Εκνευρισμός επικρατεί και στην UEFA μετά και τον πρωτοφανή περιοριστικό όρο που επιβλήθηκε σε πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ που τους θέτει εκτός από τις υποχρεώσεις της ομάδας τους και είναι αποφασισμένοι για δραστικές ενέργειες.
Η πρωτοφανής τιμωρία σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, φτάνοντας σε σημείο εισαγγελέας να προχωράει σε ποινικές διώξεις και να επιβάλει περιοριστικούς όρους που τους στερούν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας τους, αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Μάλιστα η κατάσταση πλέον ξεφεύγει από την Ελλάδα, αφού και στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι έξαλλοι με όσα συμβαίνουν, θεωρώντας πως υπάρχει ωμή κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε σήμερα επικοινωνία του προέδρου της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση με την UEFA, στην οποία υπάρχει εντονότατος εκνευρισμός, με αποκορύφωμα προφανώς τις ποινικές διώξεις, ενώ μιλάμε για πειθαρχικά αδικήματα και τα αρμόδια όργανα έχουν ήδη προχωρήσει στην επιβολή ποινών. Κι αυτό ακριβώς είναι κάτι που θεωρούν αστείο στην UEFA.
Στις τάξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εκτιμούν ότι παραβιάζεται με… βάναυσο τρόπο το αυτοδιοίκητο και πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η UEFA να στείλει κλιμάκιο στην Ελλάδα για εκ του σύνεγγυς συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να “τελειώσουν” τόσο οι σκληρές -και αντιποδοσφαιρικές- ποινές της ΔΕΑΒ- όσο όμως και η δυνατότητα ανάλογων πρωτοφανών παρεμβάσεων από εισαγγελείς, που έφτασαν στο σημείο να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε αθλητές.
Τα όσα συνέβησαν λοιπόν με τον περιοριστικό όρο στους πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά και στο προπονητικό του team, άνοιξαν τον… Ασκό του Αιόλου και είναι πολύ πιθανό να προκληθούν αλυσιδωτές εξελίξεις.