφία Δογραμμάτζη (εργάζονταν από το 2005) απολύθηκε και προσέφυγε στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια εναντίον του. Σύμφωνα με την καταγγελία ο Γιαρένης «προέβη κατ’ εξακολούθηση και συστηματικά σε σειρά δυσφημιστικών κι εξυβριστικών σχολίων και φωτογραφικών χυδαίων χαρακτηρισμών, αναγόμενων στο σεξ», μέσω ιστοσελίδας που διαχειριζόταν.
«Η κάθε γραμματέας αμείβεται μηνιαία με 1.460 ευρώ καθαρά. Τελικά μήπως προσφέρουν κι άλλες υπηρεσίες που δικαιολογούν τέτοιο μισθό;» είναι ένα δείγμα των σχετικών αναρτήσεων.
Η υπάλληλος της ΕΠΣΑΝΑ κέρδισε την αγωγή, με την οποία ο Γιαρένης θα πρέπει να της καταβάλλει είκοσι χιλιάδες ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ έχει πετύχει και την ακύρωση της απόλυσης της. Πλέον, αναμένονται οι τελεσίδικες αποφάσεις από τον Άρειο Πάγο, όπου έχει προσφύγει ο Γιαρένης.
Με βάση τα παραπάνω, το Μάρτιο του 2021, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑΝΑ, ο Γ. Νικολάου, κατήγγειλε τον Γιαρένη (στο μεταξύ ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής με το συνδυασμό του Γ. Πατούλη) στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, χωρίς κι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ν΄ ασκήσει έφεση. Παρ’ όλα αυτά, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, αρμόδιος επί αθλητικών θεμάτων, παρήγγειλε προανάκριση προς το πέμπτο προανακριτικό τμήμα σχετικά με τον τρόπο που ενήργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση η Επιτροπή Δεοντολογίας.
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ
«Παιχνίδι» με παρατηρητές
Το Σεπτέμβριο του 2017, κι αφού προηγήθηκε καταγγελία του πρώην πρόεδρου της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΑΝΑ, Α. Σπανέα και του πρώην προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ, Γ. Παπαμακάριου για παρεμβάσεις, εκ μέρους του Γιαρένη, σε ορισμούς παρατηρητών διαιτησίας στους αγώνες της Ένωσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ του επέβαλε ποινή διετούς απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 800 ευρώ. «Καταχρώμενος τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ, είτε αφαιρούσε, είτε αντικαθιστούσε παρατηρητές διαιτησίας, που είχαν οριστεί σε αγώνες από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης» αναφέρονταν στο σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Μισό χρόνο αργότερα το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αντικατέστησε την ποινή διετούς απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο με επίπληξη, διατηρώντας το πρόστιμο των 800 ευρώ. Η… λεπτομέρεια ήταν ότι στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Γιαρένης είχε «απέναντί του» την ΕΠΟ και όχι τους καταγγέλλοντες (οι δύο διαιτητές, που είχαν δικαίωμα ψήφου, ορίστηκαν από την ΕΠΣΑΝΑ και την ΕΠΟ, της οποία ο Γιαρένης ήταν μέλος.
πηγή: FORZA