inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Μπάσκετ

Ολικό restart με τους ίδιους στόχους

Το INPAOK σκιαγραφεί τη νέα ομάδα του Δικεφάλου

Όλγα Χιονίδου
18.09.2024 14:02
Share
SHARE

Λίγες ώρες απομένουν για τα αποκαλυπτήρια του ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του για τη σεζόν 2024-2025 κόντρα στην Οραντέα για τα ημιτελικά του προκριματικού τουρνουά στο Basketball Champions League.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Δικέφαλος ξεκίνησε σχεδόν από το «μηδέν» το χτίσιμο της νέας ομάδας του. Αρκετά διαφορετικό εμφανίζεται το ρόστερ φέτος συγκριτικά με πέρσι, ωστόσο οι στόχοι παραμένουν ίδιοι: να μπορέσει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η προηγούμενη αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε πρόωρα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει έως τα Play off, όπου αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να διεκδικήσουν τη θέση τους στο BCL, καθώς δεν εξασφάλισαν το απευθείας εισιτήριο στη διοργάνωση με βάση την κατάταξή τους στην περσινή Basket League. Ο πρώτος κρίσιμος στόχος της χρονιάς θα κριθεί εντός τους Σεπτεμβρίου και ο ΠΑΟΚ mateco θα «τεστάρει» τις δυνάμεις και την ετοιμότητά του στην έναρξη της σεζόν 2024-2025.

Με Μάσιμο Καντσελιέρι στο «τιμόνι»

Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας είχε ο Δικέφαλος, ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και να προσλάβει τον Μάσιμο Καντσελιέρι. Ο Στάθης Νεραντζάκης αποτέλεσε παρελθόν από τον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ο οποίος είχε αναλάβει χρέη head coach στα μέσα της περασμένης σεζόν.

Ο κόουτς Καντσελιέρι ηγήθηκε του μεταγραφικού σχεδιασμού μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της ΚΑΕ, καθώς έγιναν πολλές κινήσεις, ώστε να διαμορφωθεί ο ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς.

1+1 κοινά πρόσωπα του Δικεφάλου

Ο Θοδωρής Σκουλαριώτης είναι ο μοναδικός καλαθοσφαιριστής που συνεχίζει στην ομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, καθώς οι υπόλοιποι παίκτες αποδεσμεύτηκαν. O 19χρονος γκαρντ αγωνίστηκε σε έξι αναμετρήσεις τη σεζόν 2023-2024 και παρέμεινε στο ρόστερ της τρέχουσας χρονιάς.

Το δεύτερο κοινό πρόσωπο συγκριτικά με την περασμένη σεζόν είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ωστόσο με μία σημαντική διαφορά. Ο εμβληματικός αρχηγός του Δικεφάλου παραμένει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ mateco, αλλά από διαφορετική θέση. Αποφάσισε να τερματίσει την μπασκετική του καριέρα, μετά από 11 σεζόν με τα «ασπρόμαυρα» και συνεχίζει στην ομάδα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Η ενίσχυση στα γκαρντ και στο «3»

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι αποτέλεσε τον «μαέστρο» του νέου ΠΑΟΚ, ο οποίος διαμορφώθηκε με τη δική του φιλοσοφία. Ο Ιταλός κόουτς θέλησε να φτιάξει μία δυνατή και αθλητική ομάδα, που θα διεκδικεί κάθε κατοχή και θα «μάχεται» ασταμάτητα για 40 λεπτά στο παρκέ.

Κατσίβελης και Ρέινολντς αποτελούν τους δύο πόιντ γκαρντ των «ασπρόμαυρων», δύο παίκτες που έδειξαν πως μπορούν να ηγηθούν στην ομάδα. Στις θέσεις των σούτινγκ γκαρντ βρίσκονται οι Μπάρτλεϊ, Παπαδάκης και Σκουλαριώτης. Ο Μπάρτλεί είχε ηγετικό ρόλο σε όλα τα φιλικά παιχνίδια του Δικεφάλου και φαίνεται πως θα αποτελέσει τον παίκτη που θα ηγεθεί στα γκαρντ μέσα στη σεζόν.

Οι Χέντερσον και Περσίδης θα αποτελέσουν τους δύο καλαθοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στη θέση του σμόλ φόργουορντ. Τα διαπιστευτήριά του τα έδειξε με εμφατικό τρόπο ο Χέντερσον, ο οποίος έδειξε τις ικανότητές του στα μακρινά σουτ στα φιλικά ματς. Στη ρούκι του χρονιά ως επαγγελματίας, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Ρουμανίας με την BC Constanta καταγράφοντρας 15,9 πόντους με 41,7% στα τρίποντα.

Λίγοι και… νέοι στις θέσεις των ψηλών

Σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά, όπου ο Δικέφαλος βασίστηκε στους Βαγγέλη Μαργαρίτη, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Τζαμάνι ΜακΝίς στις θέσεις των ψηλών, φέτος θα έχει χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

Ο Ντεβόντε Άπσον αποτελεί τον πιο έμπειρο ψηλό του φετινού ρόστερ, ο οποίος σε ηλικία 31 ετών θα ηγεθεί στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Κόσοβο, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Trepsa έχοντας 8,2 πόντους και 5,3 ριμπάουντ. Φέτος, θα πλαισιώνεται από τον 25χρονο Τζέικ Φόρεστερ.

Όσον αφορά τη θέση «4», εκεί θα αγωνίζονται οι Ρόκι Κρούζερ και Κωνσταντίνος Ιατρίδης, οι οποίοι συμπληρώνουν το ρόστερ της σεζόν 2024-2025.

Φυσικά, στην ομάδα βρίσκονται και νεαροί καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι θα συλλέξουν πολύτιμες εμπειρίες. Ο λόγος για τους Μανθόπουλο, Γιαννάτο και Λέφα.

Στόχος: Οικονομική εξυγίανση, απαλλαγή χρεών

Η προσπάθεια για να εξυγιανθεί η ομάδα από τα οικονομικά χρέη του παρελθόντος συνεχίζεται από τη διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ. Ο ΠΑΟΚ του Θανάση Χατζόπουλου παλεύει με όσα «όπλα» διαθέτει τη φετινή σεζόν, με το μπάτζετ να αυξάνεται ελαφρώς «αγγίζοντας» τις 600.000 ευρώ.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα, ο Δικέφαλος θα έχει ευρωπαϊκή παρουσία, καθώς ακόμη και να αποκλειστεί στα προκριματικά του Basketball Champions League, θα βρεθεί στο FIBA Europa Cup. Στόχος της ομάδα του Καντσελιέρι είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά και να κάνει μια αξιοπρεπή ευρωπαϊκή πορεία.

Η βαρύτητα πέφτει στη Basket League, παρόλα αυτά, εκεί όπου υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες, με υψηλότερα μπάτζετ από αυτό του ΠΑΟΚ. Βήμα βήμα θα προχωράει η ομάδα, έτσι ώστε να διεκδικήσει, αρχικά, την είσοδο στο BCL κι έπειτα να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο

Τη θέση του άμεσου συνεργάτη του Μάσιμο Καντσελιέρι θα έχει ο Παντελής Μπούτσκος. Ο έμπειρος προπονητής επιστρέφει στο «Παλατάκι» έπειτα από δέκα περίπου χρόνια, όταν και βρισκόταν με επιτυχία στο πλευρό του Σούλη Μαρκόπουλου.

Στην ομάδα βρίσκεται από το καλοκαίρι και ο Αστέριος Καλύβας, ο οποίος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να αναλάβει την οργάνωση του τμήματος scouting της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ σε άμεση συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Αστέριος Καλύβας συνεργάζεται με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, μετά τη σεζόν 2014-15.

H αλλαγή στη διοίκηση

Στην διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mαteco βρίσκεται πλέον ο Αντώνης Τσαλόπουλος, ο οποίος εκτός από ονοματοδότης του τμήματος με την εταιρεία mαteco, αντικατέστησε στο Δ.Σ. της ομάδας τον Κωνσταντίνο Στεργίου, που αποχώρησε.

Αναλυτικά το ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2024-2025:

Γκαρντ

  • Σαβάρ Ρέινολντς (PG): 26 ετών, 1.88μ.
  • Δημήτρης Κατσίβελης (SG): 33 ετών, 1.98μ.
  • Φρανκ Μπάρτλεϊ (SG): 30 ετών, 1.91μ.
  • Κωνσταντίνος Παπαδάκης (SG): 26 ετών, 1.91μ.
  • Θοδωρής Σκουλαριώτης (SG): 19 ετών, 1.88μ.
  • Παναγιώτης Λέφας (SG): 17 ετών, 1.96μ.
  • Βαγγέλης Γιαννάτος (PG): 18 ετών, 1.90μ.

Φόργουορντ

  • Σέντρικ Χέντερσον (SF): 24 ετών, 1.98μ.
  • Νίκος Περσίδης (SF): 29 ετών, 2.01μ.
  • Ρόκι Κρούζερ (PF): 25 ετών, 2.08μ.
  • Kωνσταντίνος Ιατρίδης (PF): 23 ετών, 2.07μ.
  • Χρήστος Μανθόπουλος (F): 18 ετών, 2.04μ.

Σέντερ

  • Ντεβόντε Άπσον (C): 31 ετών, 2.06μ.
  • Τζέικ Φόρεστερ (C): 25 ετών, 2.07μ.

 

Ποδόσφαιρο

Τσιγγάρας: «Η στιγμή που μου έδωσες το περιβραχιόνιο…» (pic)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 16:25

Δίπλα στις γυναίκες ο αρχηγός! (video)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 15:17

Και πάλι σε απολογία ο ΠΑΟΚ

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 14:34

Βιεϊρίνια: «Η καρδιά μου θα είναι πάντα εδώ!»

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 14:20

Της έσπασε το ρεκόρ του… υποβιβασμού!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 13:58

Το αριστούργημα του Μιχαηλίδη από… μέσα! (video)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
13.05.2025 13:22

Μπάσκετ

Διάψευση για Καντσελιέρι και ΑΕΚ

Όλγα Χιονίδου
13.05.2025 14:52

«Αφιερωμένο το πρωτάθλημα στον Βαλαβανίδη…»

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 13:44

«Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καντσελιέρι»

Όλγα Χιονίδου
13.05.2025 12:39

Ένας 21χρονος δίνει το παράδειγμα (video)

Όλγα Χιονίδου
13.05.2025 11:56

Πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ!

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 23:46

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ξεκινήσαμε δυναμικά!» (pics-video)

Δημήτρης Βαφειάδης
12.05.2025 17:46

Αντίπαλοι

«Η ΑΕΚ εξετάζει πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 10:59

Τελειώνει από την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 22:57

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ηλιόπουλου-Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 19:58

Αποχαιρέτησε στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 13:38

Αλητείες των παικτών της ΑΕΚ στην Τούμπα! (videos)

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 22:09

Στην Τούμπα ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:58
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Τσιγγάρας: «Η στιγμή που μου έδωσες το περιβραχιόνιο…» (pic)
13.05.2025 16:25
Σινανάι: «Όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι ο καλύτερος!»
13.05.2025 16:11
Ενίσχυση με Μπαλογιάννη
13.05.2025 15:42
Δίπλα στις γυναίκες ο αρχηγός! (video)
13.05.2025 15:17
Διάψευση για Καντσελιέρι και ΑΕΚ
13.05.2025 14:52

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Μάτια υγρά…

Σωτήρης Μήλιος
12.05.2025 08:48
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
13.05.2025 09:59
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?