inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Μπάσκετ

Το… έκανε δύσκολο αλλά πήρε τη νίκη ο ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος έκανε το 2-0 στο FIBA Europe Cup κερδίζοντας την Οραντέα

Όλγα Χιονίδου
13.12.2024 00:25
Share
SHARE

Την τρίτη συναπτή νίκη σημείωσε ο ΠΑΟΚ mateco σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, κερδίζοντας το βράδυ της Πέμπτης (12/12) την Οραντέα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των «16» του FIBA Europe Cup.

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 73-68 επί της ρουμανικής ομάδας και διπλασίασε τις νίκες του στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και βρίσκεται πλέον μόνος στην κορυφή του ομίλου με 2-0!

Στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε εξαιρετικά σοβαρός ο ΠΑΟΚ mateco, έχοντας τον ρόλο οδηγού. Μάλιστα, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε στο +20, ένα προβάδισμα, όμως, που δεν διαχειρίστηκε. Στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τέταρτου η Οραντέα έκανε δυναμικό comeback, φτάνοντας τη διαφορά στο καλάθι, εκμεταλλευόμενη τα πολλαπλά λάθη του Δικεφάλου και τα αρκετά χαμένα ριμπάουντ των γηπεδούχων. Μάλιστα, οι Ρουμάνοι μάζεψαν 51 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 27 ήταν επιθετικά,τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν μαζέψει μόλις 37 (10 επιθετικά).

Για τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Κρούζερ (18 π.), Μπάρτλεϊ (17 π.) και Ρέινολντς (14 π.). Μετά τις νίκες κόντρα σε Κάλεβ/Κράμο, Προμηθέα και Οραντέα, οι «ασπρόμαυροι» τρέχουν ένα νικηφόρο σερί, το οποίο φιλοδοξούν να διευρύνουν την ερχόμενη Κυριακή (15/12), όταν θα υποδεχθούν στο Παλατάκι τον Κολοσσό Ρόδου.

Εύστοχος και αποφασισμένος από την αρχή ο ΠΑΟΚ

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι επέλεξε τους Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδη, Κρούζερ και Άπσον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Πρωταγωνίστησε στις πρώτες φάσεις του αγώνα ο Φρανκ Μπάρτλεϊ, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες πέτυχε πέντε πόντους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Απαντήσεις βρήκε η Οραντέα με τον Ρίτσαρντ, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των φιλοξενούμενων στα πρώτα λεπτά. Ο Κρούζερ και ο Ρέινολντς μπήκαν στην εξίσωση σκοραρίσματος, ανεβάζοντας τη διαφορά στους επτά (13-6) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

Περίπου 3.5 λεπτά πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο Δικέφαλος βρισκόταν στο +8 (17-9), με τον Κρούζερ και τον Κατσίβελη να σκοράρουν και να βάζουν δύσκολα στους Ρουμάνους. Γουίλιαμς και Γιανγκ ροκάνισαν τη διαφορά, ωστόσο οι συνεχόμενοι πόντοι των Ρόκι και Μπάρτλεϊ έγραψαν το 22-14 της πρώτης περιόδου.

Κράτησε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο

Με καλάθι του Γιανγκ ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο το γκολ-φάουλ του Κατσίβελη αύξησε και πάλι τη διαφορά (25-16). Καλές συνεργασίες και καλάθια κάτω από τη ρακέτα βρήκε η ρουμανική ομάδα χάρη στον Γιανγκ. Το καλάθι του Φόρεστερ σε συνδυασμό με το τρίποντο του Ρέινολντς έφεραν τον Δικέφαλο στο +10 (31-21). Ο Μπράουν με τρίποντο θέλησε να μειώσει, ωστόσο ο Κρούζερ πέτυχε μεγάλα καλάθια, κρατώντας τους γηπεδούχους σε διψήφια διαφορά. Η Οραντέα σκόραρε από τη γραμμή των βολών, με τον Πετριλεβίσιους να σημειώνει συνεχόμενους πόντους.

Τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ mateco προηγούνταν με εννιά πόντους (37-28), χάρη σε τρίποντο του Παπαδάκη. Οι τρεις συνεχόμενες βολές του Μπράουν μείωσαν τη διαφορά στους έξι πόντους (37-31) ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, ενώ εύστοχος από τη γραμμή των βολών ήταν και ο Μπάρτλεϊ, ο οποίος διαμόρφωσε το 40-31 του πρώτου μέρους.

Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, οι Θεσσαλονικείς σκόραραν με 50% στο δίποντο και 46% στο τρίποντο, ενώ οι Ρουμάνοι είχαν 33% και 20% αντίστοιχα. Περισσότερα ριμπάουντ μάζεψε η Οραντέα (21 έναντι 18), ενώ περισσότερα λάθη κατέγραψε ο Δικέφαλος (8 έναντι 6).

«Γκρέμισε» τη διαφορά που είχε χτίσει

Χέντερσον και Άπσον μπήκαν δυναμικά στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας συνεχόμενα καλάθια και ανεβάζοντας τη διαφορά στους 14 πόντους (49-35), μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά.

Στα μισά την τρίτης περιόδου ο Δικέφαλος κυριαρχούσε απόλυτα στο παιχνίδι, με την Οραντέα να τα βρίσκει σκούρα. Οι πέντε διαδοχικοί πόντοι του Κρούζερ ανέβασαν τη διαφορά στους 18 πόντους (54-36), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν το ίδιο ιδανικά.

Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου η ρουμανική ομάδα «έτρεξε» σερί 2-9, διαμορφώνοντας το σκορ της περιόδου σε 56-45 με τους Πετριλεβίσιους και Πρίτζετ να πρωταγωνιστούν στην επίθεση.

Πήγε να χάσει δικό του ματς ο ΠΑΟΚ

Δυναμικά ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο η Οραντέα, η οποία ροκάνισε τη διαφορά στους πέντε πόντους (56-51) χάρη στους Νικολέσκου, Πετριλεβίσιους και Πρίτζετ.

Το come back των Ρουμάνων συνεχίστηκε. Παρά το περιορισμένο ροτέισον, κατάφεραν να φέρουν την αναμέτρηση στο… καλάθι (60-57) στα μισά της τέταρτης περιόδου. Τα συνεχόμενα λάθη στην «ασπρόμαυρη» άμυνα δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτα από την Οραντέα, η οποία συνέχισε να «πληγώνει» τον Δικέφαλο και να τιμωρεί την έλλειψη συγκέντρωσής του.

Ο Πετριλεβίσιους τιμώρησε τα αμυντικά λάθη του ΠΑΟΚ mateco, κάνοντας υπερπροσπάθεια κάτω από τη ρακέτα και κρατώντας ζωντανή την ομάδα του μέχρι το τέλος. Οι βολές των Μπάρτλεϊ και Ρέινολντς αύξησαν τη διαφορά στους οκτώ πόντους (71-63). Μπράουν και Γιανγκ συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη διαφορά να είναι στους τρεις πόντους (71-68) ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 73-68 επί της Οραντέα και βρίσκεται μόνος στην κορυφή. Την Κυριακή (12/12) θα υποδεχθεί τον Κολοσσό Ρόδου στο Παλατάκι για την 10η αγωνιστική της GBL.

ΠΑΟΚ – Οραντέα: 73-68

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ:

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 22-14
2η: 18-17
3η: 16-14
4η: 17-23

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 40-31, 56-45, 73-68

Οι διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία), Ζούπανσιτς (Σλοβενία) και Πάντρος (Ισπανία)

Τα στατιστικά:

Ποδόσφαιρο

Ο Παυλίδη έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 23:21

Κλείνει την σεζόν και ετοιμάζεται για ΠΑΟΚ ο Γκουγκεσασβίλι

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 22:44

Ισοφάρισε με γκολ-οφσάιντ η Σλοβακία (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 22:30

Το… κάρφωσε ο Ντέλιας! (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 22:10

Ενδεκαδάτος ο Κωνσταντέλιας στο φιλικό της Ελλάδας (pic)

Όλγα Χιονίδου
07.06.2025 20:45

Με Ζίβκοβιτς στο αρχικό σχήμα η Σερβία (pic)

Όλγα Χιονίδου
07.06.2025 20:37

Μπάσκετ

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Μπαλτάκος

Πάνος Γεωργογιάννης
07.06.2025 21:52

Νέες καταγγελίες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (videos)

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 18:52

Ούτε που τους νοιάζει το μπάσκετ

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 10:18

Τιμωρία 10μηνης απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για Γιαννακόπουλο

Πάνος Γεωργογιάννης
06.06.2025 19:11

Έφτασε τα 1926 διαρκείας η ΚΑΕ ΠΑΟΚ! (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
06.06.2025 18:56

H… υπενθύμιση του ΠΑΟΚ για τα διαρκείας!

Όλγα Χιονίδου
06.06.2025 17:25

Αντίπαλοι

«Τελειώνει» του Κωστούλα στη Μπράιτον

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 15:26

«Τόσα δίνει στον Νίκολιτς η ΑΕΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 13:42

Ανακοίνωσε Κυριακόπουλο ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 12:39

ΑΕΚ: Πέθανε ο ιδρυτής της Original, Δημήτρης Χατζηχρήστος

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 01:06

Ο Μπάτσι ανέλαβε τον Πανσερραϊκό!

Πάνος Γεωργογιάννης
04.06.2025 22:00

Στον Παναθηναϊκό ο Κυριακόπουλους

Γιάννης Σωτηρίου
04.06.2025 11:47
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο Παυλίδη έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική (video)
07.06.2025 23:21
Ο ΟΣΦΠ επιβεβαίωσε το νέο κρούσμα ντόπινγκ
07.06.2025 23:06
Κλείνει την σεζόν και ετοιμάζεται για ΠΑΟΚ ο Γκουγκεσασβίλι
07.06.2025 22:44
Ισοφάρισε με γκολ-οφσάιντ η Σλοβακία (video)
07.06.2025 22:30
Το… κάρφωσε ο Ντέλιας! (video)
07.06.2025 22:10

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.05.2025 14:19
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ακροβατώντας σε μία λεπτή στρώση πάγου…

Σωτήρης Μήλιος
20.05.2025 23:55

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?