Με ωραίο και μοιραίο τον Χρήστο Τζόλη, η Άστον Βίλα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπριζ (1-3) και απέκτησε απόλυτο προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League.
Δεν το άξιζε. Δεν άξιζε να φύγει από την Φλαμανδία με νίκη και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι τόσο σκληρό.
Η Άστον Βίλα γλίτωσε στην επανάληψη το 2-1 σε δύο κλασικές ευκαιρίες της Μπριζ και όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασε στο 1-3 από ένα freak αυτογκόλ του Μέχελε και ένα «φτηνό» πέναλτι του Χρήστου Τζόλη, παίρνοντας το απόλυτο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
Οι Άγγλοι ευτύχησαν να ξεκινήσουν την αναμέτρηση του «Γιάν Μπρεϊντέλ» με τον ιδανικό τρόπο, όταν ο Μπέιλι άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό, όμως η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ.
Από άψογο κοντρόλ του Χρήστου Τζόλη και στρώσιμο της μπάλας στον Ντε Κάιπερ, εκείνος έκανε το 1-1 (12’) κάνοντας τους πάντες να πιστέψουν ότι θα δούμε ματσάρα.
Αμ, δε. Ο ρυθμός έπεσε πολύ, ο Γιάννης άρχισε να φοβάται το θεριό και το αντίστροφο. Στην επανάληψη κάτι άρχισε να κουνιέται, με τον Μινιολέ να κάνει μία μεγάλη επέμβαση σε βολέ του Μάρκο Ασένσιο (68’) σε μία φάση που έβαλε φωτιά στο ματς.
Ο Χρήστος Τζόλης με υποδειγματική σέντρα (69’) πήγε να δώσει δεύτερη ασίστ, όμως η κεφαλιά του Βανάκεν πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ λίγο αργότερα (72’) ο Έλληνας επιθετικός αστόχησε σε κλασικό τετ-α-τετ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά με το αριστερό.
Η Μπριζ πλήρωσε ακριβά τις χαμένες ευκαιρίες, αφού σε μία εύκολη σέντρα ο Μέχελε έβαλε άτσαλα το πόδι του και με αυτογκόλ έκανε το 1-2 (82’), ενώ η καταστροφή ολοκληρώθηκε όταν ο Τζόλης υπέπεσε σε πέναλτι με τον Ασένσιο να κάνει το 1-3 (87’), δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στην ομάδα του Ουνάι Έμερι.