Ζήτημα αντιμετώπισαν χιλιάδες φίλοι της Στεάουα Βουκουρεστίου στην προσπάθεια να αγοράσουν εισιτήρια για το ματς με τη Λυών, αφού η ιστοσελίδα του ρουμάνικου κλαμπ δέχθηκε επίθεση από χάκερς.
O ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στο Βουκουρέστι, και η Στεάουα που συνεχίζει στην Ευρώπη θα βρει μπροστά της τη Λυών για τους 16 του UEFA Europa League
. Ο κόσμος έδειξε έμπρακτα την επιθυμία του για την απόκτηση ενός εισιτηρίου, ωστόσο έπεσε σε παγίδα. Η ιστοσελίδα του ρουμάνικου κλαμπ, ειδικότερα, δέχθηκε επίθεση από χάκερς, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στους φιλάθλους να αποκτήσουν ένα «μαγικό» χαρτάκι.
«Δυστυχώς, η ιστοσελίδα βρίσκεται επί του παρόντος υπό κυβερνοεπίθεση DDoS (Distributed Denial of Service). Πρόκειται για ένα είδος επίθεσης στην οποία ένας μεγάλος αριθμός εκτεθειμένων συσκευών (“botnet”) χρησιμοποιείται για την υπερφόρτιση ενός διακομιστή, ενός δικτύου ή μίας online υπηρεσίας, καθιστώντας το απρόσιτο στους νόμιμους χρήστες.
Οι συνάδελφοί μας στο τμήμα εισιτηρίων ανακαλύπτουν και μπλοκάρουν αυτές τις επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο, σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, έχουμε πάνω από 10.000 χρήστες συνδεδεμένους και πάνω από 200 επιθέσεις DDoS που έχουν εντοπιστεί και αφανιστεί. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα επιλυθεί σύντομα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!»., ανέφερε η Στεάουα στην ανακοίνωσή της.