Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, με τον Ρώσο να δείχνει διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο.
Ο 32χρονος, στη δεύτερή του σεζόν, είδε τον σταθερό παρτενέρ της περσινής χρονιάς να μη συνεχίζει και ο ρόλος του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου άλλαξε. Ο Οζντόεφ είχε «δέσει» με τον Σουαλιχό Μεϊτέ, με τον Γάλλο να επιστρέφει στη Μπενφίκα και τον Ρώσο να έχει πλέον στο αγωνιστικό του περιβάλλον αρχικά τους Μαντί Καμαρά και Στέφαν Σβαμπ, ενώ ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο προστέθηκε προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και βγήκε από την εξίσωση λόγω σοβαρού τραυματισμού. Ο χώρος ευθύνης του δε θα μπορούσε να αλλάξει, με τους θερμικούς χάρτες της περσινής και της φετινής σεζόν να δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Οζντόεφ πίσω και μπροστά από τη μεσαία γραμμή, έχοντας περισσότερες επαφές με τη μπάλα προς τα δεξιά. Αυτό που δεν αλλάζει είναι τα πατήματά του μέσα στη μεγάλη περιοχή, καθώς αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του. Ο Οζντόεφ είναι ένας εσωτερικός μέσος που ξέρει πολύ καλά να τοποθετεί τον εαυτό του εντός περιοχής όταν ο ΠΑΟΚ χτίζει επιθέσεις, δίνοντας πολλές φορές μια έξτρα επιλογή. Πέρυσι, ολοκλήρωσε τη σεζόν σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έχοντας έξι γκολ και μια ασίστ, ενώ φέτος μετράει ένα γκολ, με τον μέσο όρο παρουσίας του να μην αλλάζει, καθώς και πέρυσι και φέτος έχει κατά μέσο όρο 64 αγωνιστικά λεπτά ανά συμμετοχή.
ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ
Η σεζόν ξεκίνησε με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ να αγωνίζεται ως βασικός στα πρώτα επτά επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο Ρώσος ήταν ενδεκαδάτος στις διπλές αναμετρήσεις με Μπάνια Λούκα, Μάλμε και Σάμροκ Ρόβερς, αλλά και στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, ενώ αγωνίστηκε ως αλλαγή απέναντι στον Παναιτωλικό. Από τότε, δεν έχει αγωνιστεί στους αγώνες με Βόλο, Λεβαδειακό, Βικτόρια Πλζέν και στα δυο ματς με το Αιγάλεω. Εχει μετρήσει συνολικά 26 εμφανίζεις, εκ των οποίων οι 22 στην αρχική ενδεκάδα έχοντας συνολικά δυο γκολ και μια ασίστ. Συνολικά, στο 1,5 χρόνο που βρίσκεται στο ρόστερ του Δικεφάλου, ο Μαγκομέντ Οζνγτόεφ μετρά 76 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με εννιά γκολ και δυο ασίστ.
ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ «ΒΡΩΜΙΚΗ» ΔΟΥΛΕΙΑ
Την περσινή σεζόν ο Μαγκομέντ Οζντόεφ μέτρησε 33 αγώνες ως παρτενέρ του Σουαλιχό Μεϊτέ, και φέτος μετρά 19 αγώνες ως παρτενέρ του Μαντί Καμαρά. Ο Ρώσος έδειξε να προσαρμόζεται στο παιχνίδι και τα αγωνιστικά στοιχεία των παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή. Η φετινή «έκδοση» του Οζντόεφ τον θέλει να έχει ανεβάσει τα νούμερά του στους ανασταλτικούς τομείς. Την περσινή σεζόν, ο παρτενέρ του, ο Σουαλιχό Μεϊτέ, του έδινε τη δυνατότητα να παίζει ελαφρώς πιο ψηλά καθώς ο Γάλλος ήταν εκείνος που αναλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος των ανασταλτικών καθηκόντων. Φέτος, με τον Μαντί Καμαρά να είναι ο κύριος παρτενέρ του, ο Οζντόεφ έχει βάλει στο παιχνίδι του και την πίεση στον αντίπαλο, έχοντας ανεβάσει τα νούμερά του στους ανασταλτικούς τομείς. Συγκεκριμένα, έχει 1,1 κοψίματα από 0,9 που είχε πέρυσι, ενώ μετρά 1,6 τάκλιν ανά 90λεπτο από τα 0,9 που είχε πέρυσι, αλλά και 1,3 απομακρύνσεις μπάλας από τις 0,7 που είχε την περσινό σεζόν. Ενας σημαντικός τομέας στον οποίο ο Οζντόεφ βελτίωσε την αποτελεσματικότητά του, ανεβάζοντας παράλληλα τον αριθμό προσπαθειών, είναι οι διεκδικήσεις μπάλας. Πέρυσι ο Ρώσος μέσος είχε 1,7 διεκδικήσεις μπάλας στο έδαφος με ποσοστό επιτυχίας στο 46%. Φέτος ο Οζντόεφ μετρά κατά μέσο όρο 2,4 διεκδικήσεις τη μπάλας με το ποσοστό επιτυχίας του να ανεβαίνει στο 54%. Την ίδια στιγμή έχει 6,3 απώλειες κατοχής ανά 90λεπτο ενώ πέρυσι μετρούσε 7,5. Ο Οζντόεφ, τη φετινή σεζόν, ουσιαστικά ανέλαβε και… μέρος των ανασταλτικών ευθυνών που είχε πέρυσι ο Σουαλιχό Μεϊτέ, δείχνοντας να έχει ανταποκριθεί σε καλό βαθμό. Ο Ρώσος προσπάθησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Φέτος ο Οζντόεφ έχει μετρήσει 19 αγώνες μαζί με τον Μαντί Καμαρά, 15 αγώνες μαζί με τον Στέφαν Σβαμπ και 3 με τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Ολα αυτά έχουν παίξει το ρόλο τους, με τη σεζόν στα χαφ να έχει κυλίσει διαφορετικά από το πώς την υπολόγιζε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εισηγήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε την παραμονή του Στέφαν Σβαμπ, έχοντας στο μυαλό του τον Αυστριακό μέσο ως έναν παίκτη που θα δώσει βάθος στον πάγκο του. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, καθώς ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκε η μεσοαμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την αγωνιστική εικόνα και ακολούθως τον τραυματισμό του Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ήταν εντελώς διαφορετικός. Ο 34χρονος Στέφαν Σβαμπ, που πέρυσι είχε στο πρωτάθλημα μέσο όρο 46 αγωνιστικά λεπτά ανά 90λεπτο, φέτος μετρά 71 λεπτά κατά μέσο όρο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει… καρτερικά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ευελπιστώντας πως έστω και στα μισά της σεζόν θα μπορέσει να «στήσει» τη μεσοαμυντική του γραμμή όπως την είχε σκεφτεί.
πηγή: FORZA